Maďarská polévka "čičeri"
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, řapík na proužky.V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky, řapík na proužky.V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme…
Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno, očistíme chilli papričku a spolu se zázvorem ji také nasekáme.V rozehřáté široké pánvi na oleji opečeme nasekanou cibuli…
Chřest oloupeme, odlomíme zdřevnatělé konce a povaříme cca 10 minut v osolené vodě se lžičkou cukru.Rybí filátka osušíme, osolíme, opepříme a do každého zabalíme dva…
Kuřecí prsa nebo stehenní řízky nakrájíme na kousky velikosti soust. Cibuli nakrájíme na měsíčky, mrkev a kedlubnu na nudličky, z dobře omytého citronu ostrouháme kůru…
Moučník doslova nabitý ovocem se hodí pro každé pohodové letní posezení. Osvěží, příjemně zasytí a navíc překvapí mozaikovou náplní, která na řezu vyhlíží vesele i…
Jitrocelové lístky nařežeme na menší kousky, vložíme do hrnce, přidáme citron a zalijte hokou vodou a chvíly povaříme (cca 1 minutu).Výluh necháme 24 hodin louhovat…
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? Vyzkoušejte třeba řízky z marinovaných plátků bůčku. Po odležení je stačí obalit a místo smažení upéct všechny najednou na plechu v…
Chcete vyzkoušet jahodový džem trochu jinak? Přidejte k jahodám granátové jablko. Jeho sladkokyselá chuť skvěle doplňuje sladké jahody. Výsledkem je výborný, osvěžující…
Máte dárek od rybáře a nevíte, co si počít se sladkovodní rybou? Nebo vám zbylo kousek pečeného filé? Připravte slaný aspikovy dortík. I lidé, kteří ryby moc nemusí,…
Letní horka inspirují k vaření lehkých jídel. Rýže a zelenina jsou proto ideální volba. V kombinaci s citronem a bylinkami objevíte netradiční a velmi zajímavou chuť.…
Malé šátečky plněné skvělou jablečnou náplní ochucenou skořicí si určitě zamilujete. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a díky tomu budou krásně…
V chladných a deštivých dnech, které nemusí přijít jen s podzimem a zimou, se rádi zahřejeme. K tomu nám také může posloužit lahodný jablečný punč. Černý čaj, jablečný…
Malé šátečky plněné skvělou jablečnou náplní ochucenou skořicí si určitě zamilujete. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a díky tomu budou krásně…
V troše vlažného mléka se lžičkou cukru nechte vzejít kvásek, přidejte do mouky s ostatními ingrediencemi a zadělejte tužší těsto, až tvoří bubliny.Na teplém místě…
Salát ze smažené cibule podávaný nastudeno může obohatit sváteční stůl nebo grilování s přáteli. Milovníci cibule určitě ocení dobře propečenou a chutně okořeněnou…
Marmeládu lze připravit z jednoho druhu ovoce nebo z různých kombinací, třeba i netradičních. Tento recept je na marmeládu ze základu z bobulek bezinek, které skvěle…
Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte…
Listy římského salátu omyjeme, důkladně osušíme a odřízneme nejspodnější část, kde je středová žilka příliš tuhá.Spodní okraj potřeme dvěma lžičkami hummusu, na něj…
Na teplé letní dny se hodí k přípravě snadné, rychlé a svěží jídlo. Přesně takovým jsou tyto smažené kuřecí kousky v těstíčku s restovanou zeleninou. Zelenina ze…
Těžko bychom hledali bylinku, která pomůže od téměř všech našich zdravotních problémů rychleji, než máta. V těchto pohárech ochutnáte její přirozenou mentolovou chuť ve…
V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené houby, osolíme a podusíme je doměkka.Přilijeme smetanu a krátce povaříme.Tortellini uvaříme podle návodu a přidáme k…
Pokud vám letošní rok přinesl velkou úrodu hrušek, vyzkoušejte upéct tato hrušková povidla. Hrušky stačí umlít, okořenit, nechat péct a pak už můžete plnit do skleniček.…