Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenKrálík má vysoce ceněné maso. Aby při přípravě nezůstal suchý, je lépe přidat k němu kousek bůčku. S pomocí moderní techniky se doba přípravy pokrmu zkrátí na necelou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králík má vysoce ceněné maso. Aby při přípravě nezůstal suchý, je lépe přidat k němu kousek bůčku. S pomocí moderní techniky se doba přípravy pokrmu zkrátí na necelou…
Pod názvem lizebab se ukrývá starý srbský recept na cuketu, zapečenou se sýrem a bulgurem. Místo bulguru můžete bez obav použít kuskus nebo rýži. Pokrm je velice sytý a…
V hrnci na masle osmahneme cibulku, pridame na platky pokrajene zampiony a bulgur a rychle promichame. Zalijeme vyvarem a jakmile tekutina prejde bodem varu, snizime na…
Bulgur propláchneme a připravíme podle návodu na obalu. Oloupanou nakrájenou cibuli orestujeme do sklovita na rozehřátém oleji, přidáme špenát a necháme ho chvilku…
Ke zpěněné cibulce přidáme na kostičky nakrájené brambory, kari a zalijeme vývarem. V polovině vaření dáme bulgur, cuketu, česnek a nakonec červenou čočku, které stačí k…
1. Houby zalijte horkou vodou a vaříte do změknutí asi 20 minut. Cibuli nakrájejte nadrobno. Oloupanou mrkev nakrájejte na malé kostičky. Bulgur propláchněte teplou…
Bulgur zalijeme studenou vodou, nechame vsaknout tekutinu a zmeknout, cca 20 minut. Behem teto doby bulgur nekolikrat promneme v dlanich. Pote vlozime do kusu platna,…
Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.Do…
Z mletého masa, vařeného bulguru, soli, vejce a mletého koření si uděláme masovou náplň, kterou necháme asi 15 minut odležet. Spaříme si hlávku zelí a postupně…
Kuřecí játra důkladně osušíme, nakrájíme na kostičky, opepříme, a na oleji zprudka opečeme ze všech stran. Opečené kousky vyndáme, do oleje vhodíme na kostičky…
Lososa omyjeme, osolíme, okmínujeme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do troub na cca 180 stupňů. Pečeme asi 20-25 minut, podle trouby.Jarní cibulku nakrájíme na kolečka…
Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme kmín a muškátový oříšek.Zalijeme vodou a do hrnce přidáme cizrnu společně s fazolemi. Necháme…
Bulgur zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Poté ho scedíme a necháme odstát dalších 10 minut. Na pánev dáme lžíci olivového oleje a bulgur na…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky. Nejprve na oleji…
Vychladlé brambory oloupáme a nahrubo nastrouháme rovnou do větší mísy. Přidáme k nim bulgur, vejce, nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájenou šunku a papriku,…
Bulgur zalijeme horkym vyvarem, prikryjeme, nechame vstrebat tekutinu a pote vychladnout. Syrovy kvetak rozdelime na ruzicky, vlozime do food procesoru a rozmixujeme.…
Na olivovem oleji osmazime nadrobno nakrajenou cibuli. Smazime dlouho, cibule musi byt hneda, lehce spalena. Pote pridame oplachnutou cocku, vegetu, pepr, sul, vodu (asi…
Prsa rozkrájejte na plátky. V uzavíratelné misce rozmíchejte všechny suroviny a maso v marinádě důkladně omáchejte. Zavřete víčkem a nechte v lednici uležet do druhého…
Kel oberieme od vonkajších listov a rozštvrtíme. Dáme povariť do vriacej slanej vody, nevaríme dlho - cca 5 minút. Vyberieme, necháme dobre odkvapkať. Stržeň odstránime…
Sušené ovoce dáme do misky a řádně prolijeme horkou vodou, pak scedíme a necháme okapat. Okapané větší ovoce - meruňky, švestky pokrájíme na plátky.Na teplé pánvi…
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu.Cizrnu použijeme z konzervy propláchnutou a okapanou na sítku (nebo použijeme vařenou).Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na větší…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a rozkrojíme na plátek. Osolíme, opepříme, posypeme oregánem a zakápneme šťávou z citronu.Na jednu půlku…
Zdravý letní oběd, který zasytí, můžete ho připravit i z toho co vám doma zbylo a přesto ho nabídnout celé rodině. Bulgur je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou.…
Grilování levou zadní: Jak na nejlepší krkovičku? Šéfkuchaři radí nesolit předem a vyndat včas z lednice
Nechte svůj talíř rozkvést jedlými květy: Sedmikrásky krásně zdobí, pampelišky zkuste do salátu
Sladké devadesátky a slavné porevoluční dobroty: Také jste žvýkali Hubba Bubba a míchali si Tang?