Pohankové risotto
Recept ještě nebyl hodnocenPohanka posiluje imunitu, detoxikuje organismus, je přirozeně bezlepková a má jemnou oříškovou chuť. Její příprava je snadná a přidáte-li k ní oblíbenou zeleninu a sýr…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pohanka posiluje imunitu, detoxikuje organismus, je přirozeně bezlepková a má jemnou oříškovou chuť. Její příprava je snadná a přidáte-li k ní oblíbenou zeleninu a sýr…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na jemné proužky.V hrnci rozehřejeme lžičku másla (nepřepálit), vložíme nakrájenou zeleninu a pomalu restujeme, až nám začne mrkev pouštět…
Na oleji mírně osmažíme pórek nakrájený na kolečka, přidáme nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený řapíkatý celer a nakonec na nudličky nakrájenou hlívu.Osolíme, opepříme…
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme, aby se koření…
Do zeleninového vývaru dáme vařit čočku, pokrájenou mrkev a celer. Když je vše měkké, osolíme, přidáme zázvor a rozmixujeme. Hotovou polévku můžeme zjemnit zakysanou…
Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už…
Barevná, bohatá směs s kousky kuřecího masa, sójovou omáčkou, špetkou koření a čerstvou i mraženou zeleninou. Bude z ní skvělý víkendový oběd i pro více strávníků a…
Z očištěného celeru uříznu kolečko, ze kterého nastrouhám škrabkou hoblinky. Zastřiknu citr. štávou. Na rozpuštěném másle orestuji oba celery, řapíkatý nakrájemý na…
Krevety (garnely) si kuchyňsky připravíme. Ocásky ponecháme, budou se nám lépe konzumovat. Nejprve si připravíme rybí vývar. Hlavičky a krunýře dáme do hrnce se…
Balkánský sýr necháme okapat a nakrájíme ho na kostičky. Celer oloupeme a nakrájíme úplně najemno, rajčata ocedíme na sýr a na drobno nakrájíme. Kdo má rád, přidá…
Mrkev, řapíkatý celer i jarní cibulku očístíme, omyjeme a dame do mixéru. Přidáme chilli papričku a vše rozmixujeme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozmixovanou…
Zeli nakrajime na male kosticky, mrkev na slabe nudlicky, rapik oloupat nakrajet na spalicky, cibuli najemno. V misce vyslehame majolku s octem, citronem, soli a peprem,…
Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka (můžeme přidat cibuli s první hnědou slupkou). Potom vývar scedíme a maso…
Tarhoňa je vynikající druh těstovin s krátkou dobou přípravy. Dá se využít v mnoha receptech od polévek po sytá hlavní jídla. Zkuste ji připravit s masovo- zeleninovou…
Kuřecí roláda je sváteční jídlo, které krásně vypadá a skvěle chutná. Čas strávený s vykostěním kuřete se v tomto případě rozhodně vyplatí. K roládě podáváme pečenou…
Mrkve oloupeme, celer očistíme. Obojí omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.Rajčátka necháme okapat, šťávu zachytíme a rajčátka si rozkrájíme také na menší kousky…
Kuřecí steak si nakrájíme na kostičky, dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou majoránku a 2 utřené stroužky česneku. Osolíme podle chuti mořskou solí a…
Filety ze sumce omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, opepříme, zavineme je plátky slaniny a necháme chvíli v chladu. Brambory, řapíkatý…
Syrovou zeleninu očistíme a nakrájíme, česnek oloupeme a rozdělíme na stroužky(pozn.) Na oleji orestujeme porek a česnek, přidáme maso. Po orestování okořeníme,…
Maso, nejlépe trochu zmrzlé, nakrájíme na co nejtenčí nudličky a osolíme. Stonky celeru překrájíme na cca 3 cm kousky a cibule na měsíčky. Ústřicovou a sójovou omáčku…
Špekáčky překrojíme podélně na poloviny a napříč nakrájíme na plátky. Rozehřejeme lžíci sádla a špekáčky opečeme na středním ohni, asi tak 8 minut. A pak dáme stranou.…
Ve větším hrnci rozpustíme kousek másla. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme smažit. Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a chvíli restujeme s cibulí.…
Vepřové maso s omáčkou z kořenové zeleniny, česneku, cibule a koření je dokonalým receptem na chutný oběd nebo večeři. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Určitě si…
MasterChef Česko na sladko: Jak zvládnout odpalované těsto a upéct perfektní věnečky?
Pampelišky jsou přírodní poklad: Vyrobte si pampeliškový olej, využijete jej třeba při opalování
Vřídelní polévka pro lepší zažívání i na kocovinu: Vaří se přímo z vody z Vřídla a má po ní jemně slanou chuť