Zeleninová polévka s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninová polévka je hezky barevná a výživná i díky cizrně. Její uvaření není složité a zvládnou ji i začátečníci. V zeleninové polévce s cizrnou můžete různě obměňovat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninová polévka je hezky barevná a výživná i díky cizrně. Její uvaření není složité a zvládnou ji i začátečníci. V zeleninové polévce s cizrnou můžete různě obměňovat…
Klasická polévka s párkem je velmi oblíbená. Párky, brambory a silný vývar tvoří výbornou chuť této polévky. Na závěr ji zjemníme smetanou a abychom ji dodali krásnou…
Netradiční pomazánka z vařených brambor v sobě kombinuje chutě lehce pikantní a zeleninové. Hodí se jak na křupavé a česnekem potřené topinky, tak i na jemný toast nebo…
Tento typ knedlíků je oblíbený pro svou jedinečnou konzistenci, která spojuje měkkost vařených brambor s jemnou strukturou těch syrových. Bosáky se skvěle hodí jako…
Vydatná bramborová polévka na jejíž přípravu stačí běžně dostupné základní suroviny, je jako stvořená pro sychravé večery. Krásně zahřeje, provoní byt a dokonale zasytí.…
Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na špalíky a spolu s kostkami brambor jej dáme do hrnce. Kousek zelené části pórku si ponecháme na dozdobení polévky na talíři. Přidáme…
Kuře rozporcujeme, osolíme a ze všech stran opečeme na másle dozlatova.Vyjmeme ho, do zbylého tuku dáme zezlátnout nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme oloupaná,…
Na panev nalejeme trochu oleje, rozehrejeme a dame na nej opect na drobne kousky nakrajene uvarene brambory (zbytek od obeda napr.). Pak pridame nakrajeny salam, ci…
Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme. Cibuli nakrájenou na proužky přidáme ke slanině. Osolíme, přisypeme kmín a dusíme cca 5 minut.Podlijeme vínem a přimícháme…
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Zelí povaříme 10 minut v osolené vodě. Obojí scedime a dáme do většího hrnce. Zalijeme mlékem, necháme přejít varem, zahustíme…
Brambory umyjeme a nakrájíme na měsíčky i se slupkou, dáme na pekáč vymaštěný sádlem. Posypeme vegetou či grilovacím kořením, osolíme a pečeme v troubě, dokud brambory…
Na kostičky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu.…
Do předem sádlem vymazaných pekáčků poklademe mírně přes sebe brambory nakrájené na kolečka cca 1 cm široké, okořeníme a rovnoměrně rozestřeme polovinu lečové směsi…
Rychlé, výživné jídlo a přece tak dobré a na přípravu nenáročné. Zvládnou ho i naprostí začátečníci. Hořčice a koření mu dodají tak zajímavou chuť, že na maso ani…
Rychlé, výživné jídlo a přece tak dobré a na přípravu nenáročné. Zvládnou ho i naprostí začátečníci. Hořčice a koření mu dodají tak zajímavou chuť, že na maso ani…
Dokřupava osmažené řízky má rád snad každý a hodí se téměř pro jakoukoliv příležitost. Zkuste připravit oblíbenou klasiku na jiný způsob, vyměňte klasický trojobal za…
Tradiční příloha svátečních a zejména těch vánočních dnů. Bramborový salát má mnoho různých podob. V tomto receptu k uvařeným bramborám přidáme v octové vodě vařenou…
Příprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…
Drobně nakrájenou cibuli osmažit na sádle do zlatohněda. Na druhé pánvi rozpustit lžíci sádla, na něm trochu opéct mírně rozšťouchané brambory (jen je pomačkám…
Hledáme-li alternativu ke smaženým hranolkům, můžeme vyzkoušet pečené máslové hranolky. Jedná se o velmi jednoduchý recept a když dodržíme postup, vytáhneme z trouby…
Hovadzie maso pokrájame na kocky.Mleté maso premiešame spolu s trochou soli, mletým čierným korením, mletou červenou paprikou a necháme chvíľu postáť.Na oleji orestujeme…
Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 180°C). Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, aby byly celé ponořené, osolíme a přivedeme k varu. Brambory vaříme tak…
Maso zbavíme přebytečného tuku a blan. U kloubů nožíkem nařízneme. Posolíme a posypeme česnekovým práškem. Obalíme v trojobalu. Pozvolna smažíme "do zlatova". Podáváme s…
Jak udělat slanou granolu: Skvěle se hodí na saláty, jogurty i zeleninové pokrmy. Je výživná a křupavá
Jak na kuře na zelenině: Dopřejte si ho v mnoha obměnách. Upečte ho na kořenové zelenině i na zelí
Flake pastry: Jednoduché listové těsto je hotové za patnáct minut, zvládne ho i začátečník, důležité je správně použít máslo