Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.Připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.Připravíme…
Připravte si rychlý a výživný pokrm plný chutí – kuskus s kuřecím masem a cizrnou. Tato kombinace jemného kuskusu, šťavnatých kousků kuřecího masa a výživné cizrny…
Křupavé řízky v jejichž obalu se umně ukrývá nastrouhaná cuketa. V jednom okamžiku tak dostane vepřový řízek kromě bramborové přílohy i tolik potřebnou vlákninu…
Cuketa má díky své neutrální chuti všestranné využití a je plná vitamínů. Tentokrát jsme pro vás připravili cuketu ve spojení s plísňovým sýrem, česnekem a oblíbeným…
V tomto pěkně barevném pokrmu zužitkujeme čerstvou zeleninu ze zahrádky. Příprava je velmi snadná, vše jen opečeme na pánvi, poté chvíli dusíme a nakonec smícháme s…
Jedním z oblíbených částí vepřového masa je bezesporu krkovice, která je šťavnatá a můžete ji jakkoliv upravit a vždy si na ní pochutnáte. Připravte ji v kombinaci se…
Toto lehké a výživné jídlo potěší milovníky zeleniny a zdravého stravování. Svěží kombinace cukety, brokolice a žampiónů je doplněna jemným sýrem cottage, který jí…
Pokud fandíte pokrmům se sníženým obsahem sacharidů, přibrzděte u tohoto receptu. Najdete v něm množství zeleniny, sýra a hub v pečené "tortille". Nezapomeňte navrch…
Italská pizza je oblíbená po celém světě. Při její přípravě se obejdete i bez masa a navíc můžete využít plody vaší zahrádky. Pizza s cuketou, rajčaty, paprikou a…
Léto nepřeje příliš složitému vaření. Hodí se mít předpřipravené suroviny v zásobě. Například zredukovaný vepřový vývar dobře poslouží jako základ pro chutnou cuketovou…
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle…
Že nejde vylepšit lečo? Věřte, že lze. Přidejte méně obvyklé fazole, vejce připravte stranou. Dopřejte strávníkům pikantní ochucení dvěma druhy pepře. Výsledné jidlo…
Talíř polévky s fazolemi a klobásou hravě nahradí plnohodnotný oběd a může být i sytou „chlapáckou” večeří. Stačí den předem namočit fazole a druhý den věnovat pár minut…
Ochutnejte tento burger plný výborných chutí, který připravíte bez masa. Domácí housky potřete pikantní majonézou ochucenou aromatickou harissa pastou, přidáte…
Úrodu ze zahrádky můžeme využít v tomto jednoduchém a dobrém receptu. Kousky zeleniny ochutíme čerstvou bazalkou a česnekem. Potom vše jen zapečeme v troubě a můžeme se…
Tento recept spojuje oblíbené těstoviny s čerstvými rajčaty, cuketou a mrkví, které se předem orestují s česnekem pro zvýraznění jejich chutí. Směs se následně zasype…
Cuketové řízečky jsou vynikajícím vegetariánským pokrmem, který okouzlí svou lehkostí a chutí. Směs se formuje do malých placiček, které se poté smaží do zlatova, dokud…
Cuketová sezona je zde a vy již jistě hledáte jak tuto zeleninu upotřebit v kuchyni. Předem marinovaná cuketa, připravená na grilu je zajisté tou správnou volbou. Cuketa…
Pikantní guláš z cukety a žampionů je skvělým způsobem, jak si vychutnat bohatou chuť tradičního guláše v lehčí a vegetariánské podobě. Kombinace jemné cukety a…
Jednoduché smažené cuketové placičky na způsob bramboráků připravíme velmi snadno. K dochucení použijeme česnek a majoránku. K placičkám podáváme dip ze smetany a…
Cuketové placičky, tentokrát ve spojení s uvařenou kapustou, vás dozajista nadchnou. Ochucené česnekem, libečkem a muškátovým oříškem vykouzlí lákavou vůni, které…
Občas je potřeba odlehčit jídelníček a jaro je k tomu velmi ideálním obdobím. A k takovým jídlům patří i tato zeleninová směs. Cuketa, paprika, žampiony na cibulovém…
Špízy jsou velmi jednoduché, krásně barevné a navíc na ně můžeme dát suroviny podle naší chuti. Tyto špízy připravíme z brambor, cukety, papriky a klobásy. Připravit je…
Cannelloni jsou italské těstoviny, které obvykle zasucha naplníme a poté pečeme. Jako náplň použijeme směs ricotty a cukety a těstoviny zapékáme v rajčatové omáčce,…
Gurmánem až za hrob: Ochutnali byste rybu nebo fazole, které vás mohou zabít?
Veganům vstup zakázán, ať si jdou jinam, vzkázal šéfkuchař vyhlášené restaurace Fyre. Reagoval tak na kritiku svého menu
Poznejte slavný falafel: Malé smažené kuličky z Egypta si můžete připravit i doma