Míchaná vejce s rajčaty a medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenMíchaná vajíčka na másle jsou rychlou, chutnou a vydatnou snídaní pro každého z nás. Na jaře je můžeme ještě vylepšit přidáním nakrájeného medvědího česneku a cherry…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Míchaná vajíčka na másle jsou rychlou, chutnou a vydatnou snídaní pro každého z nás. Na jaře je můžeme ještě vylepšit přidáním nakrájeného medvědího česneku a cherry…
Gnocchi, pocházející z Itálie, jsou velice oblíbenou přílohou. Když je zkombinujete s čerstvým medvědím česnekem, smetanou a žampiony, máte během chvíle na stole…
Z bramborového těsta můžeme připravit knedlík, do kterého zabalíme bylinkovou náplň. Je to příloha skvělá zejména na jaře a na Velikonoce, kdy je možnost nasbírat mnoho…
Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená…
Tuto lahodnou krémovou jarní polévku si jistě oblíbíte. Delikátní medvědí česnek dodá polévce skvělou chuť i barvu, smetana ji zjemní a hrst nastrouhané oranžové mrkve…
Nadýchané smažené langoše z kynutého těsta známe asi všichni. Můžeme je ale připravit i v trochu obměněné variantě. Do těsta přidáme nastrouhané vařené brambory a kromě…
Hutná zeleninová polévka, která v zimě zahřeje a v létě zasytí. Červené fazole jsou typické pro ostrou mexickou kuchyni, proto nebude od věci uvařit i tuto polévku v…
Maso nakrájíme na medailonky a opečeme na oleji s polovinou másla. Opečené maso osolíme a udržujeme teplé.Na pánev vlijeme víno, zprudka povaříme s vypečenou šťávou, na…
Takto pečená roláda může být nejen součástí oběda či večeře, ale můžeme jí servírovat i jako součást studeného pohoštění. Takže pro svoje mnohostranné využití si jí…
Medvědí česnek je vyhledávanou bylinkou zejména pro svou chuť a vůni. Pokud jste si stihli nasbírat zásobu, připravte si k obědu tyto lahodné vegetariánské těstoviny.…
Listy medvědího česneku se dají upotřebit různě. Můžeme je také zakomponovat do těsta na tradiční halušky. Ty získají svěží nazelenalou barvu a pikantní chuť. S těstem…
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Další recept na využití skvělého medvědího česneku. Zde není rýže použita jako příloha, ale jako součást pokrmu. Dle chuti proto můžete servírovat s přílohou nebo jen se…
Pokud potřebujete čerstvé pečivo a nemáte moc času, jistě vám přijde vhod tento recept na rychlý chléb. Místo kvásku či droždí použijete jedlou sodu, proto není třeba…
Zapražená mléčná polévka, která nás vrátí do života. Kopřiva je oblíbenou bylinkou pro jarní očistné kůry. Těžko bychom ji ale mohli běžně pojídat jako jiné bylinky.…
S příchodem jara můžeme na některých místech nalézt výrazně vonící medvědí česnek. Velmi snadno z něj připravíme pesto, které skvěle ochutí například jogurtovou marinádu…
Pomazánka z natvrdo vařených vajec ochucená úžasným medvědím česnekem. Jaro a vitamíny přímo na vašem talíři nebo čerstvě ukrojeném chlebu. Dokud roste medvědí česnek…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Tradiční pagáčiky vylepšené příchutí medvědího česneku budou chutnat jako příloha i drobné pohoštění k vínu nebo pivu. Využijte sezónu medvědího česneku, která netrvá…
Nalaďte se na jaro s tímto skvělým salátem. Vařené brambory v něm dochutíte jarní cibulkou a medvědím česnekem, doplníte vařeným vejcem a jednoduchou zálivkou. Salát se…
Bramboráky jídlo oblíbené napříč generacemi neodmítne nikdo. Jsou v každé rodině trochu jinak ochucené, trochu jinak tvarované, ale výsledkem musí být vždy zlatavá…
Toto risotto se ani náznakem nepodobá rizotu z jídelen. Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypte opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou a místo…
Špenát a vařená vejce neodmyslitelně patří k Velikonocům stejně tak, jako sváteční věnec. Toto pak dalo spojení v krásný slaný věnec z listového těsta, který zajisté…
Výbornou sekanou z krůtího masa dochutíme čedarem a osmahnutou zeleninou. Výraznější chuť jí dodává dijonská hořčice a medvědí česnek. Před koncem pečení ji ještě…
Dýně jako ananas: Retro kompot má lahodnou chuť a vůni ananasu, dýni je třeba předem naložit do speciálního nálevu
12 nejlepších švestkových koláčů: Zkuste to bez vážení, s tvarohem, pudinkem nebo s mákem!
Slané muffiny místo velikonoční nádivky: Ozdobí velikonoční stůl, nádherně voní po jarních bylinkách a božsky chutnají