Marinovaná kachní prsa se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě, umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo nastrouhaného česneku. Během…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě, umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo nastrouhaného česneku. Během…
Na rozehřátém másle opečeme dosklovita na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájený, předem oloupaný bulvový celer a smažíme za častého promíchání do té…
Očistíme a nakrájíme zeleninu (na libovolné kousky - bude se mixovat). Pekáč nebo kastrol vymažeme máslem a dáme polovinu nakrájené cibule (druhou polovinu použijeme na…
Rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu, přidejte cibuli, celer a mrkev. Vařte za stálého míchání asi 5 minut, nebo až je cibule měkká a sklovitá. Přidejte česnek a…
1. Předehřejte si troubu na 140 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po…
Předehřejte lázeň o teplotě 85 °C. Pokud máte parní troubu, předehřívat nemusíte.Veškerou zeleninu pokrájejte na malé kousky, mrkev a petržel nastrouhejte na hrubém…
Telecí kýtu naporcujeme na 150g špalíčky. Každý špalíček prošpikujeme kouskem slaniny, maso osolíme a ze všech stran opečeme na trošce rozpáleného oleje. Nakrájený špek …
Kuřecí stehna omyjeme, vložíme do hlubokého hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkové listy, nové koření, sůl a vaříme minimálně 2 hodiny.Uvařené maso, bobkový…
Hledáte inspiraci na rychlou večeři? Pak je tento recept pro vás jako stvořený. Nudle s restovanou zeleninou, uzeným lososem s aromatickým koprem, to je prostě kombinace…
Receptů na rajskou polévku existuje opravdu nespočetné množství a každý má ten svůj vyzkoušený. Doplňte rajskou o řapíkatý celer, její chuť tak bude o dost zajímavější.…
Pastýřský koláč je pokrm pocházející z Velké Británie. Nejedná se však o sladký, nýbrž o slaný koláč, kde jeho základ tvoří mleté maso s rajčatovou omáčkou a vrchní část…
Tato tradiční marocká polévka je velmi výživná a krásně voní. Připravíme ji z rajčat, zeleniny, masa, luštěnin a čerstvých bylinek. Můžeme do ní přidat i vejce nebo…
Oblíbená bramborová polévka přijde vhod nejen v chladnější podzimní dny. Polévka plná zeleniny a uzeného masa je sytá a plná chuti. Připravit ji zvládnete do hodiny.…
Studené zeleninové saláty jsou skvělým letním osvěžením, avšak s přicházejícím podzimem hledáme vydatná jídla, která zahřejí. Teplý salát z čočky a pohankových krup je…
Zdravé jídlo plné vitamínů, které navíc skvěle chutná a zaujme i na pohled. Jemné a dobře stravitelné maso candáta podáváme s vařenou směsí řapíkatého celeru, mrkve a…
Lžíci olivového oleje rozehřejeme, kuřecí kostky osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova, asi 3 minuty. Můžeme přihodit snítku čerstvého tymiánu. Maso po opečení…
Řapíky celeru očistíme a uvaříme "na skus" - nejlépe na páře.Mezitím osmažíme na polovině množství másla strouhanku a zbytek rozehřejeme.Na talíři přelijeme horké…
Ananas pokrájíme na malé kousky a přidáme zmraženou kukuřici. Řapíkatý celer opláchneme a nakrájíme na malé kousky.Cibulku s natí očistíme, omyjeme a nakrájíme na…
Vodku nalijeme do skleničky, z které budeme pít, přidáme koření, trošíčku soli, citronovou šťávu, kostky ledu a dolijeme sklenici tomatovým džusem, ozdobíme navrch…
Stonky řapíkatého celeru důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kousky, řepu a ředkve omyjeme,oloupeme a také pokrájíme, mrkev oškrábeme a rozkrájíme. Petrželku omyjeme a…
Červenou řepu očistím, uvařím v osolené vodě s kmínem zhruba 90 minut. Vařenou řípu nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na tenké hranolky. Rozehřeju přepuštěné máslo,…
Rozehřejeme sádlo a na něm zprudka orestujeme maso s nakrájenou slaninou. Orestované maso osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem a dusíme pod…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka 20- 30 minut. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky- protlačíme přes sítko. K bramborám přidáme na kostičky nakrájená a…
Jak pěstovat rajčata? Kvalitní sazeničky jsou základ, a pokud si je chceme předpěstovat, právě teď je nejvyšší čas na jejich vysazení
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Velký přehled vinobraní 2023: Kde ochutnáte nejlepší burčák, kde zažijete retro časy a kudy projde sám Karel IV.