Rýže se špenátem a cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenLetní horka inspirují k vaření lehkých jídel. Rýže a zelenina jsou proto ideální volba. V kombinaci s citronem a bylinkami objevíte netradiční a velmi zajímavou chuť.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Letní horka inspirují k vaření lehkých jídel. Rýže a zelenina jsou proto ideální volba. V kombinaci s citronem a bylinkami objevíte netradiční a velmi zajímavou chuť.…
V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít kvásek, přidejte do mouky s ostatními ingrediencemi a zadělejte tužší těsto, až tvoří bubliny.Na teplém místě…
Salát ze smažené cibule podávaný nastudeno může obohatit sváteční stůl nebo grilování s přáteli. Milovníci cibule určitě ocení dobře propečenou a chutně okořeněnou…
V období cuketové sklizně nám přicházejí vhod všechny nápady, jak cukety využít. Využít se dá i za syrova, oblíbenější je u nás ale tepelná úprava. Tyto nadýchané…
Marmeládu lze připravit z jednoho druhu ovoce nebo z různých kombinací, třeba i netradičních. Tento recept je na marmeládu ze základu z bobulek bezinek, které skvěle…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte…
Na teplé letní dny se hodí k přípravě snadné, rychlé a svěží jídlo. Přesně takovým jsou tyto smažené kuřecí kousky v těstíčku s restovanou zeleninou. Zelenina ze…
Těžko bychom hledali bylinku, která pomůže od téměř všech našich zdravotních problémů rychleji, než máta. V těchto pohárech ochutnáte její přirozenou mentolovou chuť ve…
Ovocné a zeleninové poháry si získávají stále větší oblibu. Milují je konzumenti, ale i hospodyňky pro jejich snadnou a rychlou přípravu. Za chvíli je hotovo a zvlášť v…
Geniálně jednoduchá zelná polévka. Chuť dodá směs obvyklého koření na zelnou polévku, zde ale s přidáním rajčatové šťávy. Přidejte k polévce čerstvý chléb a uvidíte, že…
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené houby, osolíme a podusíme je doměkka.Přilijeme smetanu a krátce povaříme.Tortellini uvaříme podle návodu a přidáme k…
Brokolicová polévka je oblíbená v mnoha úpravách. Zkuste do ní přidat trochu netradiční přísadu - kokosové mléko. Uvidíte, že vás výsledná chuť příjemně překvapí.…
Žahour, švanda nebo jihočeská kahuda - to všechno jsou různé názvy pro omáčku z rozvařených borůvek a cukru. Někde se ještě vylepšuje smetanou nebo skořicí. Společně s…
Žahour, švanda nebo jihočeská kahuda - to všechno jsou různé názvy pro omáčku z rozvařených borůvek a cukru. Někde se ještě vylepšuje smetanou nebo skořicí. Společně s…
Jitrocelový sirup se připravuje velmi snadno. Zvlášť podle tohoto receptu. Dejte si práci s nasbíráním potřebného množství bylinky, zpracujte ji a zimní kašel už nebude…
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spolu…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Špízy jsou oblíbenou pochoutkou, hlavně proto, že na špejli můžete dát to, na co máte zrovna chuť. Společně s pečenou dýní a lehkým zeleninovým salátem vytvoří ideální…
Chlebíčky nesmí chybět na žádné oslavě. V tomto receptu najdete chlebíček s pomazánkou z uzené makrely, sýru a másla, který je dozdobený plátkem citronu, kořeněným…
Ovocné dortíky. Podle uvedeného receptu připravíme těsto - do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na menší kousky, vejce,…
Bábovka nikdy nesměla chybět na svátečním stole, ale můžete ji upéct i ve všední den. Tato bábovka bude vonět citronem a vanilkou a navíc je v bábovce trocha máku. Hezký…
Kaštany nařízněte a dejte na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Až kaštany začnou tmavnout a praskat, tak je vytáhněte z trouby, nechte chvíli vychladnout a…
Medvědí česnek začíná růst: Jak ho v přírodě poznat, kam se za ním vydat a jak ho sbírat? Díky těmto tipům se už nespletete
Jak vyčistit připálený hrnec i bez chemie: Pomůže obyčejná sůl, jedlá soda, dřevěný popel i coca-cola
Grilujte zdravě, pohodlně a moderně s revolučními grily Campingaz