Krůtí plátek s chřestovo-parmazánovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí maso, podávané s jemně nasládlou omáčkou z bílého chřestu a parmezánu, je ideálním jarním obědem pro slavnostnější příležitosti. Pokrm díky velice pečlivé přípravě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí maso, podávané s jemně nasládlou omáčkou z bílého chřestu a parmezánu, je ideálním jarním obědem pro slavnostnější příležitosti. Pokrm díky velice pečlivé přípravě…
Slaným koláčům se nedostává tolik pozornosti, kolik si zaslouží. A to je škoda, protože jsou jednoduché, syté a především neskutečně dobré. Vyzkoušejte tuto variantu s…
Pórek s paprikami pokrájíme na dlouhé nudličky. Česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Chřest oloupeme, zbavíme zdřevnatělých konců a pak podélně rozkrojíme. Na…
Uvaříme si brambory ve slupce. Studené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Bílý chřest očistíme, zbavíme tvrdých částí a dáme vařit do osolené vody do…
V tomto receptu spojíme oblíbenou jarní zeleninu s voňavou slaninou. Stonky bílého chřestu obalíme slaninou, na kterou položíme kousek mozzarelly, a posypeme ji…
Bílý chřest se vyznačuje svojí jemnou a lehce nasládlou chutí. Využijete jej ať už do polévky nebo jako snadný předkrm, kdy jej stačí jen uvařit ve vodě a podávat…
Pekáčik vymastíme a vysypeme strúhankou.Do pekáčika dáme nakrájanú fazuľku a hrášok. Jemne osolíme.Rybu potrieme prelisovaným cesnakom a osolíme. Uložíme na zeleninu…
Z chřestu odkrájíme tvrdé konce stonků – bývá to několik centimetrů (podle toho, jak je čerstvý). Pak každý stonek oloupeme, hlavičky (i s přilehlými 2–3 centimetry…
Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě s cibulí, trochou bílého vína a olejem. Po uvaření scedíme a nakrájíme na drobné kousky. Listy salátu omyjeme a natrháme na kousky.…
Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Chřest oloupeme a konce odřízneme. Nakrájíme na kousky. Rozehřejeme máslo a přidáme chřest, osolíme a orestujeme.Zalijeme vývarem a povaříme. Rozmixujeme dohladka a…
Jednoduché, chutné a výživné pokrmy má rád každý. A když se skládají ze sezónních a místních surovin, je to bod navíc. Využijte sezóny chřestu a připravte si brunch z…
Chřest oloupejte ostrým nožem nebo škrabkou směrem od vrchní části dolů. Začněte asi 1-2cm pod vrchní částí a to velmi slabou vrstvou. Na konci chřestu vrstvu trochu…
Vepřová panenka doplněná o neobvyklou chuť a vůni chřestu na pomerančích. Jídlo provoněné kořením, zasypané křupavou krustou parmazánu. Lahodná chuť vám jistě vynahradí…
Šalotku zpěníme na másle, přidáme na kousky nakrájený oloupaný chřest a chvilku společně podusíme.Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a vaříme…
Chřest pečlivě oloupeme a překrájíme na poloviny, aby se lépe vešel na pánev. Na velké hlubší pánvi rozpustíme máslo a když je hodně rozpálené, opatrně vložíme chřest.…
Špargľu (chřest) olúpeme a nakrájame asi na 3 cm kúsky. Na oleji ju restujeme cca 5 minút.Uložíme na ňu na tenšie kolieska narezanú paradajku a zalejeme vajcami…
Nejprve oloupeme chřest. U zeleného jsem nechala hlavičku a bílý jsem jen zlehka oloupala. Konce seřízneme. Dáme vařit vodu, kam jsem dala trochu cukru, soli a šťávu z…
Špargľu olúpeme a 2 min blanšírujeme v osolenej vriacej vode. Potom ju vyberieme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať. Na každý plátok slaniny položíme 2 ks…
Špargľu ošúpeme a v troške vody povaríme 10 minút. Vyberieme a necháme prechladnúť.Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a po dĺžke rozrežeme na 3 pláty. Na začiatok každého…
Oloupaný bílý chřest povaříme asi 10 minut v osolené vodě.Po uvaření měkký chřest ještě podélně rozřízneme.Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, hořčicí a kapary.Na…
1. Očištěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí vody do vysokého hrnce a vaříme 7 až 9 minut. Nesolíme. 2.Po zchlazení ve studené vodě chřest osušíme na…
Špargľu narežeme na 3 cm kúsky a v trošičke vody povaríme 5 minút. Ak ešte ostala voda, scedíme.Cibuľu nakrájame na kolieska a orestujeme na oleji. Necháme trocha…
Lososa očistíme, stáhneme z kůže, prokapeme citronovou štávou tak, abychom se zbavili nepříjemné rybiny a naložíme do marinády z uvedených surovin -(olej, med, hořčice,…