Kuře v peřině
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí kousky osolíme, okořeníme, dáme do vymazaného pekáčku, pokryjeme peřinou a upečeme. Podáváme s brambory.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí kousky osolíme, okořeníme, dáme do vymazaného pekáčku, pokryjeme peřinou a upečeme. Podáváme s brambory.
Z vepřového bůčku si připravíme plát, který naklepeme a osolíme. Mleté maso smícháme s namočenou žemlí, solí, pepřem, utřeným česnekem, kmínem, majoránkou, vejcem a…
Bůček nakrájíme na 1 cm silné a 6 cm široké plátky. Osolené maso smícháme s bílkem a škrobem rozmíchaný v šálku vody. Vše necháme aspoň hodinu odležet v chladničce.…
Krůtu dobře prosolíme a necháme odležet. Veku nebo jiné pečivo pokrájíme na kostičky, pokropíme vývarem a necháme vsáknout. Přimícháme muškátový květ, petrželku,…
Cibuli, česnek, okurky, slaninu umeleme a promícháme s paprikou, kečupem, olejem, hořčicí.Dáme do lednice na 24 hodin vychladit. V pevně uzavřené sklenici vydrží až…
Troubu předehřejte na 160 °C. (Já peču v troubě kuchyňského sporáku). Nakrájejte bůček na kostky velikosti sousta, napíchejte je na kovové jehly a vyrovnejte do zapékací…
Zelné placičky mohou být chutnou přílohou k masovým směsím nebo je můžeme podávat i samostatně, třeba k večeři. Křupavé zelí smícháme s dalšími surovinami a během…
Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva.…
Kapra lze připravit na mnoho různých způsobů a jedním z nich jsou kapří karbanátky. Kapří filety umeleme společně s bůčkem, přidáme balkánský sýr, okořeníme a usmažíme.…
Nemusíte chodit do restaurace, abyste si mohli pochutnat na skvělém asijském jídle. Restovaný bůček se zázvorem, česnekem a paprikami v minutkové úpravě vás překvapí…
Segedín z bůčku a hlívy kombinuje šťavnatost masa s jemnou strukturou hlívy ústřičné, která pokrmu dodá nový rozměr. Voňavé zelí a smetanová omáčka zůstávají základem,…
Pekelný bůček, okořeněný chilli a česnekem, s kůží vypečenou do křupava, potěší všechny milovníky pikantního a masa. Podávat ho můžete i studený, nakrájený na plátky,…
Sáčky na pečení můžete použít na pečení masa, ryb, zeleniny nebo pečiva bez použití tuku. Můžete si tak dopřát zdravé jídlo s nízkým obsahem kalorií, které si uchová…
Každého milovníka české kuchyně potěší nedělní oběd v podobě pečeného bůčku podávaného se špekovým knedlíkem a kysaným zelí. Maso naložíme den předem do marinády, aby…
Tenké plátky bůčku svinuté do rolády a ochucené hořčicí jsou naplněné kyselou okurkou, salámem, vejcem a paprikou. Podáváme je podlité výpekem a doplněné dušenou rýží.…
Z libovějšího vepřového boku bez kůže a kostí nakrájíme tenčí nudličky, které dáme do mísy, přidáme olej, sójovku, jemně nastrouhaný zázvor a česnek, opepříme. Vše řádně…
Bůček vcelku vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, hustě zasypeme pokrájenou cibulí a podlijeme vodou. Ke konci pečení přisypeme pokrájenou nať z jarní cibulky a pár…
Kůži bůčku nakrájet na kostky, posolit, posypat česnekem a nechat na 24 hodin odležet. Na druhý den vložíme bůček (kůží nahoru) do sádlem vymazaného pekáče, posypeme…
Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli na kostky do sklovita, přidáme bůček nakrájený na proužky a zprudka restujeme, až je bůček trochu do hněda osmažený, přisypeme…
Nejprve si uděláme nádivku, do mísy si vymačkáme vinnou klobásu, povolený listový špenát, smetanu, koření Hungaria, jemně nakrájenou cibuli, česnek, promícháme a…
Každou porci připravujeme zvlášť. Dva plátky vařeného uzeného bůčku nařízneme na krajích a opečeme rychle na rozehřátém tuku po obou stranách. Rozklepneme na každý jedno…
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mleté maso, orestujeme, přidáme oloupaná, na kostičky pokrájená rajčata, pokrájené papriky, osolíme, opepříme, přidáme worchester,…
Bôčik rozrežeme na plát a po oboch stranách dobre naklepeme na tenší plát. Osolíme, okoreníme. Náplň: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme,…
Krůtí, vepřové maso a oba sýry nameleme(když namleté maso přejedeme mlýnkem ještě jednou,bude sekaná jemnější). Přidáme koření, vejce, smetanu, nadrobno nakrájenou…