Čočková polévka podle mojí babičky
Recept ještě nebyl hodnocenRecepty našich babiček bývají zárukou podařeného a chutného pokrmu. Jedním z nich je i tato čočková polévka plná zeleniny, zahuštěná máslovou jíškou a vejcem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Recepty našich babiček bývají zárukou podařeného a chutného pokrmu. Jedním z nich je i tato čočková polévka plná zeleniny, zahuštěná máslovou jíškou a vejcem.
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.Brambory oloupeme a pokrájíme na silnější plátky, které v míse promícháme se solí, drceným kmínem…
Krůtu osolíme zevnitř i zvenčí. V misce smícháme cca 3 lžíce oleje, tymián, 1 lžíci hrubé mořské soli, šťávu a kůru z poloviny citronu a přiměřeně pepře, necháme chvíli…
Do vařicího vývaru dáme kostky brambor a česnek nakrájený na jemné plátky. Fazole dobře propláchneme. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme do polévky fazole, případně…
Brambory, mrkev, petržel i celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nasekanou cibulku a zelenou petrželku, vajíčko, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme a…
Tilapii necháme rozmrazit,osušíme,osolíme,posypeme kořením a citronovým pepřem.Slaninu nakrájíme na slabé proužky,brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Na dno pekáčku…
Maso zbavíme přebytečného tuku a blan. U kloubů nožíkem nařízneme. Posolíme a posypeme česnekovým práškem. Obalíme v trojobalu. Pozvolna smažíme "do zlatova". Podáváme s…
Kuřecí kousky omyjeme a osušíme. Podle slanosti vývaru kousky osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Do studeného vývaru přidáme česnek podle chuti a vložíme maso tak,…
Rychlé, výživné jídlo a přece tak dobré a na přípravu nenáročné. Zvládnou ho i naprostí začátečníci. Hořčice a koření mu dodají tak zajímavou chuť, že na maso ani…
Rychlé, výživné jídlo a přece tak dobré a na přípravu nenáročné. Zvládnou ho i naprostí začátečníci. Hořčice a koření mu dodají tak zajímavou chuť, že na maso ani…
Pečené brambory jsou vděčnou přílohou nejen ke grilovanému masu, ale dají se konzumovat u dobrého filmu i samotné. Okořenit je můžete dle vlastního uvážení, nebo…
Krátce orestovaný jemně pikantní pórek dodává polévce výraznější chuť. Zalijeme ho vývarem, přidáme mrkev a brambory a ochutíme kmínem. Na závěr do polévky zamícháme…
Staročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…
Brambory vaříme ve slupce. Mezitím naklepeme plátky vepřového. Osolíme a opepříme je černým pepřem. Na pánvI roztavíme sádlo. Do něj můžeme vložit i kuličky bílého nebo…
Uzené maso omyjeme a uvaříme v lehce osolené vodě s kořením (uzené maso bývá slanější, tak se solí opatrně).Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a odstraníme i koření. Na…
Kuřecí prsa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme, poklademe na plátky nakrájenou slaninou a nivou, poté zarolujeme a připíchneme párátky, aby se nám rolky…
Bramboru a klobásu nakrájíme na silnější kolečka a nať nadrobno.Do sádlem zlehka vytřené kameninové misky (ale může to být i papír na pečení nebo dvojitě přeložený…
Brambory oloupeme a nakrájíme. Na másle osmahneme cibulku na kolečka (půlměsíčky) a přidáme brambory. Osolíme a necháme opéct.
Zemiaky nastrúhame na špeciálnom strúhadle, osolíme, pridáme múku a vypracujeme pevnejšie cesto. Do vriacej osolenej vody pretlačujeme halušky, jemne premiešame. Keď…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky a ty ještě napůl, dáme do mísy.Pohanku nasypeme do vroucí a slané vody, necháme jen…
Z nastrouhaných brambor, mouky,česneku, vajíčka, majoránky, soli a pepře si uděláme těsto na bramboráky. Kolečka tvarůžek si obalíme v mouce a na olej si dáme kupku…
Houby v hrnku zaliji horkou vodou a nechám chvíli máčet, špek pokrájím na kostičky a vysmažím, přihodím pokrájenou cibuli a když zesklovatí, přidám papriku. Krátce…
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z vepřovky pečlivě seškrábeme sádlo, pokud je ho málo, přidáme další kousek sádla, nebo přidáme olej, osmažíme na něm…
Plesnivění omáček, protlaků a pest ve sklenicích lze snadno zabránit: Trik je ve správném použití olivového oleje
Rarášci s masem a zeleninou: Na efektní oběd ze zbytků stačí pár ingrediencí, maso je dobré pro plnější chuť předem naložit
Retro okénko: Jak na výtečné knedlíky s vajíčkem? Hlídat musíme dobu smažení a malým fíglem je i přidání mléka