Mrkvový salát s jablkem a pistáciemi
Recept ještě nebyl hodnocenOsvěžující salát plný vitamínů, který se výborně hodí jako příloha, svačinka, nebo lehký oběd. Na přípravu je velmi jednoduchý a dochucený svěží zálivkou z citrusů.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osvěžující salát plný vitamínů, který se výborně hodí jako příloha, svačinka, nebo lehký oběd. Na přípravu je velmi jednoduchý a dochucený svěží zálivkou z citrusů.
Na másle dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nakrájené žampiony, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a vejce.…
Citron dáme předem zmrazit do mrazáku.Nejdříve uvaříme pudink z mléka, cukru a prášku podle návodu na obalu. Na horký ihned přitiskneme fólií a necháme zcela…
Bulgur připravíme podle návodu a necháme vychladnout.Řapíky celeru a ředkvičky jemně nakrájíme. Bylinky nastříháme najemno. K bulguru přidáme olej, osolíme, opepříme a…
I lidé se zdravotními potížemi si mohou dopřát lahodný zákusek. Rebarboru mnozí mylně považují za ovoce (pravděpodobně kvůli její lehce nasládlé a ovocné chuti), jedná…
I lidé se zdravotními potížemi si mohou dopřát lahodný zákusek. Rebarboru mnozí mylně považují za ovoce (pravděpodobně kvůli její lehce nasládlé a ovocné chuti), jedná…
Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené ve víně. „Osso“ je italsky kost, „buco“ znamená díra, tedy kost s dírou. Kost ve středu masa obsahuje morek,…
Rozpustíme v malém hrnku 50 g másla a odložíme stranou. Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou.Do odměrky…
Pikantní mrkvový salát s křenem vás probudí do života a zakysaná smetana se marně snaží zmírnit jeho sílu. Tento zdraví prospěšný životabudič je přesně to, co…
Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou jemně strouhané citronové kůry, skořicí podle chuti,…
Chřest oloupeme, odlomíme zdřevnatělé konce a povaříme cca 10 minut v osolené vodě se lžičkou cukru.Rybí filátka osušíme, osolíme, opepříme a do každého zabalíme dva…
Tenhle recept v pamětnících vyvolává vzpomínky na "Dětský šampus" jejich mládí. Volně rostoucí černý bez vždy na jaře poskytoval množství svých květů k výrobě právě…
Kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájíme na kousky velikosti soust. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a kedlubnu na nudličky, z dobře omytého citronu ostrouháme kůru…
Moučník doslova nabitý ovocem se hodí pro každé pohodové letní posezení. Osvěží, příjemně zasytí a navíc překvapí mozaikovou náplní, která na řezu vyhlíží vesele i…
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? Vyzkoušejte třeba řízky z marinovaných plátků bůčku. Po odležení je stačí obalit a místo smažení upéct všechny najednou na plechu v…
Smažené kosmatice jsou pochoutkou už našich babiček. Ovšem zde je těsto na smažení vylepšeno přidáním banánu, který chuť smažených bezových květů ještě vylepšuje. Zkuste…
Ryžu s kúskom celej škorice a soľou podusíme domäkka. Necháme vychladnúť a škorice vyberieme.Hrušku nakrájame na kocky, pokvapkáme so šťavou a premiešame. Paradajky…
Pampelišky jako předzvěst jara rozzáří den, ale zahrádkářům jsou trnem v oku.Tolerujte je a připravíte si z nich chutný sirup. Smetánka lékařská má navíc detoxikační a…
Salát nakrájíme a propláchneme. Přidáme nakrájenou kapii a jarní cibulku.V misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a cukr.Zálivku vlijeme do salátu,…
Máte dárek od rybáře a nevíte, co si počít se sladkovodní rybou? Nebo vám zbylo kousek pečeného filé? Připravte slaný aspikovy dortík. I lidé, kteří ryby moc nemusí,…
Chcete vyzkoušet jahodový džem trochu jinak? Přidejte k jahodám granátové jablko. Jeho sladkokyselá chuť skvěle doplňuje sladké jahody. Výsledkem je výborný, osvěžující…
Nejvymazlenější bývají zbytková jídla. Dokáží v sobě schovat spoustu dobrot, které by jinak marně čekaly v chladničce. Pokud dobře vyladíme chuť, výsledné jídlo zažene…