Bramborový knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenDomácí bramborové knedlíky jsou výtečné a s kupovanými se nedají srovnat. Nejchutnější jsou z brambor typu C. Podle tohoto receptu je hravě zvládnete a vykouzlíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Domácí bramborové knedlíky jsou výtečné a s kupovanými se nedají srovnat. Nejchutnější jsou z brambor typu C. Podle tohoto receptu je hravě zvládnete a vykouzlíte…
Tato bramborová buchta není na rozdíl od klasické bramborové buchty kynutá. Je to vlastně bramborák pečený v troubě proložený uzeným masem, podávaný s ochuceným zelím.
Tuto výbornou polévku připravíme ze špenátu, který chvilku povaříme spolu se smaženou cibulí, česnekem a bramborou v mléce. Na závěr ji rozmixujeme a podáváme se…
Bramboráčky a játrová směs je velmi známé a oblíbené spojení. Do křupava usmažené placky z brambor doplníme tradičně připravenými játry na cibulce, které zvýrazníme…
Gratinované brambory patří mezi oblíbené přílohy, ale můžete je servírovat i jako hlavní chod. A je-li v plném proudu sezóna cuket, využijeme toho a k bramborám ji…
Přineste do své kuchyně kousek exotiky s tímto jednoduchým receptem. Toto syté a voňavé jídlo kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickou směsí koření a…
Šťouchané brambory, se zelím, cibulí a rozškvařenou slaninou, poslouží jako skvělá příloha k pečenému masu nebo také jako samostatný pokrm. Pokrm nápadně připomíná…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka.Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a ponecháme stranou.Moravské uzené nebo šunku (nebo libovější slaninu) nakrájíme…
Uvaříme do měkka fazole a červenou řepu (já ji nikdy neuvařím, aby mi zůstala červená barva, tak používám zavařenou řepu bez nálevu). Z masa s kostí, bobkového listu a…
Na ol.oleji si opečeme anglickou slaninu, přidáme na 1/2 měsíčky nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova. V míse si smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem.…
Kotlety naklepeme, mírně osolíme a okořeníme gyrosem.Položíme na dno zapékací misky, kterou jsme lehce potřeli olejem.Půlku cibule nakrájíme na kostičky, na pánvi s…
Syrové brambory nastrouháme na jemno.Přidáme hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody a uděláme polohusté těsto.Vodu přivedeme k varu, osolíme a při opětovném varu…
Na přípravu těsta použijeme pekárnu, která perfektně těsto propracuje. Do pekárny vložíme v pořadí: kvas, vodu, mouku, nastrouhaný brambor na jemno, sůl, kmín, semínka,…
Uvarime si krupky nebo kroupy ve vode se soli a slijeme je. Mezitim si uvarime zebra nebo jen kosti a do vyvaru dame varit na kosticky nakrajene brambory. Pak pridame…
Do mísy prosejeme mouku a přidáme 2 nastrouhané syrové brambory. Z mléka, droždí a špetky cukru uděláme kvásek, který po vykynutí vlijeme do mouky a vypracujeme tužší…
Brambory si uvaříme dopředu, vychladlé je nastrouháme přidáme vejce, hrubou mouku a sůl. Vypracujeme těsto, z těsta váleček a z něho ukrájíme kousky asi 4 cm široké. Ty…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté…
Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj so surovými zemiakmi).Slaninu a domácu klobásu nakrájame, opečieme na panvici…
Omyté a osušené brambory - lépe podlouhlejšího tvaru - pokrájíme pomocí ručního spiralizéru. Můžeme je také napíchnout na špejli a opatrně do spirály pokrájet nožem…
Do mísy nakrájíme vařené brambory na větší kousky, cibuli na kostičky, česnek na slabé plátky a párky na 2 cm kousky. Vše promícháme s majonézou, přendáme do pekáče …
Maso si nakrájíma na plátky, naklepeme a potřeme směsí soli, prolisovaného česneku a oleje. Dáme do lednice odpočinout (i den dopředu). Očistíme brambory a cibuli,…
Rozpustíme máslo a šalotku s hlívou krátce orestujeme. Přilijeme vývar, přidáme nakrájené brambory a koření. Vaříme do změknutí brambor.Odebereme asi tři lžíce vývaru,…
Brambory, mrkev a červenou řepu uvařím, oloupu a nastrouhám na jemno. Pak smíchám brambory, cibuli na jemno a na kousíčky nakrájenou rybu /matejsy/. Z této směsi udělám…
Jak na dokonalý vepřový guláš s povidly: Ta švestková mu dodají výbornou chuť i barvu
Retro okénko: Lehce nahořklé osvěžení Chito. Původně lék na malárii, dnes dokonalý základ pro drink
Hamburgerová polévka z mletého masa: Skvělá variace na českou gulášovku je zdravější a uvaříte ji do 30 minut