Bebe dobré ráno
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky ingrediencie dobre premiešame a na plech vystlaný papierom urobíme malé placky a dáme upiecť do trúby na 180 st.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všetky ingrediencie dobre premiešame a na plech vystlaný papierom urobíme malé placky a dáme upiecť do trúby na 180 st.
Hovězí maso je sice náročnější na přípravu, ale zpravidla se odmění skvělou chutí. Plátky hovězí kýty nejprve orestujeme a poté je dusíme v omáčce z vývaru a vína,…
Zvěřina je zajímavá svou výraznou vůní a chutí. Tu v tomto ragú ještě podpoříme přidáním ovoce. Nesmí chybět brusinky, které se zvěřinou tvoří osvědčenou kombinaci, a…
Srnčí maso patří mezi zástupce zvěřiny s velice lahodným masem. Přes noc v koření naložené medailonky zkřehnou a propojí chutě. Na pánvi je pak stačí jen doplnit…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Dýňový bulgur s balkánským sýrem je lahodná a zdravá kombinace. Tento lehký a výživný pokrm je ideální volbou pro rychlý oběd nebo večeři, plný vlákniny a chutí.…
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na jednotlivé dílky, jablka nahrubo nastrouháme a zastříkneme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Z pudinku a mléka uvaříme hustý krém,…
Panenku nakrájíme na medailonky, lehce osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Opečeme na pánvi.Potom každou lehce potřeme hořčicí, dáme menší lžičku brusinek,…
Rýži uvaříme v mléce a osladíme dle chuti. Do uvařené rýže přidáme brusinky a necháme odstát. Na pánev dáme plátek másla, nakrájené meruňky a javorový sirup, špetku…
Kotlety u kosti jen lehce naklepejte a několikrát nařízněte tučný okraj. Pak kotlety osolte a na sádle zprudka z obou stran opečte. Ve výpeku osmahněte najemno…
Těsto tence vyválíme a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 10 cm. Na každý čtvereček dáme vrchovatou lžičku paštiky a asi třetinu lžičky brusinkového kompotu. Pevně…
Hovězí maso nakrájíme na plátky osolíme je a posypeme kořením na zvěřinu, dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. (množství záleží na počtu porcí)Maso jsem měla naložené…
Připravíme si bábovkou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme žloutky od bílků. V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem a máslem, opatrně přimícháme tvaroh…
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěná játra a za občasného zamíchání je ze všech stran orestujeme. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek,…
Do mísy dáme tvaroh, cukr, olej, medovinu, vanilkový cukr, žloutky, brusinky, mandle, polohrubou mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto.Vyšleháme z bílků sníh,…
Vločky dáme do misky. Přisypeme probrané a omyté hrozinky, brusinky, mandlové lupínky a na kousky nakrájený banán.Mléko ohřejeme a zalijeme jím vločky. Podle chuti…
Sýr nakrájíme na 6 kostiček. V misce připravíme těstíčko. Rozšlehaná vajíčka smícháme s moukou a strouhankou. Osolíme a opepříme.Každý kousek zakulatíme dlaněmi a…
Prsíčka naložíme do marinády (já jsem prsíčka nakládal ve středu a připravoval k sobotnímu obědu). Prsíčka zprudka orestujeme, aby se zatáhla a postupně ukládáme do…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
Játra nakrájíme na plátky, ochutíme čerstvě umletým pepřem a tymiánem.Játra opečeme na pánvi dozlatova a vyndáme na talíř.Na výpeku orestujeme slaninu, přidáme cibuli…
Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu. Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z…
Maso párkrát překrojíme, cibuli na osminky, česnek na plátky.Vše vložíme do pomalého hrnce, přidáme zbytek ingrediencí mimo whisky a nastavíme si na 8 hod. LOW.Po osmi…
Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet . Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky,…
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a mírně opepříme.Na másle a sádle opečeme porce králíka, kolem opečeného králíka rozprostřeme nakrájenou slaninu (co…
Plněná pečená jablka: Nadívaná ochuceným tvarohem a polévaná omáčkou z kysané smetany chutnají skvěle
Francouzská cibulačka: Božský vyprošťovák, který se dostal z tržiště až na královský stůl
7 důležitých potravin, které dovezl Kolumbus z Ameriky do Evropy: Jsou mezi nimi brambory, rajčata i kakao