Cuketová polévka s kukuřicí
Recept ještě nebyl hodnocenNeoloupanou cuketu nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme, můžeme udělat napůl obojí. Mrkev taky nastrouháme, brambory nakrájíme na kostky a cibuli s česnekem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Neoloupanou cuketu nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme, můžeme udělat napůl obojí. Mrkev taky nastrouháme, brambory nakrájíme na kostky a cibuli s česnekem…
Škubánkové těsto je vzpomínka na prázdniny u babičky. I když se skoro z našich kuchyní vytratilo, stojí za vyzkoušení. V podobě smažených placiček s houbovou omáčkou…
Na teplé letní dny se hodí k přípravě snadné, rychlé a svěží jídlo. Přesně takovým jsou tyto smažené kuřecí kousky v těstíčku s restovanou zeleninou. Zelenina ze…
Krůtí maso je skvělou potravinou pro zdravé stravování. Skvěle se hodí se také pro přípravu pokrmů v rámci redukčních diet nebo také pro sportovce. Tuto jeho rychlou…
V průběhu léta nám na zahrádkách dozrává spousta druhů zeleniny, ze kterých můžeme vytvořit skvělé pokrmy. Jedním takovým je tato cuketová polévka, která se díky pořádné…
V sezóně cuket se hodí každý tip, jak cuketu zužitkovat. A nemusí jít vždy jen o dietní jídla. V tomto receptu cuketu připravíme zapečenou s bramborami, rajčaty a dvěma…
Lehce prorostlá krkovice je skvělý kus masa, který při smažení získá krásnou barvu a zůstane šťavnatý. Podáváme ji s jednoduchým bramborovým salátem s cibulí a pestrou…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očistěné a pokrájené houby, osolíme, okmínujeme a dusíme 10 minut.Vývar přivedeme k varu, vložíme oloupané brambory pokrájené na…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velice populární pro svoji nenáročnost. V tomto receptu navíc upotřebíte přebytky ze sklizně cuket. Brambory, vrstvené společně s cuketou,…
Bramborová kaše v neobyčejném podání. Zapékanou kaši jistě znáte, díky tomuto receptu ji však můžete pozvednout ještě o další level výš. Hebká kaše pikantní chuti…
Jemná hrášková polévka nezvykle přichucená mátou s nevšední polévkovou vložkou v podobě bílkových noků. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina, zralá…
Zelňačka jako jídlo "chudých" má různé krajové názvy. Složení je obvykle podobné, obsahuje dostupné suroviny. Dochucení se může lišit rodinu od rodiny. V každém případě…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přihodíme restovat nakrájenou klobásku a lišky (podle velikosti buď celé nebo pokrájené).Poté zalijeme vývarem nebo vodou a…
Na pohled efektní a na chuť příjemná varianta přípravy kuřecích paliček. Aneb maso i příloha v jednom. Vyzkoušejte náš recept třeba na dětskou oslavu. Roztomilé paličky…
Slovo Balkán pochází z turečtiny, kde znamená pohoří. Tomuto zeměpisnému určení odpovídá i složení jejich kuchyně. Jedná se většinou o jídla jednoduchá a ze surovin,…
Pórek je příbuzný cibule a mnoho lidí jej má v oblibě pro jeho mírnější chuť. Ale protože se jeho spodní část nachází v zemi, řadí se mezi kořenovou zeleninu. Tato…
Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je…
Recept, z kterého na vás dýchne doba podzimních návštěv u babičky. Ta uměla vykouzlit z trochy ovoce a brambor plný pekáč výborného jídla. Bramborákové těsto a ovoce se…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Sladký mražený hrášek upravený jako kaše nastavená brambory, je vhodnou přílohou k pečeným plněným stehnům. Náplň stehen je možno dle chuti obměňovat, neboť neutrální…
Kuřecí játra v bramborákovém obalu si určitě zamilujete. Příprava je velmi snadná. Játra obalíte v mouce a poté v těstíčku z brambor, mouky, mléka a vajíčka. Na…
Patizon je jedním z druhů dýně, jeho příbuzný je například cuketa. Tato zelenina je vhodná zvláště při hubnutí, proto se tyto zeleninové řízky nesmaží, ale pečou v…
Jak uchovat hroznové víno, borůvky či jahody čerstvé až dva týdny? Pomůže trik se zavařovačkou
Pečeme s Ivou: Fantastické rohlíky filipky z celozrnné mouky. Jak na ně, aby byly zvenčí křupavé a uvnitř nadýchané?
Ledová čokoláda vlastně není čokoláda. Proč se do ní nesmí kousat?