Citronová krůtí prsa s čerstvými brusinkami a omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKdo má rád netradiční kombinaci chutí, jistě rád ochutná tento pokrm. Krůtí řízky před obalením ochutíme citronovým máslem a poté je osmažíme. Při servírování je pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo má rád netradiční kombinaci chutí, jistě rád ochutná tento pokrm. Krůtí řízky před obalením ochutíme citronovým máslem a poté je osmažíme. Při servírování je pak…
Ochutnejte hovězí maso připravené na způsob zvěřiny. Divokou chuť mu dodejte drceným jalovcem a voňavými lesními houbami. K upečenému masu dobře ladí omáčka ochucená…
Tyto křupavé placičky, plné mandlí, lískových oříšků a rozinek, jsou ideální bezlepkovým pamlskem pro zimní sezónu. Skvěle doplní vánoční cukroví a potěší každého svou…
Sezóna cuket je v plném proudu, a tak se hodí mít po ruce dostatek receptů, jak ji zužitkovat. Upečte si s námi cuketový moučník s tvarohem a brusinkami, který je…
Vynikající švédský pokrm Köttbullar si zamilujete doslova na první sousto. Jemné a skvěle dochucené masové kuličky v krémové omáčce a brusinkový rozvar tvoří dokonalou…
Rozpálíme olej se lžící másla a opečeme ze všech stran krůtí maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu.Opečeme do zlatova, zasypeme lžící cukru,…
v kastrolu rozpustíme sádlo, maso nakrájíme na menší kostky, osmahneme na sádle, aby se zatáhlo, přidáme zeleninu (cibule na malé kousky, mrkev, celer a petržel na jemno…
Maso upravíme na dvě roládky. Každý plát osolíme, poklademe tyrolským špekem a rozdělíme na ně sušené švestky, které jsme si předem namočili do 50 ml červeného vína.…
Kotlety nakrájíme ne na příliš slabé plátky a naklepeme hranou nože. Osolíme, opepříme a dáme asi na 12 minut do chladna.Rozehřejeme sádlo, na které dáme plátky…
Uvaříme polévku (vývar) ze slepice. Z části si uděláme vynikající silnou polévku a část necháme na omáčku. Vařenou slepici obereme, menší kousky použijeme do polévky…
Vše na těsto zpracujeme, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odpočinout.Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo nastrouháme na velkém slzičkovém…
Kuřecí hřbety zbavíme biskupů, očistíme je, osolíme a posypeme lehce paprikou. Dáme péct na cca 150 st C . Brambory mezitím oloupeme a vložíme do kastrůlku s osolenou…
Hrozinky s brusinkami namočíme do rumu, necháme přes noc. Mouka, kysaná smetana a vejce by měly mít stejnou teplotu, připravuji si večer než jdu spát. Do mísy dáme…
Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. . Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví. V pekáči necháme rozpustit sádlo,…
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme…
V domácí pekárně připravíme těsto na vánočku nebo mazanec velmi snadno. Ochutíme ho rumem, sekanými mandlemi a brusinkami. Poté z těsta vytvarujeme vánočku nebo mazanec…
Snídaně je základ a dodá našemu tělu potřebnou energii na dopoledne. Ideální volbou je granola, což je směs pečených vloček, oříšků a semínek. Smíchejte ji s řeckým…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Smícháme suché ingredience.V další míse vyšleháme rozmačkané banány, olej, vejce, mléko a slazení.Do směsi prosejeme suché ingredience a prošleháme.Formu na toustový…
Jablečno-mrkvový moučník s ořechy a krémem je lahodný a vláčný dezert, který v sobě spojuje svěžest jablek, sladkost mrkve a křupavost ořechů. Tento zdravější moučník…
Brusinky namočíme na hodinku v rumu.Perníky i piškoty rozemelu v mixéru.Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Z těsta tvoříme kuličky, které obalíme v drcených…
Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby…
Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Brusinky nakrájíme na menší kousky. Prosátý kypřící prášek smícháme s moukou. Vychlazenou čokoládu…
Suroviny na poliš dobře promísíme a zakryté necháme kynout asi 2 hodiny. K vykynutému poliši přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které necháme asi 90…