Chilli hovězí
Recept ještě nebyl hodnocenMasová směs inspirovaná jihoamerickou kuchyní je plná ostré chuti, masa a fazolí. Stejně je tomu i v tomto receptu, který staví na základech z mletého hovězího masa. Při…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Masová směs inspirovaná jihoamerickou kuchyní je plná ostré chuti, masa a fazolí. Stejně je tomu i v tomto receptu, který staví na základech z mletého hovězího masa. Při…
Salát by při grilovačce neměl chybět a pozdní jaro bez grilovačky se taky neobejde. Pokud grilujete ryby, podávejte k nim tento dokonalý jarní salát, který je díky…
Salát by při grilovačce neměl chybět a pozdní jaro bez grilovačky se taky neobejde. Pokud grilujete ryby, podávejte k nim tento dokonalý jarní salát, který je díky…
Tento dobrý bramborový salát můžeme podávat například k řízkům. Zajímavou chuť mu dodávají křupavé ředkvičky. Všechny suroviny spojíme majonézou a zakysanou smetanou,…
Tato kombinace králíka s bůčkem je tradiční český pokrm. Kombinace jemného králičího masa a šťavnatého bůčku je dokonale vyvážená lahodným kyselým zelím a bramborovými…
Malé roztomilé, barevné jednohubky skvěle doplní studenou mísu, na kterou můžete naskládat další pohoštění. Tyto zeleninové palačinky bude stačit po odležení opatrně…
Nádivka z bylinek tak nějak patří k jaru a Velikonocům. Natrhejte čerstvé a síly plné kopřivy a spolu s bazalkou je přidejte do nadýchané nádivky. O křupavost se pak…
Telecí maso patří k těm nejkvalitnějším. Má velmi jemnou chuť, je křehké a lehce stravitelné. Tato úprava kotlet se hodí na přípravu slavnostnějšího oběda či večeře,…
Talíř plný zeleniny doslova září všemi barvami a obsahuje spoustu vitamínů. Najdete na něm typicky jarní druhy zeleniny, jako je například chřest, ředkvičky a nebo také…
Většina z nás preferuje masové karbanátky, vyzkoušejte však jejich zajímavou obměnu a nezvyklou obměnu, a to karbanátky z ředkviček. Zachutnají vám nejen v hamburgerech,…
Že v jednoduchosti krása, vám dokáže tato snadná tvarohová pomazánka, dochucená česnekem a libečkem. Vychutnejte si ji s čerstvým chlebem ke snídani, nebo třeba s…
Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest,…
Přebytky máty ze zahrádky můžeme snadno využít na přípravu dobré studené omáčky s osvěžující chutí. Příprava je velmi snadná, suroviny stačí jen rozmixovat a promíchat.…
Šťavnaté kuřecí maso, příjemně vonící po česneku, brambory a restovaný chřest. To je prostě kombinace, které se nedá odolat. Sbíhají se vám sliny? Nezbývá jen, než se s…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…
Nenáročný salát, který se hodí zejména k večeři v teplých letních dnech. Jeho základem jsou opečené papriky, které doplníme cibulí a česnekem. Na závěr do salátu…
Toto svěží a chutné pesto promění často přehlížené ředkvičkové lístky v lahodný doplněk k těstovinám, pečivu nebo jako originální dip. Pesto z ředkvičkových lístků je…
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky…
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější. Lehce je orestujte a přidejte do krémového rizota s mascarpone. Ředkvičky díky restování ztratí svojí štiplavou chuť a rizoto…
Jednou z nejčastějších jarních surovin jsou jistě kopřivy. Mladé, silné a lehce štiplavé lístky podusíme do krémové konzistence. Podáváme je pak s bramborovými…
Jaro s sebou nese možnost načerpat sílu z křehkých lístků pampelišek (smetánky lékařské) s vejcem nahniličku. Kromě chutného salátu si tak připravíte i posilu a…
Dokřupava osmažené bramboráky jsou oblíbenou přílohou i večeří. Tentokrát je ochutíme trochu jinak než obvykle. Místo klasického česneku použijeme aromatický a chuťově…
Jemně ochucené kapří filety v lehkém těstíčku osmažíme dočervena a podáváme s voňavým medvědím česnekem vařeným ve smetaně. Ideální přílohou k tomuto dobrému pokrmu jsou…
Vydatná zdravá zeleninová večeře ze zapečených cuket nebo oběd z jednoho pekáčku, kde najdeme i kousek dobrého masa. Za půl hodinky máme hotovo a můžeme pro rodinu…
Peče celá země: Nejlepší svatební koláče jsou ty dvojctihodné. Jak na ně podle porotců soutěže
Trhané maso je hit! Chutná výborně, příprava je velice snadná a využití v kuchyni široké, stačí jen dodržet postup
Jan Punčochář prozradil fígl, jak na skvělé řízky: Trik spočívá ve správném obalení i smažení, říká šéfkuchař