Domácí rybí prsty
Recept ještě nebyl hodnocenPangasia vysušíme a nakrájíme na proužky cca 3cm. Osolíme, pokapeme citronem a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance (smíchaná se seznam.semínky, příp.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pangasia vysušíme a nakrájíme na proužky cca 3cm. Osolíme, pokapeme citronem a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance (smíchaná se seznam.semínky, příp.…
Umyté „buraki“ očisti a upeču v troubě. Očisti, pokrájej na kostičky, obdélníčky, či koule, vlož do vařícího se cukru, pozor ne karamel! Na velmi pomalém ohni táhnout…
Omyté a osušené filé osolíme a okořeníme. Lehce pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.V pánvi rozehřejeme olej a filé opečeme kůží dolů asi 3-4 minuty. Otočíme,…
Tyčinky nakrájíme nadrobno, pokapeme citronem, necháme odležet. Mezitím nakrájíme nadrobno okapaný celer. Smícháme 1/2 jogurtu ze 3 lžícemi majonézy, trochou soli, pepře…
Krabí tyčinky napůl rozmrzlé nastrouhám na hrubém struhadle. Stejně tak i ananas. Přidám majonézu, sůl, pepř, z půlky citronu šťávu. Všechno důkladně promíchám a dám…
V míse vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Přišleháme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru.Mák smícháme s moukou a kypřícím práškem. Vařečkou pak vmícháme do…
Kapii nakrájíme na malé kostičky, okurky také nakrájíme, přidáme nasekanou cibuli, nasekaný kopr a ostatní ingredience. Promícháme, dochutíme podle své chuti a dáme…
Avokádo oloupeme a rozmačkáme, přidáme tvaroh, sardinky a společně vyšleháme nebo vymícháme. Ochutíme solí a citronovu šťávou, vmícháme krájenou cibulku a pažitku. Na…
Z cukru a vody uvaríme sirup. Keď to vychladlo, pridáme citrónovú šťavu a strúhanú citrónovú koru. Premiešame a pridáme vodku. Nalejeme do fliaš(cca 0,7dl), dobre…
Oloupanou řepu nastrouháme najemno a necháme na sítě okapat (zachycenou šťávu určitě vypijeme, třeba rozmíchanou s kefírem :D)Promícháme s mascarpone, majonézou,…
Nejprve si připravíme "nálev", ve kterém budeme lososa vařit. Do kastrůlku nalijeme vodu půl napůl s bílým vínem, osolíme, vhodíme pár kuliček nového koření, přidáme na…
Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek. Až vzejde, spojte ho s ostatními surovinami a uhněťte měkké soudržné těsto. Nechte ho na…
Bílky s cukrem vyšleháme do husté pěny a za stálého šlehání přidáme žloutky a olej. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, pak přidáme…
Všechny ingredience jsem rozmixovala do hladka v mixéru. Akorát u chilli papriček doporučuju vyndat semínka…Kari pasta v lednici vydrží zhruba týden, v mrazáku ji můžete…
Troubu dáme předehřát na 170°C. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem (nebo ji vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem).Mouku promícháme s práškem do pečiva a…
Maso nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme olejem, přidáme sůl, pepř, kmín, koriandr, chilli koření, promneme a necháme v chladničce zaležet. V pánvi na oleji osmahneme…
Zelené konce a kořínky pórků odřežeme, pak pórky omyjeme a uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Po okapání je položíme vedle sebe do salátové mísy. Než pórek vychladne,…
Vymačkáme štávu ze 3 citrónů a nalijeme do nádoby. Přidáme vodu a cukr, pořádně zatřepeme a můžeme servírovat.
Salát natrháme, přidáme rukolu, olivy, mrkev, zakápneme zálivkou posypeme semínkem a poklademe lososem. Podáváme s toustem nebo jen tak
Z půlky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Mouku zatím prosejeme se solí a cukrem. Dále přidáme citrónovou kůru, nadrobno nakrájené sušené…
Omytý a osušený filet osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Necháme chvíli odpočinout. Na pánev kápneme olej a přidáme máslo. Do rozehřátého másla vložíme filet kůží…
Brambory dobře očistíme kartáčkem a všechny nařízneme do 2/3 výšky, zářezy jeden vedle druhého. Všechny brambory rozložíme na plech vedle sebe, řeznou stranou nahoru…
Jablka okrájíme (slupky necháme do čaje) a nakrájíme na kousky. Malinko podlijeme vodou a dusíme s kořením, cukrem a šťávou do měkka.Přidáme salko a projedeme ponorným…
7 nejlepších dobrot z rajčat a jak je nejlépe připravit: Rajská marmeláda nebo omáčka vyžadují tyto postupy
Cuketová sekaná: Šťavnatá a vláčná varianta klasického jídla skvěle chutná teplá i studená, starší cuketu je třeba dobře upravit
Vůbec svému zubaři neříkejte, že je jíte! Tyto potraviny jsou nebezpečné pro naše zuby