Krkovička plněná výheňákem a zelenou cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso dvakrát naříznout po vláknech, ale neproříznout. Prořezy okořenit pepřem, solí, kmínem a sušeným česnekem. Vymáznout tatarkou a naplnit výheňákem a pokrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso dvakrát naříznout po vláknech, ale neproříznout. Prořezy okořenit pepřem, solí, kmínem a sušeným česnekem. Vymáznout tatarkou a naplnit výheňákem a pokrájenou…
Smícháme kousky masa s bílkem a škrobem. Vložíme nejméně na 1/2 hodiny do lednice. Zálivku (omáčku) připravíme smícháním sójové omáčky, vína, vývaru, cukru, octa a…
Do pekáče dáme 3 lžíce oleje, kysané zelí a na kostky nakrájenou anglickou slaninu. Vše popepříme. Oloupané brambory nakrojíme na kolečka tak, aby ve spodní části…
Cizrnu slijte, dobře opláchněte, dejte do větší mísy a mačkadlem na brambory ji rozmačkejte tak, aby některé kuličky byly skoro na kaši, ale většina jich zůstala jen…
Lilek nakrájíme na cca 1/2 cm kolečka. Osolíme a necháme půl hodiny vypotit. Mezitím na malém množství olivového oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které…
Čočku vsypeme do smetany a uvaříme doměkka. Přidáme jemně nastrouhanou nivu a necháme ji rozpustit. Do chladnoucí směsi přidáme nakrájená okapaná sušená rajčata a…
Brambory si nastrouháme na hrubších nudličkách, osolíme a osmažíme na oleji na kvalitní, nepřilnavé pánvi. Pak opatrně obrátíme, nevadí, když se brambory trochu…
Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme, přidáme mouku, zase chvíli restujeme, rozmícháme, zalijeme trochou…
Prsíčka nakrájíme na menší kousky, přidáme česnek, nakrájený zázvor, koriandr, cibuli a olej a vše rozmixujeme, popřípadě pomeleme. Osolíme podle chuti a mokrýma rukama…
Paličky omyjeme, osolíme, okmínujeme.Do pekáčku dáme trošinku oleje z rajčat, přidáme na kolečka nakrájenou zelenou cibulku a na proužky nakrájená sušená rajčata. Směs…
Balkánský sýr nastrouháme nebo nadrobíme najemno. Tatarku smícháme s chilli a cibulku nakrájíme. Tousty namažeme máslem a poklademe sýrem. Lehce přimáčkneme.Vejce…
Maso nakrájíme na kostky velikosti soust a lehce osolíme. Mrkev nakrájíme na slabá kolečka, cibulku našikmo a česnek na plátky. Přidáme k masu a promícháme s omáčkou hoi…
Brambory a mrkev očistíme a nastrouháme na drobných nudličkách. Přidáme hrubou mouku, žloutek a koření. Promícháme a nakonec přidáme sníh. Smažíme na rozpáleném oleji,…
Rajčata a okurku pokrájíme na proužky, salát na pruhy, zelenou cibulku celou i s natí nakrájíme pro efekt šikmo, přisypeme slitou cizrnu a kukuřici. Plátky sýra…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené okurky, utřený česnek, zelenou cibulku, olej, sůl, pepř podle chuti, zakysanou smetanu a…
Krůtí maso nakrájíme na kousky cca 3x3 cm. Mrkev očistíme na nakrájíme na nudličky, totéž uděláme s celerem. Patizon zbavíme jadérek a také ho nakrájíme na kousky. Na…
1. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě, necháme lehce vychladnout a vidličkou "roztrháme" nebo nakrájíme menší kousky. 2. Ve středně velké pánvi rozpustíme máslo,…
Připravte dlouhé nudle dle návodu (buďto rýžové nebo i Fettuccine, případně české Babiččiny nudle nebo Zátkovy). Smíchejte sójovou omáčku, víno a cukr v malé misce…
Na oleji osmažíme zelenou cibulku, přidáme 3-4 kusy nadrobno nakrájených sušených rajčat, čili papričku-(vše nadrobno nakrájíme), 3-4 nožky žampionů, 30 g Uheráku,…
Predehrejeme si troubu na 180 °C.Do vetsi panve dame polovinu masla s 1 lzici oleje a ohrivame na stredne vyssi teplote. Pridame houby a orestujeme je, az jsou svetle…
Zeleninu i maso očistíme. Maso nakrájíme na velikost soust a dáme do uzavíratelné misky, přidáme teriyaky omáčku a polovinu česneku, Promícháme, uzavřeme a necháme…
Česnek a zázvor do těstíčka prolisujeme, dohromady asi půl lžičky.Květákové růžičky povaříme 4 minuty na skus, ihned zchladíme a necháme na sítu oschnout. Zázvor, česnek…
Všechnu zeleninu očistíme a drobně nakrájíme. Jednu bramboru jemně nastrouháme, pokud nechceme zahušťovat jíškou. V hrnci rozpustíme přepuštěné máslo nebo použijeme…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji plátky masa opečeme nejprve z jedné strany, obrátíme…