Bílé fazole s kysaným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenFazole si předvečerem namočím do vody. Na druhý den, za ranního kuropění přiliji vody cca 2 cm nad fazole, přidám bok s kostí a dám vařit na mírný oheň. Nesolím! …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole si předvečerem namočím do vody. Na druhý den, za ranního kuropění přiliji vody cca 2 cm nad fazole, přidám bok s kostí a dám vařit na mírný oheň. Nesolím! …
Maso umeleme spolu s cibulí a česnekem, vmícháme vejce, rýži a koření, dobře promícháme.Na dno kastrolu dáme polovinu sklenice kysaného zelí (balení o váze cca 640g), na…
Do opláchnutého a osušeného masa ostrým dlouhým nožem utvoříme cca 5cm široký otvor (viz foto) a vytřeme ho hořčicí. Ze 150 g anglické slaniny upravíme špalíček, který…
Bábovkovou formu vymažeme, zbylý tuk dáme do mísy, přidáme koření, dva žloutky a vše vymícháme. Přidáme na kostky nakrájené housky a mléko. Promicháme, přidáme kostky…
Zapékací mísu lehce vymázneme sádlem, vložíme mangold promíchaný s krájeným česnekem, osolíme, opepříme a poklademe hranolky (nebo kostičkami) uzeného boku.Maso nařežeme…
Na oleji orestujeme maso, bůček a klobásu, osolíme, opepříme a přidáme od každého koření trochu (záleží na vaší chuti), zakápneme sojovkou a vmícháme 2-3 lžíce kečupu …
Těstoviny uvařte ve velkém množství vody. Vyndejte je, přelijte studenou vodou, sceďte a nechte odkapat.Uzený bůček nakrájejte na kostičky, osmažte na pánvi, vyndejte…
Nudle si uvaříme podle návodu na sáčku. Do pekáčku v kterém budeme zapékat si dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, necháme osmažit, pak přidáme…
Uvařeny květák pokrájíme nadrobno a dáme do misky. Přidáme rozetřený česnek, nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno pokrájený uzený bok, vejce a strouhanku. Osolíme,…
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme s očištěnou zeleninou, z vývaru a zeleniny připravíme…
Mleté maso smícháme s rybí omáčkou a kokosovým krémem a necháme v chladu odležet. Mezitím jemně nasekáme koriandr a jarní cibulku – bílou i zelenou část. Vše přidáme k…
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky nebo plátky. Uzený bůček a sýry na menší kostky. Pekáček vymažeme sádlem.Brambory lehce osolíme (sýry jsou slané) a…
Králíka naporcuji, co nejvíc prošpikuji (já používám uzený špek) a mírně osolím ze všech stran. Pokrájenou cibulku osmažím na sádle dožluta, česnek můžeme buď…
Krůtí maso společně s uzeným bůčkem a okurkami umeleme na masovém mlýnku.. Přidáme ostatní uvedené suroviny, důkladně promícháme a dáme do lednice propojit chutě. …
Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale…
Umeleme asi tak 150 g tučného vepřového a 150 g hovězího masa, 100 g jater, 100 g uzeného masa (bůčku), kousek špeku a případně můžeme umlít i nějaký zbytek uzenin z…
Na pánev do rozehřátého sádla dáme na kostičky okrájený bůček nebo slaninu a necháme opékat. Přidáme kostičky knedlíku a za občasného promíchání je opečeme dokřupava a…
Mleté vepřové maso a uzený bůček ochutíme solí, pepřem, přidáme utřený česnek, nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Vmícháme sušenou majoránku. Přidáme vymačkaný toustový…
Játra prohlédneme, aby v nich nebyla žluč, očistíme od blan a nakrájíme na velikost soust. Dáme do misky, spaříme je vřelou vodou a necháme na sítku okapat.Zatím do…
Kýtu, uzený bůček a papriku nakrájíme na nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cuketu a cibuli na tenké půlkolečka.Do papiňáku na trochu rozehřátého oleje dáme…
Bůček nakrájíme na silnější plátky a ty na špalíčky, klobásu nakrájíme na kolečka.Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme. Žampiony na polovinu, cibuli a celer na…
Masopust je obdobím oslav a hodování a tak se k němu výborně hodí tento talíř, doslova překypující dobrotami ze zabíjačky. Plátek uzeného masa společně s kouskem…
Mleté maso připravené v pomalém hrnci zůstává šťavnaté a nezmenšuje ani výrazně objem. Kromě přípravy masa a zeleniny před vložením do hrnce, si vše podstatné obstará…
Pokud máte přebytky dýní, zkuste si do zásoby vyrobit dýňové pyré. To pak můžete používat do všech možných pokrmů. Třeba i do sekané z uzeného bůčku, kde zajistí…