Hovězí polévka s masem a nudlemi (bez tuku)
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.Přidáme na kostičky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.Přidáme na kostičky…
Pokud chcete aby se vás v nadcházejícím roce držely peníze, nezapomeňte připravit k novoročnímu obědu čočkovou polévku, připravenou z vepřového vývaru, která krásně voní…
Příznivci tradiční přípravy zavřete oči! Chutnou obdobu "svíčkové" lze totiž uvařit i jinak. Varný mixér s minimální spotřebou energie vypracuje celé menu. Spolehlivě.…
Smícháme nastrouhaný celer, vejce, sůl a mléko.Přidáváme postupně mouku, až vznikne polotuhé těsto jako na klasické halušky.Nakrájenou slaninu a cibuli opečeme do…
Hovězí krk je část masa, která vyžaduje pomalé vaření. Po zatáhnutí necháme vývarem a vínem podlité kousky masa zvolna dusit se zeleninou. Na závěr pak přidáme papričky…
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme medovou a sójovou omáčku, sůl, pepř a umícháme kašičku. Na pracovní plochu rozprostřeme fólii, na ni položíme opláchnuté a osušené…
Nenáročný pokrm, který však zasytí celou rodinu. Zeleninové pyré můžete připravit z libovolné zeleniny nebo, jako tady, z mrkve, celeru a kedlubny. K němu podáváme…
Tato výjimečná kombinace zeleniny, obohacená o exotickou kurkumu, přináší do vašeho talíře nejen osvěžující chuť, ale i blahodárné účinky pro vaše tělo. Lehká, ale sytá…
Tento salát připravíme během chvilky. Stačí nám k tomu čerstvá zelenina, voňavé bylinky, vejce uvařená natvrdo a trochu oleje a citronové šťávy. Ve svěží chuti salátu…
Aby králičí maso nebylo tepelnou úpravou moc vysušené, je dobré ho prošpikovat. Králičí stehna tak doplníme kousky špeku a necháme je spolu s cibulí a celerem upéct…
Dneska už krokety v jídelním lístku seženete málokde, ale s tímto receptem si je lehce připravíte doma. Navíc ze zdravého celeru! Podávejte s opečenými brambory, můžete…
Mleté mäso dáme do vody, vidličkou rozšľaháme a uvedieme do varu aj s pokrájanou cibuľou.Asi po 15 min. pridáme očistenú a nastrúhanú koreňovú zeleninu (slzičkové…
Zlatavé bramboráky smažené dokřupava se hodí jako příloha, nebo si je můžeme dát jen tak samotné. Kromě klasického dochucení majoránkou a česnekem přidáme navíc škvarky,…
Plátky vepřové kýty lehce naklepeme, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem.Na každý plátek kýty dáme dva plátky anglické krkovice a obalíme v hladké mouce. Z obou…
Čočka je prostě klasika, kterou nemůžete vynechat - dokonale si ji vychutnáte nejen na Nový rok, ale kdykoliv budete mít chuť. Spolu podávaná dokonale připravená kachní…
Patříte mezi milovníky krémových polévek? Tak je tento recept pro vás jak stvořený. Výborná jarní zeleninová polévka není nijak složitá na přípravu a opravdu spolehlivě…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
Kuřecí stehna pečená na zelenina jsou jedním z klasických jednoduchých a hlavně chutných pokrmů. Stehna jsou nakořeněna směsí paprik a česneku a pečou se na lůžku z…
Tyto kuřecí špízy jsou skvělou volbou, jak si dopřát chutné a zdravé jídlo. Šťavnaté kousky kuřecího masa jsou dokonale dochuceny a střídavě napichovány se zeleninou,…
Nenáročná masová směs z mletého masa, která je dochucená bylinkami, houbami a hráškem se skvěle doplňuje s pečenou zeleninou z trouby. Celý pokrm pak osvěží lehký…
Vepřové maso na černém pivu ocení obzvlášť mužská část vašich strávníků. Je jen na vás jakou část vepřového masa využijete, pokrm je dobrý jak z bůčku, tak i z krkovičky…
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
Redakční výběr: 10 nejlepších vychytávek do kuchyně, které šetří peníze i čas. Tenhle rýžovar, strouhač i sekáček si zamilujete
Delikatesa z lesa: Vyrazte na lišky! Tyhle houby skvěle chutnají a dokonce mírní i deprese
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě