Ukrajinský boršč s pirohy
Recept ještě nebyl hodnocenMaso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.Na polovině dávky másla a troše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.Na polovině dávky másla a troše…
Orestujeme cibulku jako na guláš a předáme ji do PH, plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Na trošce…
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu s kořením a necháme ji orestovat.Pak přidáme na kostky…
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso opláchneme, osolíme, posypeme kmínem a pepřem. Do pekáčku dáme olej, na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu a položíme na to maso…
Brambory uvaříme ve slupce. Mrkev, celer a petržel očistíme a uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Vše necháme vychladnout.Vychladlou zeleninu, oloupané brambory, vejce,…
Na oleji osmahnu nadrobno pokrájenou cibuli, přidám maso a salám na kostičky, sladkou papriku a řepu nakrájenou na malé kostičky. Vše krátce osmahnu a podliju vodou s…
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme snítku rozmarýnu a…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, krevety vyloupeme a očistíme, chorizo nakrájíme na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky. Nejprve na oleji…
Houby očistíme, pokrájíme, krátce povaříme a scedíme.Na oleji s máslem necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme nové koření, strouhanou mrkev, petržel a celer…
Do rozpáleného hrnce vsypeme drcený kmín a nasucho ho opečeme. Pak přidáme olej, strouhanou mrkev s celerem a chvíli opékáme. Vlijeme vývar, přivedeme k varu a asi 10…
Brambory umyjeme a dáme vařit, cibuli a okurky nakrájíme na drobno, celer a mrkev očistíme, mrkev podél rozkrojíme, celer nakrájíme na plátky a vejce uvaříme na tvrdo…
Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky.Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli,…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Červenou řepu a brambory umyjeme a uvaříme ve slupce. Celer oloupeme, rozkrojíme na půl a uvaříme v neosolené vodě. Po uvaření necháme vychladnout, oloupeme slupky a…
Na rozpálený tuk (olej nebo sádlo) vložíme na lupínky pokrájený česnek a na hrubé kousky pokrájenou cibuli. Necháme zrůžovět, přidáme maso pokrájené na větší kostky,…
Přebereme a na sítku propláchneme čočku, necháme okapat. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci na oleji zpěníme nasekanou cibuli a po chvilce přidáme i česnek…
Cibuli nakrájím na drobno a nechám zpěnit na sádle. Pak přisypu předem namočené houby, drcený česnek zadusím s kmínem. Poté do základu přidám na kostičky nakrájenou…
Kapustičky očistíme, odřízneme zaschlé konce košťálů a dáme je do hlubšího hrnce s osolenou vařící vodou na 10minut povařit. Poté je dáme do studené vody, aby si udržely…
Kapustičky očistíme, odřízneme zaschlé konce košťálů a dáme je do hlubšího hrnce s osolenou vařící vodou na 10minut povařit. Poté je dáme do studené vody, aby si udržely…
Vepřové koleno si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Ostrým nožem provedeme řez nejblíže kosti a velmi opatrně koleno vykostíme. Vykostěné koleno rozložíme a větší…
Z hovězího masa, cibule, koření a bujonových kostek uvaříme vývar. Maso vyjmeme, vývar scedíme. Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Mrkev, celer,…
Mäso pokrájame na kocky, koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame tiež na kocky. V hrnci rozpálime olej, orestujeme na ňom mäsové kocky do hneda a vyberieme. Na výpeku z…
Kroupy trošku propláchneme a dáme vařit zvlášť ( pozor, rády se přichytávají ke spodku hrnce ). Polévkovou zeleninu vybalíme z balení, očistíme,pokrájíme na kousky a…
Uzené kosti omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vodu nesolíme, až po uvaření, někdy bývají kosti dost slané. Přidáme koření, cibuli a necháme pozvolna vařit 2…