Pórkovo-zelný salát s medvědím česnekem
Recept ještě nebyl hodnocenBarevný a osvěžující salát může být skvělou přílohou třeba k masu. Kousky zelí, pórku a papriky doplňují aromatické lístky medvědího česneku. Celý salát je pak dochucen…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Barevný a osvěžující salát může být skvělou přílohou třeba k masu. Kousky zelí, pórku a papriky doplňují aromatické lístky medvědího česneku. Celý salát je pak dochucen…
Vepřová kotlety jsou aromatické a šťavnaté. Ke kotletám připravte houbovou směs s medvědím česnekem a cherry rajčátky. Vydatný pokrm, který se perfektní hodí k nedělnímu…
Ideální pohoštění při jakékoliv příležitosti. Toto drobné slané pečivo skvěle nahrazuje klasické chlebíčky. Je méně pracné, nenáročné na suroviny a lze si ho připravit…
Jarní, voňavé, kynuté pečivo s chutí medvědího česneku. Tu těžší práci za nás udělá domácí pekárna a vyrobit pár jednoduchých tvarů z těsta, už zvládne každý sám.…
Tyto netradiční hutnější knedlíky se nejlépe hodí k masu na česneku. Připravíme je z housek, syrových brambor a dochutíme medvědím česnekem a majoránkou. Mimo sezónu…
Zeleninové i luštěninové polévky, česnekovou, kmínovou, houbovou i mnohé další, můžeme vylepšit přidáním chlebových knedlíčků. Jejich příprava je snadná a polévky se tak…
Medvědí česnek si můžete uchovat na pozdější dobu výrobou pesta. Příchuť pesta můžete obměnit různými přísadami třeba mandlemi, ořechy, parmazánem, či sušenými rajčaty.…
K vyváženému jídelníčku patří také pravidelné zařazování ryb. Nemusí se jednat o speciality, můžete vyzkoušet třeba rybu s omáčkou, podle tohoto receptu. Orestované…
Rychlá tvarohová pomazánka s vejci, plná bylinek a chutí. Bude se hodit na svačinu nebo k večeři, můžeme jí nabídnout celé rodině. Připravit k ní můžeme dobrý čaj a do…
Hlíva ústřičná je doslova královnou mezi houbami a nabízí pro naše tělo spoustu různých benefitů. Pokud máte rádi pikantnější pokrmy a nevíte jak hlívu zpracovat,…
Zdánlivě obyčejná sýrová pomazánka dostane úplně jiný rozměr pokud se využije síla jarních bylinek. S medvědím česnekem bude chutnat na chlebu, bílém pečivu nebo třeba i…
Vodnice je stále ještě nedoceněná zelenina, lze ji ale skvěle použít všude místo kedluben. Nakrájenou na kolečka dáváme do zeleninových směsí i do polévky. V…
Tato krémová polévka má příjemnou chuť medvědího česneku a díky smetaně je opravdu jemná. Na přípravě není nic těžkého a během chvilky máme na stole dobrou polévku,…
Když vrcholí sezóna medvědího česneku, neváhejte si připravit chutný salát plný vitamínů. Vychlazený salát z nastrouhané mrkve a nakrájeného česneku, ochucený citronovou…
I když si mnozí myslí, že sekaná je obyčejné jídlo, tato kuřecí sekaná vás přesvědčí o opaku. Směs kuřecího masa zjemněná smetanou, plněná medvědím česnekem, červenou…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Tato kombinace měkkého lilku, šťavnatých žampionů a rozpuštěného sýra vytváří lahodný…
Nakrájíme na kostičky tvarůžky, nadrobno také medvědí česnek, cibuli, střídavě vše vkládáme do sklenice, až po její horní okraj, přidáme barevný pepř, čerstvě namletý…
Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme lusky, osolíme, koreníme, podlejeme vodou - len trochu a dusíme na skus.Po vypnutí sporáka vhodíme umyté nakrájané…
Kdo by neodolal krásně křupavému, dozlatova osmaženému řízku? Zkuste do nich přidat tvarohovou směs s medvědím česnekem a pikantní klobásu, takto připravené řízky si…
Chcete připravit oběd, který bude nejen chutný, ale i krásný na pohled? Upečte kuřecí maso plněné krásně barevnou mozaikou plnou chutí. Kukuřice, hrášek, petrželka i…
Tradiční bramborová kaše dostane novou příchuť, když do ní zamícháte drobné lístky medvědího česneku. Hedvábné kaše docílíte vyšleháním brambor s horkou smetanou. Při…
Těstoviny s mandlovou smetanou, slaninou a špenátem, mají zajímavou chuť díky pastě z medvědího česneku. Velice chutný oběd je snadný na přípravu a tak se do jeho…
Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a kedlubny krátce restujeme. Zalijeme lehce vodou, aby se jen dusily. Případně lehce podléváme.Osolíme a dusíme…
Všechnu kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubé slzy, cibuli nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém másle necháme cibuli zesklovatět, pak přidáme nastrouhanou…
Výživa pro zdravou pokožku obličeje a vlasy: šest prospěšných potravin pro ženy
Krušovické vepřové plátky se opékají na sádle a podlévají pivem, jsou neuvěřitelně šťavnaté a díky chilli papričce i lehce pikantní
Pavel Nový vzpomíná na své vaření na vojně: Kradli jsme slepice a dělali je na paprice, směje se slavný herec