Celerovo - sýrové placičky
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme celer se sýrem, přidáme vejce, mléko, sůl, pepř a kdo chce, dá i špetku chilli. Vše zamícháme a ze vzniklé hmoty utvoříme placičky, které obalujeme ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme celer se sýrem, přidáme vejce, mléko, sůl, pepř a kdo chce, dá i špetku chilli. Vše zamícháme a ze vzniklé hmoty utvoříme placičky, které obalujeme ve…
Maso nakrájíme na úzké nudličky, okurky na kostičky.Do nádoby tlakového hrnce nalijeme olej, do něj nasypeme veškeré koření a promícháme. Nasypeme nakrájené maso a zase…
Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, promícháme se 2 lžícemi oleje a dáme péct na 25 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů (konvenční ohřev).Na 2…
Nejprve si připravíme tortilly do pekáčku vyloženého pečícím papírem tak, že dáme ke kazde straně 1 tortillu tak, aby se zakrylo dno a zároveň přesahovaly přes okraje …
Rozpustíme máslo a přidáme cibuli a česnek nakrájené na kolečka a ostatní přísady. Králíka naporcujeme a naložíme do této marinády na 24 hodin do lednice. Druhý den…
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na větší proužky. Ve wok pánvi (nebo na vyšší pánvi) zprudka na rozehřátém oleji osmahneme do křupava.Přidáme pórek na kolečka,…
Thajská jídla si v naší kuchyni získávají stále větší oblibu. Mnohé suroviny je již možné běžně koupit a tak se většinou snažíme dodržovat původní recepturu. Ale stále…
Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný a jako příloha…
Inspirace tradiční indickou kuchyni nám dává možnost připravit výborné bezmasé jídlo, které zasytí i zahřeje. Dlouhou přípravu luštěnin můžeme výrazně zkrátit použitím…
Klasickou vaječnou pomazánku zná asi každý už od dětství, kdy ji připravovala maminka nebo babička. Zkuste do ní ale tentokrát přidat trošku chilli a pepře a snídaně…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Bůček je tradiční chuťovkou jak u nás, tak třeba i v Asii. Propojte dohromady chutě a připravte skvělý bůček nejen k pivu. Maso se naloží s kořením přes noc do lednice a…
Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druhy masa ke grilování. Ze šťavnatých stehenních řízků můžeme připravit snadné špízy. Kousky masa nakořeníme a potřené směsí z…
V létě se rádi setkáváme s rodinou i přáteli a rádi pro ně připravujeme pohoštění. Grilovací sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy něco jiného a připravte topinky s…
Zbyl vám kus chleba, který už nikdo nechce? Nevyhazujte ho a udělejte si topinky. Popadněte pánev a přichystejte směs, která se na nich bude skvěle vyjímat. Hodí se na…
Pokud patříte k milovníkům čočky, tenhle recept vám určitě zachutná. Lehce pikantní čočka je obohacena o sýr, restovanou mrkev a cibulku a podávat ji můžete s volským…
Opláchnuté brambory i se slupkou nakrájené na plátky poklademe do předem vymazaného pekáčku. Okořeníme dle vlastní chuti,posypeme petrželovou natí a na drobno nakrájenou…
Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme…
Lunchmeat nakrájíme na 3-4 kolečka a pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví v každém vykrojíme otvor.Lunchmeat z jedné strany opečeme, otočíme a do otvorů nasázíme…
Nejdříve připravíme marinádu -med rozpustíme ve vodě na mírném ohni, přidáme ostatní ingredience a necháme 1x přejít varem. Odstavíme a necháme do vychladnutí propojit…
Směsi z kuřecího masa se těší veliké oblibě, hlavně pro svojí nenáročnost na přípravu. Vyzkoušejte kuřecí směs na indický způsob, s kokosovým mlékem a okořeněnou kari a…
Kuřecí prso nařízneme podélně a rozevřeme jako knihu. Přes mikrotenový sáček naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme lehce paprikou.Tvarůžky nastrouháme a smícháme se…
Obojí maso nakrájíme na kostky zvlášť, cibuli nadrobno, česnek nastrouháme. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli, přidáme česnek, hovězí líčka a když se maso pořádně…
Cibuli osmahneme na masle, pridame koreni a nechame zhruba minutku, aby se z koreni uvolnila vune a chut. Pote smichame cibuli s bramborovou kasi a mokryma rukama…