Červená omáčka s medvědím česnekem - k těstovinám
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny s touto omáčkou by se mohly stát symbolem jara a tradicí v každé domácnosti. Medvědí česnek je jedna z prvních jarních rostlin a jeho svěží a jemně ostrá chuť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny s touto omáčkou by se mohly stát symbolem jara a tradicí v každé domácnosti. Medvědí česnek je jedna z prvních jarních rostlin a jeho svěží a jemně ostrá chuť…
Vaječná omeleta je snídaně šampionů, pozdní svačina i večeře „co dům dal“. Je nadýchaná, šťavnatá a dá se připravit na desítky způsobů. Na jaře do ní přidejte posekaný…
S přicházející jarní sklizní oblíbeného medvědího česneku přichází spousta možností, jak ho využití v kuchyni. Přidejte ho do krémové polévky s kuřecím masem, která je…
Z vepřového masa se dá vyčarovat mnoho pokrmů, jako třeba vepřové plátky v marinádě s medvědím česnekem. Pokud jako přílohu zvolíte rýži, určitě neuděláte chybu a…
Treska dušená na pórku a medvědím česneku, podlitá smetanou a sypaná sýrem, vám jistě zachutná. Jako přílohu volíme jakýmkoli způsobem upravené brambory. Ovšem ty nové,…
Placičky různých druhů a chutí jsou skvělou svačinou či večeří. Na tyto placky budeme potřebovat uvařené brambory, které smícháme do směsi s nastrouhaným sýrem a lístky…
Zúročte sklizeň blahodárné byliny medvědího česneku a přidejte ji do zdravé ředkvičkové pomazánky s domácí lučinou. Pokud ji namažete na čerstvý kváskový chleba, vytvoří…
Křupavé bramboráky máme rádi skoro všichni jako přílohu k omáčce nebo jen tak na zakousnutí k večeři. Vyzkoušejte je v této pozměněné verzi s bulgurem a medvědím…
Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a…
Sezóna medvědího česneku láká k použití této bylinky ve vhodných receptech. Bramborový krém je jeden z těch, kterému bylinka jen a jen prospěje. Vyzkoušejte a…
Jemné maso z hovězích líček má výraznou chuť a pokud mu dopřejeme dostatek času v pomalém hrnci, bude chutnat opravdu báječně. Podáváme s výbornou šťávou ochucenou vínem…
I ne zcela čerstvý chléb můžeme proměnit v pochoutku. Pomažeme ho směsí z kopřivových listů, vajec, žervé a bylinek, posypeme čedarem a zapečeme. Kopřivy můžeme nahradit…
Toto kuřecí stehno skrývá chutné překvapení. Po vykostění ho naplníme ruličkou z omelety, anglické slaniny a medvědího česneku a poté upečeme. Jídlo můžeme připravit i v…
Pomazánky jsou skvělé na jakoukoli denní dobu. Tuhle vaječno-bylinkovou máte připravenou během pár chvil. Vařená vajíčka doplníme majonézou a pomazánkovým máslem.…
Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a křupavou texturu, která je dosahována díky použití sádla v těstě. Přidání medvědího česneku, který má jemnou česnekovou chuť,…
Vejce zapékané s medvědím česnekem jsou jednoduchým a chutným pokrmem, který spojuje jemnost vajec s výraznou chutí medvědího česneku. Toto jarní jídlo je ideální na…
Drobné pečivo, které je připraveno z kynutého těsta. Netradičně je použita pouze špaldová mouka. Na bochánky těsta naneseme ještě před pečením vrstvu rozšlehaného…
Recept na hňupky (pampuchy) je z Valašska Jsou výborné čerstvě usmažené. Zkuste je připravit podle osvědčeného receptu a přidejte k nim jarní listovou zeleninu a…
Jemné žampiony orestujeme na základu ze špeku a cibule. Podle preferencí našich chutí pak můžeme zvolit jemnější omáčku ze smetany ke šlehání nebo naopak výraznější,…
Medvědí česnek zužitkujete při přípravě spousty různých pokrmů. Co třeba takové krásně dozlatova usmažené bramboráky? Zelený jarní poklad jim dodá zajímavou chuť a…
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky…
Snadné omáčky jsou skvělé k těstovinám, bramborám, knedlíkům či masu. Zejména na jaře si pak můžeme připravit třeba tuto smetanovou z medvědího česneku. Jeho aromatickou…
Dokřupava osmažené bramboráky jsou oblíbenou přílohou i večeří. Tentokrát je ochutíme trochu jinak než obvykle. Místo klasického česneku použijeme aromatický a chuťově…
Místo běžných zapečených těstovin můžete zkusit efektní a vymazlené jednoporcové zapékací misky. Restovaná zelenina s těstovinami, spojená bešamelovou omáčkou, zasypaná…