Polévka s fazolemi, cizrnou, zeleninou a houbami
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na polovině sádla zpěníme nasekanou cibuli, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme vodou (můžeme i vývarem), přidáme propláchnuté a…
Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky.Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku…
Cizrnu slijeme a v cedníku propláchneme. Necháme dobře okapat.Maso nakrájíme na malé plátečky a v pánvi na rozehřátém oleji ho restujeme skoro doměkka.Pak k masu…
Pokud máte rádi vegetariánská jídla, uvařte cizrnové kari. Luštěnina ve spojení s čerstvou zeleninou, kokosovým mlékem a voňavým kořením bude určitě chutnat nejen…
S konzervovanou cizrnou se dají připravit různé dobroty, které nezaberou příliš času, ale přitom dostatečně zasytí a dodají spoustu živin. Tyto nočky mohou posloužit…
Cizrna je výborná luštěnina, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Podle tohoto jednoduchého receptu uvařenou cizrnu podusíme s rajčaty v zeleninovém vývaru a…
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v…
Orientální grilovaná kuřecí prsa jsou exotickým a chutným pokrmem, který vás přenese do srdce Východu. Kuřecí prsa marinovaná v aromatické směsi citronu, zázvoru a…
Cuketa má v kuchyni opravdu široké využití. Mezi jeden z nejoblíbenějších pokrmů z cukety patří pečené placičky s cizrnou a sýrem, které chutnají skvěle teplé i studené.…
Bezmasý pokrm, který je plný bílkovin, živin a opravdu zasytí. Pochutnají si zejména milovníci netradičních chutí, které jsou inspirovány asijskou a indickou kuchyní.…
Kuskus je oblíbený pro svou rychlou a snadnou přípravu. V kombinaci s konzervovanou cizrnou a kupou zeleniny se stane vynikajícím přitom lehce stravitelným pokrmem.…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Připravte skvělou sytou polévku, kterou uctíte příznivce čistě veganské stravy, ale pochutnají si i ostatní jedlíci. Je pestrá ve výčtu surovin a skvěle nahradí i lehký…
Hummus pochází z Blízkého východu, oblibu ale našel po celém světě díky své lahodné chuti a dobré výživové hodnotě. Ke klasickému základu z cizrny a sezamové pasty…
Žampiony jsou základem pikantní polévky. Je ostrá a voňavá, jen lehce zahuštěná a k tomu doplněná cizrnou. Ta dodá polévce navíc i potřebnou dávku bílkovin. Na talíři ji…
Polévka, jejímž základem je cizrna, zelenina a houby patří k těm vydatnějším. Díky cizrně je polévka plná bílkovin, houby a bylinky se zase postarají o příjemnou vůni. S…
Saláty nemusí být nutně jen pár zelených listů a kousků zeleniny. Připravte si s námi tento barevný, chutný, křupavý a výživný salát. Je mixem skvělých surovin, jako je…
Cizrna je luštěnina, bohatá na železo, zdravé tuky, vlákninu a má zajímavou jemně oříškovou chuť, Z cizrny můžete připravit zdravou pomazánku výborné chuti, které se…
Chutná a výživná cizrna zazáří v tomto lahodném jídle. Podáváme ji ve smetanové omáčce s pórkem a mletou sladkou paprikou. Nejlépe tento pokrm chutná s čerstvým domácím…
Cizrna je docela opomíjená luštěnina, což je škoda. Je totiž lahodná a velmi výživná. Můžeme z ní připravit například chutné placky, do kterých přidáme i brambory a…
Jednoduchou cizrnovou pomazánku připravíme za pár minut. Dochutíme ji sušenými bylinkami a podáváme rozetřenou na čerstvém pečivu, nebo ji můžeme použít jako dip k…
Indická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…
V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také…
Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a…