Pesto ze zeleného chřestu
Recept ještě nebyl hodnocenChřest očistíme, odstraníme konce a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme.Do nádoby sekáčku vložíme chřest, sýr, hrst mandlí a rozmixujeme. Ochutíme solí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřest očistíme, odstraníme konce a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme.Do nádoby sekáčku vložíme chřest, sýr, hrst mandlí a rozmixujeme. Ochutíme solí,…
Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam…
Nechte vyniknout skvělou chuť chřestu v jednoduché kombinaci s anglickou slaninou, muškátovým květem a trochou citronové kůry. Na zapečeném chřestu si můžete pochutnat…
Nejprve si smícháme přísady do marinády. Do kůže lososa uděláme ostrým nožem několik zářezů. Pak z obou stran velmi pečlivě vetřeme marinádu a necháme alespoň hodinu…
Lososa pokapejte limetovou šťávou a nechte odstát. Do hmoždíře vložte lístky estragonu, nakrájený česnek, špetku soli, limetovou šťávu a pár kapek olivového oleje.…
V hrnci rozpustíme na středním ohni máslo, přidáme bobkové listy a cibulku, necháme jí zesklovatět, cca 6-8 minut. Přidáme vývar, přisypeme sůl, pepř a přivedeme za…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Ze surovin na palačinky umícháme řidší, hladké těstíčko a necháme chvíli odpočinout. Na menší pánvi rozehřejeme trochu oleje a postupně usmažíme tenké palačinky. Z…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
Z chřestu odlomíme dřevnaté části a nakrájíme ho na menší kousky - několik hlaviček si necháme na ozdobu.V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, nasypeme do něho…
Chřest opláchneme, seřízneme konečky a v osolené vodě, kterou jsme ochutili šťávou z půlky citronu krátce povaříme na skus. Pak scedíme a necháme okapat.Během vaření…
Chřestová sezona je krátká, ale intenzivní, kdy připadá na přechod jara a léta. Využijte toho a připravte tento báječný pokrm z plněných palačinek, bešamelu a chřestu.…
Rozpustíme v malém hrnku 50 g másla a odložíme stranou. Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou.Do odměrky…
Z chřestu odlomíme dřevnaté části a uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru na skus. Vyndáme z vody, vychladíme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku.Maso nakrájíme na…
Pokud hledáte inspiraci na vynikající snídani nebo předkrm, vyzkoušejte tato zapečená vejce. Vejce pečená v plátcích šunky ochucená mozzarellou a goudou skvěle doplňuje…
Chřest omyjeme a odstraníme spodní část jeho stonku tak, že ho prohneme a on praskne a tím se sám oddělí.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, odstavíme z plotýnky a…
Hledáte alternativu bramborového salátu? Vyzkoušejte tento lehký a svěží salát z vařených brambor s restovaným zeleným chřestem. Celý salát pak skvěle doplní máslová…
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spolu…
Připravte si jednoduché jarní jídlo ze zeleného chřestu, hrášku, jarní cibulky a na másle opečené šunky s pršutem. Díky rychlému zpracování na pánvi si jednotlivé…
S příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme všechny jeho části. Její skvělou, jemnou a…
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s…
Delikátní a křehký candát nepotřebuje složitou úpravu. Výborně chutná opečený na másle, podávaný se zeleným a lehce křupavým chřestem. Chřest jídlu dodá svěžest a krásný…
Jak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
Chřest je velmi oblíbenou surovinou, která má svoji sezónu v polovině jara. Zelenými výhonky naplníme spolu se slaninou a mozzarellou vykostěná kuřecí stehna. Závitky…