Smažené kedlubnové hranolky s rajčatovým dipem
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbené hranolky povětšinou připravujeme z brambor, avšak existuje spousta různých alternativ. Připravit je můžete i z kedlubny, obalené v trojobalu a usmažené krásně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbené hranolky povětšinou připravujeme z brambor, avšak existuje spousta různých alternativ. Připravit je můžete i z kedlubny, obalené v trojobalu a usmažené krásně…
Z břišní části platýse odstraníme opatrně kůži, je hodně pevná, takže se nejí.Maso osolíme a dáme do pekáčku. Neboť k rybě zprvu nepřidáváme žádný tuk, mohla by se kůže…
Tento netradiční okurkový salát je velmi osvěžující a navíc obsahuje minimum kalorií. K okurkám přidáme šalotku a výraznou pikantní chuť zajistíme chilli a čerstvým…
Tuto lahodnou a jemnou dýňovou polévku podáváme s křupavými krutonky, ochucenými bylinkovou solí, a gorgonzolou, která svou slanou výraznou chutí a krémovostí polévku…
Poctivou polévku, která zasytí a zahřeje, můžeme podávat kdykoliv. Kapusta dodá polévce krásnou barvu, čočka je plná bílkovin i vlákniny. Kvalitní klobása a koření…
Toto je lehký a svěží pokrm, který spojuje křupavost šťavnaté tresky s chutí čerstvých rajčat. Zatímco treska je dokonale smažená do zlatova, rajčatový salát dodává…
I tak prosté jídlo, jakým jsou knedlíky s vejcem lze připravit s fantazií. Stačí přidat cuketu, kvalitní šunku či uzené maso a svěží rajčatový salát a hned tu máme…
Špagety se zeleninou a ricottou jsou chutné a zdravé jídlo, které spojuje výživnou sílu celozrnné těstoviny s čerstvou zeleninou a jemnou ricottou. Toto lehké, ale syté…
V této netradiční pomazánce se zajímavě doplňuje jemná chuť hlívy ústřičné a sladkost dýně hokaido. K dochucení použijeme česnek a chilli omáčku, která dodá pomazánce…
Makrela patří mezi dravé ryby a její maso je bohaté na bílkoviny i zdravé tuky. Připravte si skvělou večeři z filetů z makrely. Orestované kousky rybího masa doplní…
Pokud potřebujete připravit rychlý oběd nebo večeři, vyzkoušejte lososové rizoto. Známá chuť lososa krásně ladí s koprem a smetanou a limetka pokrm krásně osvěží.…
Králičí maso patří mezi jemná masa a je považováno za opravdovou lahůdku. Pokud vám zbyla porce pečeného masa, zužitkujte ji do zeleninové směsi. K masu stačí přidat…
Rybí polévku připravujeme nejčastěji ke štědrovečerní večeři. Základem jsou hlavy, odřezky masa, vnitřnosti a zelenina, z nichž připravíme silný vývar, zahuštěný…
Filety z kapra ovoněné slaninou se skvělou omáčkou z červeného vína vás překvapí svou chutí. Šalotka, česnek, sardelová pasta a žampiony dávají omáčce skvělou chuť.…
Valentýn se pomalu blíží a svojí drahou polovičku můžete potěšit hezkými srdíčkovými jednohubkami, s oblíbenou česnekovou pomazánkou a ozdobené rajčatovým želé a…
Vychutnejte si nezvyklou kombinaci pečeného kuřete, zeleniny a zajímavé makové omáčky, zjemněné rýžovou smetanou. Řepa, batát i mrkev získají pečením výraznější chuť a…
Opravdu název neklame, i na rybě můžeme najít část zvanou svíčková. Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Maso je velmi křehké a šťavnaté. Po jednoduché úpravě…
Svíčková s horáckým knedlíkem podle Pepy Nemravy: Masu se zeleninou dejte den v chladu, říká účastník MasterChefa
Josef Maršálek radí, jak na dvojctihodné koláče: Dejte pozor na teplotu surovin a máslo nikdy nerozpouštějte, říká cukrář
Pět druhů potravin, které vás zahřejí: Podzimní chlad zaženou luštěniny, dobře zvolená polévka i ořechy