Nepečený tvarohový piškotík s rumem
Recept ještě nebyl hodnocenPromícháme tvaroh s kysanou smetanou a osladíme. Vzniklou hmotu rozdělíme na 2 části. Do jedné vmícháme rumové rozinky a nakapeme trochu rumu, do druhé rozehřátou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Promícháme tvaroh s kysanou smetanou a osladíme. Vzniklou hmotu rozdělíme na 2 části. Do jedné vmícháme rumové rozinky a nakapeme trochu rumu, do druhé rozehřátou…
Nakrájenou cibulku opečeme s mletým masem, osolíme a opepříme. Rýži vaříme podle návodu a pak smícháme s mletým masem. Broskve slijeme (nálev dát stranou) a nakrájíme…
Na těsto si všechny ingredience dáme do mísy a buď zpracujeme vařečkou, nebo prošleháme, až vznikne pěkně vazké těsto. Broskve, či jiné ovoce si nakrájíme na kousky a…
Na těsto si všechny ingredience dáme do mísy a buď zpracujeme vařečkou, nebo prošleháme, až vznikne pěkně vazké těsto. Broskve, či jiné ovoce si nakrájíme na kousky a…
Z krupičky, cukru, mléka a soli uvaříme hustou kaši. Odstavíme ji z plotýnky a vmícháme máslo a žloutky, pak přidáme nakrájené broskve.Dáme do misek, ozdobíme broskvemi…
Vypeckované broskve oloupeme (zralé jdou loupat velmi dobře) a rozmixujeme je s cukrem.Vmícháme zakysanou smetanu, chia semínka, rozdělíme do skleniček nebo pohárů a…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny na nejvyšší otáčky (šleháme alespoň 20 min). Poté dáme otáčky na minimum a přiléváme olej. Nakonec přidáme hladkou mouku. Těsto…
Broskve a jablka pomeleme a v kastrolu vaříme do zhoustnutí. Přidáme rozpuštěnou želatinu a přesuneme do sklenic. Zavaříme - já v mikrovlnce. Díky zelené želatině směs…
Pokud vás honí mlsná na něco sladkého, vyzkoušejte toto výborné grilované ovoce. Ovoce stačí marinovat ve voňavé marinádě ochucené hřebíčkem, badyánem a skořicí, a poté…
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na dostatočne veľké štvorce. Na každý štvorec položíme olúpanú broskyňu reznou ranou hore (ak máme čerstvé…
Banány nakrájíme na kolečka. Vložíme do rozpáleného oleje a orestujeme, přitom je okořeníme pepřem a chilli. Broskve nakrájíme na sousta a zakapeme citronovou šťávou.…
Kondenzované mléko svaříme s medem.Po vychladnutí směs smícháme s jogurtem a vyšlehanou smetanou. V zakryté nerezové misce krém vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.…
Pokrájíme broskve a rajská jablka na kusy (komu vadí semiš v ústech, tak broskve oloupe), cibuli na měsíčky a vše zlehka promícháme se zálivkou. Cibuli lze pro zjemnění…
Vlažné mléko, trochu cukru a rozdrobené droždí, smíchame a necháme vzejít kvásek.V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutek, rozpuštěné máslo, kvásek a…
Broskve oloupeme a odpeckujeme a vlnitým šťouchadlem na brambory (na vymíchání kaše) rozšťoucháme na kaši s malými kousky. Přidáme cukr, Gelfix a kyselinu citronovou a…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Do mísy dáme mouku, vejce, cukr a vanilkový cukr. Promícháme, přidáme olej a prášek do pečiva. Dobře prochímáche, vylijeme na plech a poházíme na to broskve nakrájené…
Nejdříve připravte těsto. V míse smíchejte mouku, cukr a sůl, přidejte vychlazený, na kostky nakrájený Alsan a s pomocí pastry cutteru či rukama tuk zapracujte do mouky.…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou…
Broskve hodně zralé si omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky, které dáme do hrnce, přidáme pár lžic vody a rozváříme. Každou chvíli pomícháme, až je vše v…
Cibuli nakrájíme na proužky a zapěníme na oleji.Přidáme na kousky nakrájené maso,osolíme,opepříme a přidáme feferonky.Podusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne.(Jestli…
Sýrové kuličky 5x jinak: Pikantní „hospodské“ z nivy, jemné hermelínové se šunkou nebo voňavé lososové, které božsky chutnají
Dokonalé italské rizoto musí mít krémovou konzistenci a neobejde se bez másla. Takhle se správně dělá
Jak připravit výborné vepřenky? Základem dokonalé šťavnatosti je správné maso, čerstvá paprika i způsob smažení