Pomazánka z celeru a tofu
Recept ještě nebyl hodnocenNa velmi jemno nastrouhejte menší celer, mrkev, vmíchejte trochu sojanézy. Je možné ochutit nastrouhaným uzeným tofu. Pak dochuťte solí, kořením (např. koření na ryby,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na velmi jemno nastrouhejte menší celer, mrkev, vmíchejte trochu sojanézy. Je možné ochutit nastrouhaným uzeným tofu. Pak dochuťte solí, kořením (např. koření na ryby,…
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky a dáme do vařícího se masového vývaru, přidáme koření, libeček a když je všechno uvařené, rozmixujeme ručním mixerem. V…
Vše nakrájíme či nastrouháme, zakápneme citronem a olejem, malinko pepře a sůl, promícháme a vychladíme.
Mrkev a celer pokrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Omytý květák rozebereme na růžičky. Zeleninu orestujeme na másle a zalijeme vodou. Přidáme sůl, kurkumu a pepř a…
Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do…
Slepici prudce osmahnu na sádle ze všech stran, vložím cibuli, kořenovou zeleninu na kousky, česnek a zasmažím. Pak osolím a okořením, zaliji vodou a přivedu k varu a…
Na polévku si nakrájíme zeleninu a hlívu na malé kousky, jen kedlubnu na proužky, na oleji podusíme nejprve cibuli, pak ostatní zeleninu i hlívu, zalijeme vývarem s…
Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa. Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k…
Zelerové stonky rozrežeme každú na 3 časti ( podľa veľkosti šunky ) a asi 4 min povaríme. Vyberieme z vody ( vodu nevylievame, použijeme na iný účel ) a necháme…
Tresku s lososem povaříme 5-10 minut, vyndáme z vody a necháme vychladnout, zatím si do misky nadrobíme Surimy tyčinky a pak nadrobíme vychladlou tresku s lososem…
Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme. Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3mm. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být…
Kachní hřbety vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a až potom osolíme,opodravkujeme,opepříme. Asi po půl hodině přidáme zeleninu a dál zlehka vaříme…
Slepici uvaříme s bobkovým listem, novým kořením, kořenovou zeleninou a solí doměkka.Abychom využili slepičí vývar, můžeme z druhé poloviny udělat polévku, protože z…
Celer oloupeme, překrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě cca 10-15 min. Cubuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, mozzarelu na plátkym syrovou kapustu na…
Mrkev, celer a brambory nastrouháme, přidáme ostatní ingredience a zapracujeme v tužší těsto. Děláme pak malé šišky, které opékáme na malém množství oleje po všech…
Celer a brambory oloupeme, celer nastrouháme nahrubo, brambory najemno a zakápneme troškou citronové šťávy. Vmícháme vejce, ořechy, mouku, osolíme a opepříme. Z…
Všechnu mraženou zeleninu propláchneme vřelou vodou a necháme okapat. Na pánev dáme trochu oleje a obděláme fazolové lusky, poté přidáme bílé fazolky spolu s chilli…
Polévka: 2 mrkve a kedlubnu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jarní cibulku si nakrájíme na malé kolečka. Použijeme zelenou i bílou část. Celer si nastrouháme…
Očištěné hlavy vaříme v osolené vodě, kmín dáme do gázy nebo do vajíčka na čaj a dáme vařit s hlavami.Do jiného kastrůlku dáme vařit vyčištěné vnitřnosti.Hlavy trvají…
Maso nakrájíme na kousky,dáme do misky,zasypeme kořením,přidáme olej a necháme chvíli marinovat.Nakrájíme na kousky hlívu a řapíky celeru,cibuli na půlměsíčky.Na pánvi…
Kousek celeru očistíme a nastrouháme. Mrkev oškrabeme a též nastrouháme. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. Vše orestujeme na trošce másla nebo…
Maso nakrájím na kousky a dám vařit do mírně osolené vody.Počkám až maso zpění a posbírám lžíci sraženou bílkovinu plavoucí na povrchu, poté vložím všechnu očištěnou a…
Maso omyjeme, osušíme. Do pekáče dáme oloupanou, nakrájenou cibuli, nakrájený řapíkatý celer. Přidáme česnek, maso, lišky, osolíme, okořeníme. Podlijeme trochou vývaru.…
Na máslo si dáme osmažit nakrájenou cibuli, k ní nakrájený pórek, po chvíli dáme sušené droždí, ovesné vločky a nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel),…
Hrnkové houskové knedlíky ke svatomartinské huse: Nadýchané knedlíky skvěle chutnají, jsou snadné a rychlé
Sezóna svařáku zahájena! Jak ho připravit, aby byl dokonalý? Chce to správné víno i koření!
Byliny v kuchyni: Co dokáže jahodník? Listy zlepší trávení, plody vyčistí střeva