Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenŽampionům odstraníme nohy a upotřebíme je jinak, např. do polévky. Mascarpone promícháme se směsí čubrica a na co nejmenší kostičky nakrájeným sýrem feta. Naplníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampionům odstraníme nohy a upotřebíme je jinak, např. do polévky. Mascarpone promícháme se směsí čubrica a na co nejmenší kostičky nakrájeným sýrem feta. Naplníme…
Na rozehřátý olej dejte brambory, cibuli a česnek. Za občasného míchání asi 5 minut smažte na mírném ohni. Přidejte mleté koření a ještě 1 minutu smažte. Přidejte…
1- Rozmixujeme napucane susene chilli a na drobno nakrajane chilli s troskou oleja a soli , dame na rozpaleny olej rychlo oprazit ( kym nezacne vonat).Vyberieme a…
1- Rozmixujeme napucane susene chilli a na drobno nakrajane chilli s troskou oleja a soli , dame na rozpaleny olej rychlo oprazit ( kym nezacne vonat).Vyberieme a…
Filety ryby rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme limetkou, necháme odležet. Mezitím si připravíme zeleninu – mrkve nakrájíme na tenké plátky, poté na proužky,…
Vepřové nudličky zprudka orestujeme na oleji. Přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, houby, kapii a čili papričku, sůl,-(opatrně, sýr je slaný), pepř. Necháme chvíli…
Křupavá čekanka se skvěle hodí pro přípravu svěžího jarního salátu. Přidáme k ní čerstvou zeleninu, salátu dodáme trochu pikantnosti chilli papričkou a dochutíme ho…
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Nejprve namočíme sušené houby do vody, dáme vařit rýži (půl hrnku rýže - 1 hrnek vody, špetka soli), umeleme maso, pokud jsme nekoupili mleté. Namleté maso dáme do misky…
Krásně vonící listy bazalky se skvěle hodí pro dochucení jídla, mají ale i léčivé účinky. Přemýšlíte, jak je uchovat? Vyzkoušejte je naložit do oleje. Pokud máte rádi…
Okurku nastrouháme na kráječi nebo nakrájíme ručně na plátky ne úplně tenké . Plátky dáme do sklenice a zalijeme nálevem smíchaným ze všech ostatních ingrediencí.…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Všechny ingredience na marinádu řádně promícháme. Maso dáme do marinády, promícháme a necháme asi dvě hodiny odležet. …
V kastrolu pomalu vyškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Dále přidáme česnek nakrájený na plátky, chilli papričku, bylinky a pomalu opékáme.…
Nejdříve připravíme náplň: maso nakrájíme na drobné, asi centimetrové kostičky a promícháme ho s kořením, worcestrem a olejem. Rozpálíme pánev a maso necháme na prudkém…
Troubu předehřejte na 180°C. Všechny ingredience na tempehovou marinádu (tj. ty uvedené před koriandrovým přelivem, bez tempehu) dejte do mixéru a rozmixujte, malé…
Nudle připravíme podle návodu.Mrkev nařežeme (nejlépe škrabkou) na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme na proužky, celer na jemno.Dresing připravíme ze všech ingrediencí,…
Rýži uvaříme podle návodu. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na plátky pokrájený česnek, nahrubo nastrouhaný šmakoun a ještě krátce restujeme. …
Grilované špízy jsou velice populární. Můžeme na nich nakombinovat různé druhy zeleniny, či masa. Špízy se třemi druhy masa, anglickou slaninou a paprikou, marinujeme v…
Oloupaný zázvor nastrouháme na jemném struhadle, společně s česnekem. K této směsi přidáme koriandr a římský kmín, který jsem předtím rozdrtili v hmoždíři. Přidáme 2…
Tekvicu očistíme, vyberieme jadrá a dužinu narežeme na kocky. Semená horčice, koriandra, rascu a chilli papričku zomelieme ( rozdrvíme v mažiari ). Zmiešame s kurkumou…
Veškerou zeleninu si očistíme. Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe. Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. Květák…
Dodejte grilovanému masu pikantní chuť touto dobrou marinádou ochucenou chilli papričkami a česnekem. Příprava je velmi snadná a rychlá, vše stačí jen smíchat. Marináda…
Nejprve naložíme maso. Panenku osolíme, opepříme, pokapeme worcestrem a olejem. Necháme odpočinout.Po odležení maso zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran a pak…
Připravte si vynikající přílohovou zeleninovou směs na grilu. Tento pokrm se dá jíst vlažný, horký i studený. Vynikající je v kombinaci s jakýmkoliv masitým filetem a…
Holka u plotny radí: Jak udělat babiččiny slané drožďové mini rohlíčky? Jde to bez kynutí!
Populární kulinářská show Prostřeno! chystá velkou změnu, týká se i moderátorky pořadu Jany Bouškové
Kde se vzalo italské pesto? Zelená pochoutka reprezentovala to nejlepší z Janovské republiky