Brambory opečené, s citrónem
Recept ještě nebyl hodnocenUvařené brambory nakrájíme na plátky nebo kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme na pánvi a osmahneme na ní drobně krájenou cibuli. Přidáme máslo, poprášíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvařené brambory nakrájíme na plátky nebo kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpustíme na pánvi a osmahneme na ní drobně krájenou cibuli. Přidáme máslo, poprášíme…
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme spolu s pokrájenou cibulí, na lupínky strouhaným česnekem, na kolečka strouhanými kořínky mrkve a petržele (nať odložíme a přidáme…
Bramboru nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vývaru z vepřového masa. Přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky (bílou část), nasekanou feferonku, nadrobno…
Troubu předehřejeme na 180°C. Do pekáčku nebo větší hlubší zapékací mísy dáme máslo, cibuli, brambory, posypeme kmínem a sušeným česnek. Na to rovnoměrně naskládáme…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka. Necháme prochladnout, dáme do mísy, přidám uvařené, oloupané brambory a rozmačkáme (nejlépe to jde šťouchadlem na…
Zelený chřest omyjeme a bílý oloupeme a omyjeme. Chřest dáme povařit na skus do osolené vody na 5 - 7 minut, dle jeho tloušťky. Chřest můžeme povařit i v páře.Brambory…
Na rozpálený olej (1 lžíce)na pánev vložíme očištěná a na větší kousky pokrájená játra, osmažíme je ze všech stran, opepříme a zalijeme vínem. Dusíme do měkka, až víno…
Do hrnce s vodou dáme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu i sýry s Vegetou a necháme vařit, až jsou brambory měkké, dáme Omáčku, kterou rozmícháme ve smetaně a ještě…
K hotovému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme volnější těsto, které necháme v míse vykynout.Vykynuté pak lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně…
Noky: Brambory uvaříme, studené nastrouháme na vále, zasypeme moukou, osolíme, vypracujeme těsto. Vytvoříme váleček silný jako prst. Z něho krájíme kousky, které…
Menší brambory, předem uvařené ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Pak brambory přepůlíme a opatrně vydlabeme do hlubších lodiček.Vydlabané vnitřky brambor dáme do…
Brambory oškrábeme a na struhadle je nastrouháme na nejjemnější straně (takové ty hvězdičky). Celer zpracujeme tím samým způsobem. Začneme sypat polohrubou mouku,…
Brambory uvaříme ve slupce, pokrájíme na čtvrtky. Cibuli pokrájíme na měsíčky, česnek na plátky, bůček nakrájíme na tenké širší nudličky, papriku na hrubší proužky,…
Uvaříme nakrájené brambory.Usmažíme na oleji cibulku, přidáme sladkou papriku, na kostky nakrájenou hlívu a na kostky 1x1x1cm nakrájené uzené tofu. Pod pokličkou za…
Oloupeme a nastrouháme brambory a česnek.Přidáme vejce, majoránku, sůl, pepř, pečlivě promícháme a zahustíme moukou na řidší kaši.Polévkovou lžící klademe na tukem…
Krůtí maso omyjeme, osušíme /můžeme přidat i kuřecí stehýnka/.Všechny uvedené suroviny /med, šťávu ze dvou citrónů, hořcici, sůl, pepř, nastrouhaný zázvor, nasekanou…
Do rozšlehaných vajec s kořením dáme mouku a strouhanku, na malých slzách nastrouhaný brambor a rukou rozmačkané třeně (nejrychlejší). Trochu osolíme.Smícháme, event.…
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Necháme odstát vodu, kterou naběračkou odstraníme. Poté nasypeme na jemno nakrájenou cibuli, majoránku (tou nešetříme), sůl, pepř…
Brambory uvaříme, vodu z nich slijeme do hrnce. Brokolici uvaříme na skus jen v 2 cm vody a po chvilkách přiléváme po troškách horkou vodu, nebo použijeme pařák na…
Při slavnostních příležitostech se často podává dobrá polévka s játrovými knedlíčky a polévkovými těstovinami. Dochutíme ji trochou česnekového oleje a chilli, díky tomu…
Fazolová polévka s cuketou a řapíkatým celerem je lahodný a výživný pokrm, který kombinuje jemnou chuť fazolí, svěžest cukety a křupavost řapíkatého celeru. Tento recept…
Pokud milujete gnocchi a rádi byste si připravili domácí, místo těch chlazených z obchodu, máme pro vás velmi podrobný recept na gnocchi s tymiánovým máslem. Jakmile…
Sezóna medvědího česneku láká k použití této bylinky ve vhodných receptech. Bramborový krém je jeden z těch, kterému bylinka jen a jen prospěje. Podávat můžete s…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…