Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Recept ještě nebyl hodnocenV nadcházejících chladných a sychravých podzimních dnech přijde talíř horké polévky vhod. Rychlá zeleninová polévka, na způsob boršče, bude hotová během půl hodiny a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V nadcházejících chladných a sychravých podzimních dnech přijde talíř horké polévky vhod. Rychlá zeleninová polévka, na způsob boršče, bude hotová během půl hodiny a…
Kořenovou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na struhadle a osmahneme v hrnci na kousku másla. Já tentokrát dala celé kusy, ale je lepší strouhaná, je to rychlejší.…
Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do…
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme pokrájené maso, okořeníme, osolíme a necháme pustit šťávu. Poté přidáme namočené sušené houby, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a…
Maso nakrájíme na větší kostky, očištěnou zeleninu na nudličky a cibuli na drobno. Na rozehřátém sádle osmažíme cibuli a zeleninu. Maso posypeme obalíme v mouce.Zeleninu…
Hovězí žebra a srdíčka propereme, dáme je vařit do 2 litrů vody spolu s cibulemi, novým kořením, bobkovými listy, 2 lžičkami soli. Vaříme dlouho, alespoň 3 hodiny. Vývar…
Králičí stehna kuchyňsky upravíme a připravíme si marinádu. Do oleje přidáme čerstvý umletý bílý pepř, uzenou papriku, sůl, lžíci obyčejné hořčice, nadrcené bylinky a…
Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení…
Smetanová omáčka plná zeleniny se může stát zpestřením vašeho jídelníčku. Pokud preferujete hladké omáčky, stačí po uvaření zeleninu rozmixovat, přepasírovat a možná už…
Jehněčí maso se u nás připravuje zejména na jaře a v období Velikonoc. Pokud se vám však podaří sehnat pěkný kousek tohoto masa, můžete z něj připravit tento pokrm. Maso…
Francouzská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…
Jídla z pomalého hrnce jsou chuťově neporovnatelně bohatší než běžně dušené pokrmy. Kvalitní hovězí maso je pro tuto úpravu jako stvořené. Budete mít maso „jako dort” s…
Nejdříve si na másle orestujeme mrkev a celer nakrájený na drobné kousky, přidáme pokrájená rajčata a kukuřici. Ochutíme solí a oreganem. Orestovanou zeleninu přendáme…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Kořenovou zeleninu(mrkrv,celer,petržel)si nastrouháme na větších slzičkách, cibuli na malé kousky a dáme jí orestovat na oleji, k ní dáme nastrouhanou zeleninu a dusíme.…
Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme…
Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule. Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky…
Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule. Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky…
Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (…
Příprava vepřového kolena sice zabere čas, protože je nutné ho nejprve uvařit, ale počkat si se rozhodně vyplatí. Při pohledu na grilované nazlátlé koleno potírané…
Tradiční obložené chlebíčky v retro stylu jistě potěší každou návštěvu. Plátky veky namažeme bramborovým salátem, ozdobíme kornoutky z plátkového sýra, majonézou,…
Recept na dietní boloňské špagety, kde nechybí maso, zelenina, ani oblíbený strouhaný sýr. Pokud se chcete stravovat zdravě, tenhle voňavý těstovinový oběd nebo večeře…
Sýrová omáčka se zeleninou je rychlý a jednoduchý způsob jak vylepšit chuť vašich oblíbených těstovin. Tato krémová hustá omáčka je plná intenzivní zeleninové a sýrové…
Cibule nakrájíme nadrobno. Jendu mrkev a celer nastrouháme na hrubých slzičkách. Z druhé mrkve nakrájíme dlouhé špalíčky a společně s párkem prošpikujeme opláchnutou a…
Co s husím výpekem? Hodí se k ochucení zelí, do rizota, ale skvělý je i do základu mnoha pomazánek, v chladu vydrží týdny
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Zmapovali jsme výhodné velikonoční akce: Vejce se dají sehnat do 4 Kč za kus, máslo za 28,90 Kč a uzené za dvě stovky