Třešňový moučník s tvarohovo - lučinovou polevou
Recept ještě nebyl hodnocenDortovou formu formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce, šťávu z citronu, špetku soli a polohrubou mouky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dortovou formu formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce, šťávu z citronu, špetku soli a polohrubou mouky,…
Nasbírané rostliny plicník i meduňku dáme do hrnce společně s nakrájeným citronem a zalejeme horkou vodou, promícháme, přisypeme kyselinu citronovou (20g balení),…
Smícháme sypké suroviny.Přidáme strouhanou mrkev a jablka s ostatními surovinami. Umícháme polotekuté těsto.Dortovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme…
Krevety alespoň hodinku nebo dvě předem naložte do marinády smíchané z uvedených surovin, bylinky do ní najemno nasekejte. Pořádně je obalte a nechejte odpočívat v…
File z tresky osušíme, osolíme a opečeme na trošce olivového oleje, na hotové přidáme sekané bylinky a zakápneme rozpuštěným máslem. Toust opečeme na sucho, lehce…
Filety zbavíme kůže, omyjeme, osolíme, opepříme, popř. okořeníme podle chuti a zakapeme citronem. Cuketu omyjeme, ale neloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a lehce…
Lněná a slunečnicová semínka namočíme na 4 hodiny do vody. Poté je přesuneme i s vodou do mixéru, přidáme vlašské ořechy a kokos a vše umixujeme na hustou hladkou hmotu …
Na pánvi si rozpustíme máslo a do něho vsypeme koření na ryby. Pak přidáme filety, které jsme pokapali citronem a osmahneme. Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme…
Kapra naporcujeme na čtverečky cca 4x4 cm. Zakapeme citronem. Mezi tím si nakrájíme cuketu na kolečka. Osolím kapra i kolečka cukety a nechám kapra odpočívat a cuketu…
Vezmeme si holínky a jdeme chytit pstruha... eventuelně zazvoníme v T... na zvonek a necháme si ho vylovit z nádrže... Prostě vezmeme čerstvého (nejlépe) pstruha,…
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, dáme do pekáče, přidáme kuřecí stehna, nasekaný česnek, sůl, pepř, tymián, olivový olej, zamícháme. Dáme péct do trouby na 180°…
Vepřová srdce uvaříme a nakrájíme na plátky. V kastrole rozpustíme na másle slaninu, přidáme mouku a umícháme středně hnědou jíšku. Zalijeme 1/2 l vývaru ze srdíček,…
Zázvor omyjeme a rozdrtíme, například paličkou na maso, dáme do trouby krátce zapéct (asi 8 min na 200stupňů). Do vroucí vody přidáme zázvor, hřebíček a povaříme (tak…
Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek. Až vzejde, spojte ho s ostatními surovinami a uhněťte měkké soudržné těsto. Nechte ho na…
Do uzavíratelné skleničky (např. od výživy) vymačkáme šťávu z poloviny citronu a pomeranče, přidáme sojovou omáčku a 4 lžíce olivového oleje, osolíme a protřepeme. Maso…
1. Hrušky omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřince, pokrájíme na menší kusy a dáme do mixeru. Ze zázvoru odkrojíme cca 0,5 cm tlusté kolečko, odstraníme slupku, rozkrojíme…
Ve větší míse smíchejte mléko, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Nechte asi 5 - 10 minut odstát. V jiné misce vidličkou prošlehejte lněné semínko s horkou vodou a…
Slupky dame do hrnicku, zalijeme vrouci vodou a nechame chvili louhovat. Pak scedime, dosladime medem a ochutime citronem.
Maso nakrájíme na kusy, jako u guláše, aby bylo dřív hotové, cibuli na menší kousky a žampiony na plátky. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme maso, které prudce restujeme…
Uvedené suroviny oloupeme, pokrájíme a s vodou vložíme do mixéru a mixujeme co nejdéle. Pak podáváme a pijeme přes den.
Rozmražené makrely bez hlavy okyselíme citronem a osolíme. Pak je osušíme a opékáme z obou stran na oleji.Na jiné pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata,…
Z vajec, 80 g cukru, vanil. cukru, múky, maizeny a prášku do pečiva upečieme piškótový tortový korpus. V mlieku uvaríme mletý mak s cukrom, pridáme šťavu z citrónov,…
Rozmixujeme ovesné vločky s kokosovým olejem a arašídovým máslem. Naplníme tím formu a dáme na 10 minut péct.Rozmixujeme 2 vaničky tvarohu s medem (případně jiným…
Broskve omyjeme a nakrájíme na kousky. Citrón/y zbavíme kůry a taktéž nakrájíme na malé kousky, pokud možno zbavíme se jadérek. Mátu omyjeme a potom oddělíme lístky od…
Svatomartinské rohlíčky podle Míši Landové: Nemusí kynout, voní rumem a skořicí a chutnají božsky
Česká jídla propadla v zahraničním hodnocení: Cizincům nechutnají smaženice, sekaná ani krupicová kaše
Retro okénko: Po stopách vlašského salátu. Co má společného s Itálií a jak se dělal před sto lety?