Máslové kuře pečené s nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenBohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a pikantní díky kopřivám. Celé kuře je pak během…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bohatě nadívané kuře se stane pravidelnou součástí vašich slavnostních obědů. Nadýchaná nádivka je plná kousků masa a pikantní díky kopřivám. Celé kuře je pak během…
Rukolové pesto je hotové raz dva. Hned jej můžete mazat na rozpečené pečivo, podávat ke grilovaným masům, zelenině, se saláty či klasicky promíchat s těstovinami.…
Tento salát z pampeliškových listů a uvařených vajec, který můžete doplnit o opečenou křupavou slaninku, si dozajista oblíbíte. Výbornou chuť pokrmu dodá česneková…
Lehký jarní oběd, který můžete nachystat i jako sváteční variantu. Výpek z masa, bude výborný k bramborové kaši a navrch, pokud by vám nestačila dávka zdraví z kopřiv,…
Oběd, nebo večeře, kterou připravíte na jednom plechu. Množství surovin a koření, si můžete upravit podle počtu strávníků. Výhodou těchto v troubě pečených maso…
Těstoviny jsou skvělou volbou na přípravu rychlého oběda. K nim pak můžete připravit i svěží a lahodnou omáčku z chřestu. Tu doplníte také kousky sušených rajčat a lehce…
Kdo by nemiloval lasagne? Toto oblíbené jídlo připravuje doma každý po svém trošku jinak, a přece chutná vždy skvěle. Ochutnejte s námi tuto verzi, kdy se zapékají…
Hlávkový salát patří na zahrádce mezi první zeleninu, která se urodí. S lehkou olejovou zálivku s hořčicí, doplněn kousky vařeného vajíčka a kostičkami vyškvařené…
Tato jednoduchá polévka pochází z Krkonoš - odtud i její název, vopich je v podkrkonošském nářečí libeček. Polévka skvěle chutná i voní po česneku a libečku a podává se…
Připravte si (jak sama pojmenovává tuto polévku autorka receptu) "takovou rychlovku". Druhy vkládané zeleniny můžete střídat podle ročního období, důležitý je základ z…
Pokud máte přebytky listového salátu, můžete ho využít při přípravě této výborné polévky. Tuto krásně zelenou polévku ochucenou česnekem a bazalkou si jistě oblíbíte.…
Plevel zvaný bršlice kozí noha můžete využít i v kuchyni. Připravit z něj můžete třeba pesto, kterou použijete třeba na špagety, nebo na topinky. Chuť bršlice je lehce…
Uvařte si s námi jarní polévku. Ředkvičky jsou pro správné jarní probuzení jak stvořené. Štiplavost jim po úpravě zůstane jen maličko, ale chuť zůstane. Polévka je díky…
Připravte pro své blízké typicky jarní jednohubky, které ozvláštní vaši oslavu. Pomazánka z medvědího česneku, ozdobená kouskem pistácie a strouhaným sýrem, budou ze…
Vařené brambory jsou jednou z nejoblíbenějších a nejčastěji připravovaných příloh. Nové brambory můžete zkusit uvařit také ve vývaru. Nejprve je lehce orestujte na másle…
K rybě se skvěle hodí jemně ochucený špenát. Ochutíme ho česnekem, podusíme a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Rybu stačí krátce orestovat na pánvi a je hotovo.…
Pokud máte dostatek čerstvých ředkviček a nevíte co z nich připravit, vyzkoušejte tuto smetanovou omáčku, jejíž chuť vás příjemně překvapí. Nejlépe chutná v kombinaci s…
Toto chutné bezmasé jídlo uvaříme během chvíle. Knedlíky připravíme z bramborového těsta, do kterého přidáme špenát, sýr a tvaroh, a navíc ho ochutíme česnekem. Podáváme…
Kopřivový špenát má mnoho možností využití, tak jako klasický špenát a navíc je to i ohromně zdravá věc. Spařené kopřivy je možné i zamrazit, určitě vám za dlouhých…
Syté, výborné a velice snadné na přípravu. Přesně takové jsou zapečené smetanové brambory s ředkvičkami, se zlatavou křupavou sýrovou krustou na povrchu. Sbíhají se vám…
Lehké bezmasé jídlo si připravíte podle našeho vymazleného receptu. Ať již zvolíte pokrm s jakoukoliv přílohou, nebo se spokojíte se samotnou zeleninou, získáte střídmý…
Palačinky jsou jedním z pokrmů. které můžeme připravit se sladké, ale i slané verzi. Tentokrát nás čeká ta méně častá, slaná verze. Do pohankových palačinek s medvědím…
Palačinky jsou jedním z pokrmů. které můžeme připravit se sladké, ale i slané verzi. Tentokrát nás čeká ta méně častá, slaná verze. Do pohankových palačinek s medvědím…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…