Brynzová pomazánka po mém
Recept ještě nebyl hodnocenBryndzu rozmiešame so zmäknutým maslom, ochutíme paprikou, soľou, mletým čiernym korením a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bryndzu rozmiešame so zmäknutým maslom, ochutíme paprikou, soľou, mletým čiernym korením a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.Na panvici orestujeme nadrobno nakrájanú…
Uvaříme zelí klasickým způsobem. V míse si zpracujeme těsto. Vykrajujeme tvořítkem kolečka, plníme náplní z brambor a brynzy. Vaříme v osolené vodě 8 minut.Podáváme s…
Na kostky nakrájenou slaninu osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme lehce do zlatova.Přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem a…
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, nebo půlkolečka a dáme na rozehřáté máslo.Trochu osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme…
Připravíme náplň: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme vejce a mícháme.Když se začnou vejce srážet, přidáme brynzu a mícháme, dokud se vejce neuvaří…
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme do vymasteného pekáča.V žinčici rozmiešame vajcia, vňať, čierne korenie a bryndzu a zalejeme zemiaky.Zapekáme v rúre na 180°C…
Všechny sýry smícháme v misce, můžeme použít i šlehač. Přidáme nastrouhané 3 řapíky celeru a 1 stroužek rozdrceného česneku.Mažeme na jakékoliv pečivo a zdobíme…
Z oleje, prolisovaného česneku a chilli koření umícháme marinádu.Křídla osolíme a vložíme do marinády aspoň na 2 hodiny. Pak je naskládáme na pekáč, posypeme celým…
Cuketu omyjeme, osušíme, seřízneme konce u stopky a nakrájíme jí podélně na tenké plátky. Plátky stočíme do závitků a sepneme párátkem. Brynzu promícháme s větším…
Cizrnu namočíme předem několik hodin (ráno namočím a večer vařím)a pak uvaříme do měkka. Je měkká, když jde snadno rozmáčkout mezi prsty. Mezitím rozšvaříme na malé…
Cibulku nasekáme nadrobno. K brynze přidáme změklé máslo, hořčici, sardelové řezy a vše vyšleháme do pěny.Přisypeme omytou pokrájenou cibulku.Ozdobíme pažitkou nebo…
Kuřecí prsa rozřízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme prolisovaným česnekem a na drobno nakrájenou pažitkou.Dáme velkou dávku brynzy.Vytvoříme kapsu, okraje…
Do mísy nastrouháme na hrubých slzičkách cuketu a vymačkáme z ní vodu. K cuketě přidáme na hrubých slzičkách nastrouhaný salám, brynzu a vejce. Dále přidáme špetku soli…
Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3-4 minuty.…
Zemiaky dobre vydrhneme a v šupke uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť. Potom odrežeme z každého zemiaka vršok, zemiak vydlabeme, naplníme náplňou, uložíme na ňu plátok…
Zemiaky postrúhame a s ostatnými prísadami vypracujeme cesto.Vyvaľkáme, narežeme na štvorce, do stredu dáme náplň a zložíme.Obalíme v múke, vajíčku a syre a vyprážame.
Brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme (nebo uděláme v páře jako já - v tomto případě brambory ochutíme kořením dle libosti již před vložením do parního hrnce…
Do mísy dáme brynzu, ricottu, rozetřený česnek a majonézu. Vše ušleháme a přidáme nastrouhané vejce. Opatrně promícháme a mažeme na topinky, nebo opečené tousty.
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Cibulku nakrájíme na půlkolečka.V misce rozmačkáme brynzu a postupně přidáváme změklé máslo.Pořádně rozmícháme, přidáme…
Vypracujeme těsto, tence vyválíme a vykrajujeme tvary. Potřeme vejcem, posypeme a upečeme.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a necháme odkvapkať. Karfiol rozoberieme na ružičky a v pare uvaríme do polomäkka. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu cestovín,…
Tekvicu a zemiaky narežeme na kocky a premiešame s rascou a soľou. Dáme do vymasteného pekáča a zakryté pri strednej teplote pečieme, kým nie sú zemiaky mäkké.Bryndzu…
Nejdříve opražíme mandle na suché pánvi do zlaté barvy. V misce smícháme brynzu, máslo, jogurt a drobně nakrájenou cibulku.Zchladlé mandle nasekáme na hrubo. Do…
Paradajky sparíme vo vriacej vode, ošúpeme, pokrájame na drobno. Cibuľu pokrájame na prúžky a dáme na olej, kým sa dusí pokrájame na prúžky aj papriku. Pridáme papriku…
V MasterChef Česko se poznávaly sladkovodní ryby: Troufnete si určit deset druhů podle fotek?
VIDEO: Rybář Martin doporučuje na sváteční stůl amura nebo sumečka. Amur má chutnější maso, sumeček je bez kostí, říká
Kolik stojí jídlo ve vlaku do Chorvatska: Za řízek v chlebu dáte 45 Kč, za jablečný koláč pouze deset a snídaně i kafe jsou zdarma