Kuskus s rajčaty a jogurtovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu rozkrájíme na kostičky, cibuli posekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na ně zesklovatíme. Přidáme zeleninu, rozinky a osmahneme. Přilijeme vývar,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu rozkrájíme na kostičky, cibuli posekáme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na ně zesklovatíme. Přidáme zeleninu, rozinky a osmahneme. Přilijeme vývar,…
Těsto rozválíme a položíme na suchý plech. Rajčata a celer očistíme a nakrájíme (řapík celeru oloupeme). Sýr nastrouháme nahrubo. Vejce rozklepneme, promícháme s hořčicí…
Nejprve si uvaříme krůtí maso, pak vykostíme a nakrájíme na porce, vývar použijeme do omáčky. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, ke které po chvíli přidáme…
Dáme čočku, zeleninu kořenovou a brambory vařit. Když je skoro měkká, přidáme pórek, koření a klobásku nakrájenou na tenké plátky. Pokud chceme, zahustíme solamylem…
Nejprve rozpůlený a trošku vydlabaný lilek osolíme a necháme vypotit 15 minut, pak osušený dáme na 5 min. do mikrovlnky, nastavené na 700 W. Takto připravený lilek…
Do hrnce dáme vařit kus ryby(já dala tresku)s veškerou nadrobno nakrájenou zeleninou(může se použít co dům dá), brambory nadrobno, osolíme a necháme vařit. Uvaříme si…
Celer, pórek, petržel nastrouháme na hrubém struhadle a orestujeme na másle. Poté zalijeme 2 l vody, přidáme zeleninový bujón a povaříme do měkka. Nakonec nastrouháme…
Do 3/4l vody si dáme rozvařit zeleninový bujón. Kapustičky, mrkev,celer, cibuli a česnek si očistíme, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno…
Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí.…
Dáme vařit asi 3 l vody s mrkvi, celerem a cibulkou. Osolíme a opepříme Do misky nachystáme mleté maso s 3 hrsti rýže, sůl, pepř a dobře zamícháme. Tvoříme malé kuličky…
Celer oloupeme a dáme uvařit do poloměkka do osolené vody.Uvařený celer nakrájíme na malé kostičky a vložíme je do misky.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilovanou…
Do pekáčku dáme olivový olej, přilijeme vodu a přidáme osolené krůtí stehno. Dáme péct do trouby na cca 180 - 200 stupňů.Varianta 1: Kořenovou zeleninu nakrájíme na…
Připravíme si veškerou zeleninu, pórek na kolečka, žampiony také na malé kousíčky a ostatní zeleninu také na malinké jemné kousky. Do hrnce dáme máslo, do rozpuštěného…
Polévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme celer a brambory nastrouhané na jemném struhadle, bujón, libeček, sůl, pepř a kmín. Zalijeme vodou…
Chlebovou patku si nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky, česnek na plátky a celer nastrouháme nahrubo. Do hrnce si dáme sádlo(olej), necháme hodně zahřát, osmažíme…
Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na menší růžičky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Lehounce zakápneme olejem a posypeme kořenící směsí…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme lehce dosklovata drobně pokrájenou cibuli. K té následně přisypeme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer, který dochutíme…
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ( Já luštěniny vařím v PH. Odpadá tak jednak zápach z vaření, jednak nemusím mít strach, že se vyvaří voda). Měkké fazole scedíme,…
Vodu přivedeme k varu, vložime maso (můžeme ho svázat provázkem aby drželo tvar a lépe se krájelo), koření, zeleninu a pomalým varem uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z…
Drobně nakrájenou cibuli restujeme s polovinou česneku na másle. Přidáme celer a společně opékáme asi dvě minuty. Zasypeme moukou a chvíli restujeme. Zalijeme částí…
Sojové maso vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Poté scedíme a vymačkáme. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli…
Stehna osolíme, protkneme špalíčky slaniny. Vložíme je do pánve nebo kastrolu s rozehřátým zbytkem slaniny nakrájené na malé kostičky. Po obou stranách osmažíme a…
Jáhly 3x spaříme horkou vodou, vždy necháme několik minut zalité, scedíme a znovu spaříme. Potom je ještě propláchneme pod tekoucí horkou vodou.Zeleninu okrájíme a…
V hrnci rozehřejeme olej a máslo. Vložíme nakrájenou šalotku, rajský protlak, orestujeme a přidáme předem namočenou čočku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.Zeleninu …
Gastro glosa: Hitem poslední doby je nepřijímat karty a nezveřejňovat ceny. Je na každém, jestli si to nechá líbit
Buchty na páře nebo povidlové knedlíky? Připravují se jako buchty, vaří jako knedlíky a důležité je správně umístit plátýnko
Lednovým hitem hubnutí je skyr: Je přímo nabitý bílkovinami a vápníkem, což z něj činí ideální "zeštíhlující" potravinu