Roštěnky Esterházy
Recept ještě nebyl hodnocenNakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrajane rostenky velmi jemne naklepem, osolim, okorenim a zaprasim mukou. V panvici rozohrejem maslo s olejom a zprudka rostenky opeciem, a odlozim ich na teple miesto…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a celer a společně asi 5 minut restujeme. Zasypeme propláchnutou pohankou, zalijeme 1.5…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat.Vše zalijeme…
Kohouta jsme rozdělili na porce. Stehna na dva kusy a prsa vcelku. Na oleji jsme si osmažili cibulku do zlatova a na ní jsme pak krátce osmažili všechny porce. Přidali…
Hovězí minutkové maso je třeba zpracovávat opravdu rychle aby neztratilo šťavnatost. Povede se vám dokonale, pokud budete následovat tento recept. Hotové maso bude…
Pomalu vařené maso se stává neuvěřitelně měkkým a šťavnatým, zatímco zeleninová omáčka dodává pokrmu bohatou chuť a vůni. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme česnekovou solí, promícháme a dáme do předehřáté trouby (cca 180 st.C) na přibližně 20…
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a mírně opepříme.Na másle a sádle opečeme porce králíka, kolem opečeného králíka rozprostřeme nakrájenou slaninu (co…
Kostry rozdělíme na menší kusy a dáme do pekáče, přidáme uzené maso, petržel, mrkev a celer v celku. Jemně osolíme. Přidáme celou cibuli i se slupkou, ale dobře…
Do tlakového hrnce dáme vařit hovězí maso s rozkrojenou cibulí, stroužkem česneku, kuličkami pepře, nového koření, bobkovým listem, kmínem a solí. V polovině varu hrnec…
Klasika, jen trochu divočejší. Kuřecí skelet a křídla opláchneme, dáme do hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí pod hladinou. Přidáme jednu…
Oháňku necháme u řezníka nasekat na špalíky (cca 5 ks). Očištěné kosti a oháňku naskládáme do pekáčku s 3 lžícemi olivového oleje. Přidáme neoloupané stroužky česneku a…
Budeme-li používat sušené houby, předem je namočíme do teplé vody.Očištěné maso nakrájíme na 6 větších kousků, osolíme je, opepříme a v hluboké pánvi opečeme na sádle ze…
Den předem namočíme fazole do vody a necháme stát do druhého dne. Pak vodu vyměníme, přidáme bobkové listy a nové koření a fazole uvaříme do měkka.Než se fazole uvaří,…
Rozehřejme si máslo, na másle opečeme vločky přidáme nastrouhanou mrkev s celerem, které také necháme orestovat. Zalejeme vodou a až začne voda vařit přidáme brambory…
Očištěný celer a jablko najemno nastrouháme, promícháme s citronovou šťávou, aby salát nezhnědl, vmícháme brusinky a podle chuti dosladíme. Necháme alespoň půl hodiny…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechnu zeleninu a houby pokrájené na drobné kousky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad zeleninu. Přidáme…
Šalotku pokrájame nedrobno a speníme na masle s olejom. Koreňovú zeleninu pokrájame na jemné juliennes a pridáme k šalotke. Chvíľku restujeme, potom podlejeme asi 100 ml…
Příprava: Brambory uvaříme a očištěný a okrájený celer rovněž (vařit pozvolna vcelku) Zapékací misku vytřeme máslem a na dno rozprostřeme na kolečka nakrájené brambory…
1/4 bulvy celeru oloupáte a nastrouháte na hrubo na dlouhé kousky.Nakrájíte 5 řapíků celeru cca 10 cm dlouhých - na kroužky.Nakrájíte jedno jablko na kostky, přidáme…
Celer s petrželí si nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, cibuli ne úplně nadrobno a z poloviny masoxu si uvaříme vývar. Na pánev si dáme máslo, na něj po rozehřátí…
Veškerou zeleninu si nakrájíme na menší kostičky (viz.foto!)a dáme do misky. V hrnci, ve kterém budeme vařit polévku si z oleje a mouky uděláme jíšku, když je mírně do…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, chvíli orestujeme a přidáme na kostičky nakrájený celer a brambory.Chvíli restujeme a pak zalijeme vývarem nebo…
Maso opláchneme, hřbet překrojíme na polovinu a vše dáme do větší zapékací nádoby. Přidáme máslo, podlijeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 200 st. C na 30 minut.…
Tenistka Andrea Sestini Hlaváčková: Jako malá jsem milovala špagety od babičky. Moje vaření není žádná sláva
Jak levně nakupovat jídlo bez plastů navíc? Přispějte ke zdraví planety i vy!
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé