Pečené brambory Hasselback
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory mají v kuchyni spoustu rozličných použití, ať už jako příloha, nebo jako samostatný chod. Brambory naříznuté na lístky, potřené sádlem, které jsou pouze osolené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory mají v kuchyni spoustu rozličných použití, ať už jako příloha, nebo jako samostatný chod. Brambory naříznuté na lístky, potřené sádlem, které jsou pouze osolené…
Připravit šťavnaté a lahodné pečené kuře není jen tak. Aby nebylo fádní, přihoďte k němu pár základních ingrediencí a rázem získá jídlo na bohatosti. Maso se peče…
Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle,syrové na nejjemnějším,zalijeme vařicím mlékem,v hrnku necháme vzejít kvásek,k bramborám přidáme vejce,majoránku,sůl…
Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle,syrové na nejjemnějším,zalijeme vařicím mlékem,v hrnku necháme vzejít kvásek,k bramborám přidáme vejce,majoránku,sůl…
Osvědčené recepty našich babiček patří mezi největší rodinné poklady. Třeba jako tyto bramborové placky, které se promažou sádlem. Uvařte k nim hrnek bílé kávy a jen se…
Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí…
Brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka ( já dělám na V kráječi). Kotletu pokrájíme na nudličky, osolíme, přidáme bylinky a zprudka chvíli zatáhneme na…
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen…
Bešamel je jednoduchá omáčka, která se používá při přípravě zapečených pokrmů. Základem je jíška, kterou připravíme z mouky, másla, teplého mléka a koření. Zde je…
Květák rozeberte na růžičky a uvařte je asi 10 minut v osolené vodě.Brambory nastrouhejte na jemno, česnek prolisujte.Uvařený květák nasekejte nebo hrubě nastrouhejte.…
Oblíbeným obědem z jednoho pekáčku jsou bez debat francouzské brambory. Plátky syrových brambor proložené sýrem, restovanou směsí s anglickou slaninou a zalité smetanou,…
Očištěné, při okrajích naříznuté roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém tuku prudce opečeme. Vedle masa zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek…
Škubánky jsou pokrmem našich babiček a prababiček. Velmi levné jídlo, z několika málo surovin, a tak dobré! Škubánky můžeme připravit naslano nebo nasladko, jako v tomto…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Toto jídlo je velmi syté a jeho výhodou je, že si ho můžeme připravit předem a pak jen zapéct. Pokud zapékáme v mikrovlnce na funkci Crisp, je to záležitost několika…
Je mnoho receptů jak udělat zelňačku. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a vynikající bílou zelnou polévku z čerstvého zelí, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Dostali jste chuť na sladký oběd a nebo vám zbyly brambory z předešleho dne? Skvělý recept, kterým uspokojíte chuťové buňky a jistě oživíte rodinný jídelníček. Těsto je…
Brambory nakrájíme na plátky. V míse je promícháme se solí a pepřem. Polovinou brambor poklademe dno olejem vymazaného pekáčku, na brambory narovnáme plátky slaniny, na…
Křehká a šťavnatá vepřová krkovička, pečená společně s brambory, přijde vhod jako víkendový oběd, který zasytí do plna a u vašich strávníků sklidí velký úspěch. Příprava…
Pokud máme rádi krémové polévky a jsme příznivci česneku, mohl by nás potěšit tento česnekový krém, zahuštěný bramborami a trochou mouky. Talíř horkého a sametově…
Podzimní polévky jsou husté a vydatné, zahřejí vás a jsou rychle hotové. Jednou z nich je polévka z růžičkových kapustiček, doplněná bramborami a kvalitní klobásou.…
Oloupeme brambory, nakrájíme je na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody.Nakrájíme nadrobno cibuli a orestujeme ji na rozpáleném tuku tak, aby zesklovatěla.Těsně…
Ideální recept, pokud můžeme použít nové brambory i se slupkou, protože právě pod ní se ukrývají nejcennější vitamíny. Brambory jsou nízkokalorické a na živiny a škrob…
Vánoční bramborový salát se vyrábí snad v každé rodině. Do základního předpisu na vánoční bramborový salát se podle rodinných nebo krajových zvyklostí přidávají i jiné…
Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku
Znáte štědrovečerní tradice a pověry? Devatero chodů na stole, prostřeno pro náhodného hosta, šupina pod talířem a další
Budeme hubenější díky pánvi?!