Domací tofu - základní recept
Recept ještě nebyl hodnocenSojove boby vypereme ve vode a nechame namocene do druheho dne. Pote boby s vodou, ve ktere byly namocene, rozmixujeme na konzistenci mleka. Pridame spetku morske soli a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sojove boby vypereme ve vode a nechame namocene do druheho dne. Pote boby s vodou, ve ktere byly namocene, rozmixujeme na konzistenci mleka. Pridame spetku morske soli a…
Připravíme si větší hrnek, o objemu alespoň 300 ml, ale lépe 400-500 ml. Nasypeme do něho všechny sypké suroviny a lžící je promícháme. Přilijeme olej a vodu a lžící…
Žloutky s cukry si vyšleháme do pěny. Pomalu přileváme vodu smíchanou s olejem a trochu rumu. Do vyšlehané směsi pomalu přisypaváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.…
Štiku nakrájet na porce a prošpikovat na nudličky nakrájenou slaninou. Osolit, opepřit, pokapat citrónovou šťávou a obalit v hladké mouce. Opéct prudce na oleji po obou…
Nejprve pečlivě umyji zeleninu a bylinky. Hranolky mám uložené v mrazáku. Teď je vyndám a vysypu na plech, na kterém je v předehřáté troubě upeču podle návodu…
Králíka den předem naporcujeme, prošpikujeme, lehce pokapeme citronovou šťávou, pak všechny porce potřeme horkým přepuštěným máslem a necháme ho v chladu do druhého dne…
Salát omyjeme a potrháme. Připravíme si zálivku : do misky dáme 5 lžic plnotučné a 3 lžíce kremžské hořčice, sůl, vodu (množství podle toho jak ji chceme hustou,…
Špagety uvaříme dle návodu. V míse smícháme zakysanou smetanu, tuňáka, olivový olej, nasekanou bazalku, pažitku a petrželku. Zakápneme trochou citronové šťávy a…
Maso kuchyňsky upravíme,protkneme slaninou. Uzený česnek prolisujeme. Jednu celou hlavičku česneku si necháme na pečení do pekáčku. Pepř a nové koření rozemeleme,…
Očistíme celer a nakrájíme na hranolky, uvaříme je v citronové vodě (10 minut). Povařené hranolky dáme do mísy, posolíme, posypeme harissou a polijeme olivovým olejem. …
Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme žloutky, citronovou kůru a solamyl. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, potřeným olejem a dáme na deset minut…
Rozpálíme pánev, přidáme kousek másla, cibuli, listový špenát, česnek, posolíme. Provaříme 10 minut a přidáme smetanu. Lososa posolíme, popepříme, polijme šťávou z…
Kapra důkladně omyjeme a naporcujeme. Papírovými utěrkami každou porci osušíme a ze všech stran nasolíme a položíme na tácek. Porce pokapeme šťávou z poloviny citronu a…
Krevety zakápněte citronovou šťávou a olejem. Ochuťte solí a pepřem. Na pánvi narychlo opečte.Avokádo rozmačkejte vidličkou. Promíchejte s citronovou šťávou, oreganem,…
Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe každý dvěma lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Můžeme připnout párátkem.…
V pekáči nebo zapékací míse rozpustím lžíci sádla a potom dno a okraje nádoby vyložím tenkými plátky uzeného boku. Pak vrstvím na 2 cm kolečka nakrájené oloupané syrové…
Serizneme vrch fenyklu,odstranime jednu vrstvu fenyklu a umyjeme,oloupeme 3 mrkve a jak fenykl tak i mrkev prepulime a nakrajime na mesicky. Vlozime do misy,zalijeme…
Kuře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme, naskládáme do pekáčku, pokapeme šťávou z citronu a posypeme kořením. Cibuli oloupeme, nakrájíme na…
Mouku smícháme s cukrem, práškem do perníku a kakaem.Přidáme olej, med, kandované ovoce a tolik mléka, abychom získali řidší těsto.Těsto nalijeme do formiček, buď do…
Do nálevu naložíme na 24 hodin cuketové kostičky. Pak nálev slijeme a přidáme cukr, tresť, hřebíčky a pokrájené citrony.Přidáme 1,5 l vody a vaříme cuketu do…
Jelení kýtu očistíme, odblaníme, osolíme, posypeme rozdrceným kořením a necháme 2 dny v chladnu uležet . Maso osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na plátky,…
Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme…
Chapadla nakrájíme na centimetrové kousky, přidáme k pokrájenému zelí a na plátky nakrájené mozzarelle, dochutíme solí, pepřem, pokapeme balsamicem a zakápneme citronem.…
Zeleninu očistíme a nakrájíme a připravíme menší hrnec. Vložíme do hrnce máslo a zeleninu na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou - cca pul litru. Zeleninu…
Hovězí na houbách podle ČSN: Šťavnatá česká klasika s úžasnou houbovou chutí a vůní je nejlepší z čerstvých hub
Fofr koláč bez práce: Staročeský obrácený jablečník je na přípravu snadný a v chuti báječně šťavnatý
Retro vaření s Kristinou: Svátek matek slavíme už 99 let! Překvapte maminku tímhle snadným kokosovým dortem