Broskvový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenUtřeme změklé máslo. Postupně přidáváme všechny suroviny a promícháváme. Těsto přendáme na vymazaný a vysypaný plech (cca 23 x 33 cm) uhladíme a dáme do trouby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Utřeme změklé máslo. Postupně přidáváme všechny suroviny a promícháváme. Těsto přendáme na vymazaný a vysypaný plech (cca 23 x 33 cm) uhladíme a dáme do trouby…
Cesto: Žĺtky + cukor vymiešať pridať olej, vodu, múku, prášok do pečiva + nakoniec sneh a upiecť, nechať vychladnúť Plnka: vyšlahať šlahačku, pridať smotanu +…
Tvarohy vyšleháme se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem, nakonec přdáme ztužovač šlehačky a ještě promixujeme. Formu vyložíme potravinářskou folií či…
Zo všetkých ingrediencii vymiesime cesto. Rozvaľkáme a vykrojíme kruhy, ktoré plníme kúskom marhule. Spojíme do štvorstenov, potrieme vajíčkom a pečieme pri strednej…
Ovesné vločky nejprve propláchneme, pak namočíme do mléka asi na hodinu. Pomalým varem je uvaříme do měkka asi 15 minut. Podle potřeby ještě ředíme mlékem, mícháme, rádo…
Ovoce oloupeme a nakrájíme na větší kousky, zakapeme citronovou šťávou a můžeme přidat jogurt, případně i jiné ovoce, záleží na vaší chuti:)
panna cotta: 1. ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut. 2. Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a…
Máslo s cukrem a žloutky vyšlehat aspoň 10 minut.Pak přidáme strouhanku,kakao,mandle a sníh ze čtyřech bílků.Lehce promícháme a rozetřeme do vymazaného pekáčku (asi jako…
Těsto uděláme klasicky, jak se dělá piškotový korpus. Dáme péct a po upečení dáme na vál, necháme vychladnout. Připravený vanilkový krém namažeme na vychladlý korpus,…
TĚSTO:Ve středně velké míse smícháme mouku, máslo,vodu a z těsta vytvoříme hladkou kouli. Těsto rozdělíme na dva díly, jeden trochu větší než druhý. Na pomoučeném vále…
Na pánvičce nasucho opražíme ovesné vločky, poté doprostřed přidáme vodu a rozpustíme máslo, přidáme med a vše rozmícháme do vloček a lehce opražíme. Necháme trochu…
Broskve omyjeme a nakrájíme na kousky. Citrón/y zbavíme kůry a taktéž nakrájíme na malé kousky, pokud možno zbavíme se jadérek. Mátu omyjeme a potom oddělíme lístky od…
Sýr, šunky nebo šunkový salám, oloupaná jablka a broskev nebo meruňky nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a promícháme s majolkou. Salát…
Kuřecí prsíčka osolte a opepřete z obou stran, poté lehle obalte v solamylu a rozmýchaných vajíčkách. Osmahněte je na pávničce a přendejte do pekáče. Na každý kousek…
Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme vodu, olej a citronovou šťávu a krátce prošleháme. Je-li těsto příliš husté, naředíme ho ještě trochou vody. Těsto rozetřeme…
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky do misky . Na plotně svaříme vodu s cukrem a horké nalijeme na broskve v misce. Přikryjeme misku a dáme vychladit do…
Ovoce pokrájíme na drobné kousky a na mírném ohni rozdusíme na kaší. Občas mícháme, aby se směs nepřipálila. Pak propasírujeme, vhodíme tam želírovací cukr a skořici a…
Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu na 30 minút alebo ich zalejeme vriacou vodou tak, aby boli hrozienka zakryté a pridáme rumovú esenciu. Takto namočené hrozienka…
Krůtí stehna bez kože dobre umyjeme zbavíme šliach, na niekoľkýck miestach narežeme a do zárezu vožíme pár kolečiek cesnaku, mäso posolíme, pokoreníme, potrieme olejom a…
Tvarůžky obalíme v klasickém trojobalu ( mouka, vejce, strouhanka ) a usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme pomalu, aby se tvarůžky dobře propekly do tekutého…
Ve velkém hrnci dobře promícháme broskve, filátka z pomeranče, vanilkové aroma. Přidáme pomerančovou štávu, Super želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. …
Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vajíčka, každé dobre zašľaháme. Vmiešame múku s práškom do pečiva, škoricou, soľou a primiešame…
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, položíme plátek tvrdého sýru (nadrobenou nivu) a ¼ broskve, zavineme, upevníme nití a dáme do máslem vymazané zapékací misky,…
Sladká sněhová nadílka: Co je vlastně meringue a jak se liší italská od francouzské a švýcarské?
Nepečená tvarohová pochoutka s piškoty: Našlehaný a ochucený tvaroh báječně osvěží a božsky chutná, dort je přitom tak snadný
Pasta a basta: Vařte těstoviny jako Ital a už nikdy nebude chtít jiné!