Svíčková z jazyka
Recept ještě nebyl hodnocenDo papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme…
Lososa očistime, rozdělime na pásky a ponecháme i s kůží. Pokapeme půlkou citrónu a necháme chvilku odležet. Před tepelnou úpravou zlehka posypeme citrónovým pepřem.…
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme. Naplníme košíčky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 20 minut.Na zmrzlinu nejprve ušleháme šlehačku a do…
Vejce ušlehejte s oběma cukry do pěny. Smíchejte obě mouky, kypřicí prášek, mák a citronovou kůru. Do mísy nalijte mléko, olej, citronovou šťávu, promíchejte a…
Vejce ušlehejte s oběma cukry do pěny. Smíchejte obě mouky, kypřicí prášek, mák a citronovou kůru. Do mísy nalijte mléko, olej, citronovou šťávu, promíchejte a…
1. Steaky lososa osolíme, opepříme a ogrilujeme celé na grilu nebo na grilovací pánvi dozlatova. Nakrájíme je na kousky a odložíme. 2. Těstoviny uvaříme podle návodu,…
Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě…
Šproty necháme odkvapkať. Každú rybičku obalíme v múke. Z bielkov ušľaháme sneh, osolíme ho, pridáme žĺtky a vmiešame jemne 2 lyžice múky. Do tohto cestíčka namáčame v…
Špagety uvaříme dle návodu na obalu. Zapékací misku vymažeme olejem, dáme polovinu špaget. Na špagety rozložíme na kostky nakrájenou brokolici - osolíme, opepříme, dáme…
Nejdříve dáme celý filet z čerstvého lososa do pekáče, rybu osolíme, posypeme kořením na ryby a pečeme na 170 stupňů přibližně 20 minut. Poté si nakrájíme a omyjeme…
Papriky opláchneme, rozpůlíme, vložíme na pekáček a dáme do trouby. Grilujeme nebo pečeme z obou stran asi na 180 stupňů po dobu asi 30 a více minut. Papriky musí…
Játra umyjeme, nakrájíme. Cibuli a kapii taky nakrájíme. Rozpálíme pánev, dáme sádlo, přidáme cibuli a kapii a játra. Dělejte to opravdu na sádle a jenom chvíli, asi…
Tuňáka vyklopíme z konzervy a necháme okapat. Dáme do mísy a přidáme strouhanku, nasekaný kopr a pažitku, jemně nasekané mandle,citronovou kůru a vejce. Podle chuti…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Na pánvi si rozehřejeme olej, osmažíme na něm dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kousky…
Jablko nastrouháme a smícháme ze všech ingrediencí těstíčko. Kdyby se vám zdálo husté, přidejte trochu mléka a naopak mouku. Záleží jak je jablko šťavnaté. Smažíme na…
Listové těsto rozválíme a vykrájíme 12 koleček o průměru cca 10 cm. Kolečka listového těsta vložíme do lehce vymaštěného plechu na muffiny, vytvarujeme košíčky. …
Z mouky, cukru, másla, strouhané citr. kůry a vejce vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v lednici minimálně 1 hodinu odležet. Těsně před…
Z mouky, cukru, másla, strouhané citr. kůry a vejce vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v lednici minimálně 1 hodinu odležet. Těsně před…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a necháme okapat. Nivu nastrouháme na jemném struhadle a spolu s tvarohem vyšleháme dohladka. Směs dochutíme…
Na másle orestujeme cibuli, přidáme švestky a jablka. Po 5 minutách přidáme cukr, šťávu z citrónu a strouhanku. V bůčku uděláme kapsu, osolíme, naplníme švestkovou…
Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením a necháme odpočinout. Křenový přeliv připravíme smícháním všech surovin. Rozehřejeme olej, přidáme kousek…
Rozmrzlého pangase naporcujeme na menší části, osušíme, osolíme, pokapeme olejem a citronovou šťávou a odložíme stranou. Kapie nakrájíme na drobné kostičky, smícháme s…
Filé osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si na pánvičce nasucho opražíme sezamové semínka do světle hnědé barvy, zalijeme…
Před začátkem vaření slaninu nakrájíme na hranolky k protýkání masa a necháme je alespoň půl hodiny v mrazáku, pak se s nimi lépe maso protáhne. Skrz maso uděláme tenkým…
Langoše – nejslavnější maďarská specialita. Z tohoto těsta s podmáslím je připravíte snadno
Roláda z mletého masa s náplní z vajec, sterilované zeleniny a hub má jemně pikantní chuť a je báječně šťavnatá
Květák smažený v bramborovém těstíčku se sýrem voní majoránkou a je krásně křupavý. Nejdůležitější je správná hustota těstíčka