O něco zdravější pracny
Recept ještě nebyl hodnocenPokud se letos chystáte upéct i zdravější cukroví, vyzkoušejte tyto pracny. Pšeničná bílá mouka je zde nahrazena celozrnnou a sójovou. Třtinový cukr dává cukroví lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud se letos chystáte upéct i zdravější cukroví, vyzkoušejte tyto pracny. Pšeničná bílá mouka je zde nahrazena celozrnnou a sójovou. Třtinový cukr dává cukroví lehce…
Z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici.…
Maso po opláchnutí prošpikujeme klínky slaniny a celé osolíme, do papiňáku dáme olej, na něm osmažíme nakrájenou cibuli, nasypeme sáček zeleniny, kterou taky mírně…
Ricotu nashlehame s jogurtem. Mrkev najemno nastrouhame, zakapeme ji citronem a promichame. Okrajime kuru z pomerancu a nad miskou s mrkvi vykrajime jednotlive mesicky,…
Kynuté koláče s ovocem jsou hitem každého léta. Tento koláč je bohatě ozdobený borůvkami, proslazenými medem a zasypanými máslovou drobenkou. Pro lepší chuť po upečení…
Vyzkoušejte rychlé smetanové houby ve veganské verzi. Jídlo je velmi snadné na přípravu a do 30 minut máte na stole skvělý oběd, úžasně provoněný kmínem. Skvělou chuť…
Z citronů vymačkáme šťávu a přecedíme ji, aby v ní nebyla semínka. Do šťávy přimícháme cukr a mícháme, dokud se tam cukr úplně nerozpustí. Potom přilijeme vodu a…
Z litru vody uvaříme černý čaj. Do vařícího čaje nalijeme víno a rum, přivedeme k varu NEVAŘÍME, dále přilijeme džus a vymačkaný citrón, přivedeme k varu NEVAŘÍME. …
Z uvedených surovin vypracujeme těsto v robotu nebo ručně. Na vále rychle prohněteme a dáme zabalené ve fólii na půl hodiny do chladu. Zatím v míse promícháme vařečkou…
Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme kmín a sůl. Dusíme s malým množstvím vody, až je mrkev téměř měkká.V hrnku ve studené vodě (cca 1/2 hrnku vody) důkladně…
Rybu necháme rozmrznout, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut uležet. Pak nakrájíme na kostičky, posypeme kořením, česnekem, lehce osolíme a na trošce oleje…
Květy bezu opláchneme a necháme okapat. Následně dáme do hrnce, přidáme na kolečka pokrájený citron a 3 litry vody. Krátce povaříme a necháme odstát 24 hodin.Vylouhované…
Porce rybího filé necháme trochu povolit, ale ne úplně rozmrazit, jen natolik, aby šly propíchnout párátkem. Osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Na každou porci…
Filet stáhneme z kůže a odstraníme tučné části a případné kosti. Snažíme se nakrájet co nejtenčí plátky. Lépe to jde z hodně ztuhlého kousku. Rozložíme na talíř.…
Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem…
Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme…
Do mísy rozdrobíme droždí a přidáme 1 lžíci cukru, promícháme a až se rozpustí, přilijeme vlahé mléko. Změklé máslo vyšleháme se 2 lžícemi cukru a vejci, přidáme droždí…
Kuřecí prso nakrájíme na kousky velikosti sousta, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Zeleninu nakrájíme na podobné kousky a na pařáčku připravíme do skoro …
Máte rádi mák a rozinky? Pokud ano, vyzkoušejte tuto lahodnou buchtu. Díky jablkům je příjemně vláčná. O zvýraznění sladkosti se postarají rozinky, které dodávají i…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Punčový dort vznikl již někdy za první republiky, a to nejspíš velkou náhodou, jelikož jej cukráři připravovali ze zbytků korpusů jiných dortů. Ovšem dort z tohoto…
Lemon posset, tedy citronový krém je nenáročný dezert nejen na letní dny. Skládá se z pouhých čtyř surovin, a to citronové šťávy a kůry, smetany a cukru. Věřte, že tento…
Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Tarhoňa byla pochoutkou kočovníků. Jak se tahle maďarská specialita připravuje?
Slané ukrajinské buchty pampušky jsou vynikající jako příloha. Dělají se podobně jako české buchty