Žampionový sendvič
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky chleba tence potřeme máslem a opečeme z obou stran na suché pánvi do křupava. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a taktéž pórek.Rozpustíme kousek másla a žampiony…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky chleba tence potřeme máslem a opečeme z obou stran na suché pánvi do křupava. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a taktéž pórek.Rozpustíme kousek másla a žampiony…
Na másle orestujeme kmín, bílou část cibulky s polovinou česneku nasekaného nadrobno. Přidáme mouku a chvíli restujeme, až začne jíška chytat barvu. Zalijeme vývarem a…
- tousty navlhčíme mlékem, přidáme ostatní suroviny, smícháme, zahustíme podle potřeby strouhankou, lžící nandáme do olejem vymazaných "muffinků" - množství stačí přesně…
Cibuli, 1 mrkev, 1 petržel a polovinu celeru nakrájíme na malé kostičky a na části másla orestujeme dozlatova. Citron zbavíme kůry a spolu s kapary nasekáme a přidáme k…
Tousty s uzenou rybou jsou lahůdková záležitost. Pokud si je připravíte doma a použijete i domácí rychle naloženou cibuli, pochopíte, proč na severu Evropy začínají a…
Jednoduchá rychlá nádivka plná vůně a chuti medvědího česneku. Jarní bylinky, kopřivy, nebo třeba listový špenát dodají barvu a přiblíží po dlouhém sychravém zimním čase…
Příprava tohoto jídla je sice trochu náročnější, výsledek ale stojí za to. Měkké a šťavnaté plátky masa z divočáka, výrazná omáčka ochucená lesními houbami a nekynuté…
Zapékací mističky si vymažeme máslem. Toastový chleba si mírně přes sáček rozválíme-ne moc, trhal by se. Troubu si vyhřejeme na 250 stupňů. Do každé mističky opatrně…
Dame varit zeleninovy vyvar, pridame pokrajeny toastovy chleb, nakrajeny cesnek, kmin a varime 10 minut. Pote rozmixujeme, dochutime peprem, pripadne dosolime a vmichame…
Použijeme-li zmraženou tresku, necháme ji rozmrazit a osušíme. Osolíme a pokapeme šťávou z půlky citrónu. V robotu rozsekáme toastový chléb s kudrnkou. Přidáme…
Brokolici krátce povaříme asi 2 minuty, tousty lehce pomažeme máslem z obou stran, položíme na plech a obložíme uzeným, rozložíme růžičky brokolice a polijeme směsí…
Vychlazený hermelín nastrouháme na hrubé nudličky, smícháme s okurkou, majolkou, hořčicí a česnekem.Na toastový chleba položíme kolečko salámu, rozetřeme 1 lžíci…
Dva plátky chleba pomázneme čerstvým sýrem nebo pomazánkovým máslem, přidáme plátek goudy a obložíme banánem. Zapečeme, hotovo! :-)
Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme chvíli stát. Zatím si připravíme olej, do kterého rozmačkáme česnek, přidáme pepř, oregano a rozmarýn. …
Plátky toastového chleba lehounce potřeme máslem a dáme do trouby na plech vyložený alobalem. Necháme péct cca 8-10 minut na cca 180 stupňů, aby byl chléb křupavý. Po…
Vejce uvaříme natvrdo.. Moravské uzené nakrájíme na malinké kostičky a smícháme s nastrouhaným eidamem. Přidáme nastrouhaná vejce.Chléb poklademe plátky másla a…
Z toustového chleba složíme plát velikosti dortu, pomažeme pomazánkou (libovolnou jakou máme radi), prokládáme uzeninou, sýrem, zeleninou a vrstvíme až do požadované…
1-Nabrusime si noz ... 2- A salat nakrajame na tenke rezance ako keby sme robili nakladanu kapustu. Paradajku nakrajame na tenke platky , tak isto cibulu nakrajame na…
Maso lehce naklepeme. Smícháme vejce se všemi surovinami a dáme s masem na 24 hod uležet Toustový chleba nadrobíme najemno, nebo dáme do kutru, ale necháme kousky. Nesmí…
Krůtí prsa nameleme, cibuli nasekáme najemno, toastový chleba nadrobíme. Všechny suroviny smícháme a vytvarujeme kuličky o velikosti jako pimpongový míček. Dáme do…
Tortovú formu (28cm), alebo chlebovú formu (12x30cm) vytrieme tukom. Vyšľaháme bileky, pridáme mlieko, med, vanilku a soľ a zase dobre vysľaháme - zostane to riedke. …
Od včerejška zbyla polovina vývaru z velkého květáku a tak byla dnes květáková polévka s osmaženými cibulovými kotoučky, česnekovými krutony z tmavého chleba a sýrem: …
Nejdříve připravíme jahodovou pěnu. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a máslo, přivedeme k varu. Přidáme na kousky nakrájené jahody a…
Na středním plameni rozehřejeme máslo a restujeme nakrájený žampion s nasekanou petrželkou. Pokmínujeme.V plátcích toastového chleba vykrojíme libovolný otvor, tradičně…
Dokonalá bezová varmuže: Jak uvařit voňavou kaši podle prastarého receptu
Mrkvové placičky: Šťavnaté placky s cibulkou a bylinkami chutnají luxusně, jsou skvělou přílohou, ale nahradí i hlavní jídlo
Hitem letošní zimy je horká čokoláda s červeným vínem. Použít ale musíme správnou čokoládu i správné víno