Cizrna s rýží, žampióny a pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenRýži uvaříme dle návodu. Cizrnu a žampióny scedíme. Na pánev dáme olivový olej. Cizrnu,žampióny a pórek osmahneme na oleji. Přidáme uvařenou rýži. Osolíme, opepříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýži uvaříme dle návodu. Cizrnu a žampióny scedíme. Na pánev dáme olivový olej. Cizrnu,žampióny a pórek osmahneme na oleji. Přidáme uvařenou rýži. Osolíme, opepříme…
Cizrnu uvaříme do měkka a slijeme. Vývar z cizrny uchováme.Cibuli s česnekem nakrájíme na hrubo. Mrkev s celerem nakrájíme na větší kusy.V hrnci zahřejeme olej a krátce…
Cizrnu propereme ve vodě, rajčata nakrájíme na čtvrtiny a pak napříč na menší plátky. Hrst petržele nasekáme a vše promícháme v misce.Přidáme špetku papriky, zalijeme…
Cizrnu dopředu namočíme, ideální je na 2 dny. V průběhu ji proplachujeme a vyměňujeme vodu.Všechny ingredience vložíme do mixéru a jednoduše umixujeme. Směs můžete mít…
Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak a necháme rozvoňať.Vložíme na kocky nakrájané paradajky, pridáme čierne korenie, garam masala,…
Cizrnu opláchneme a namočíme přes noc.Druhý den uvaříme doměkka a scedíme.Do horké cizrny přidáme najemno nakrájený pórek (aby zvláčněl), sůl, pepř, hořčici, česnek…
Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová.Poté ji…
Vitamíny a zdraví prospěšnými látkami nabitá polévka je zvláště vhodná pro lidi, kteří omezují spotřebu masa. Jednou z mnoha výhod červené čočky je, že nemá slupku jako…
Cizrnu uvaříme ve vodě s octem do měkka. Nejlépe vaříme v tlakovém hrnci, může to trvat necelé dvě hodiny. Raději ji během varu zkontrolujeme, každá cizrna je jiná. Kdo…
Do hrnce si dáme olej a v něm osmahneme cibuli na proužky a česnek na plátky.Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená,pak česnek, bobkový list, všechny bylinky…
Cícer namočíme na 12 hodín a uvaríme. Scedíme. Uvaríme cestoviny al dente. Dobre ocedíme. Zmiešame cícer s cestovinami, pridáme na jemné polkolieska narezaný pór, na…
Cizrnu dáme vařit v čisté vodě. Na oleji osmažíme kořenovou zeleninu, přidáme výhonky, kukuřici a povaříme, přidáme bujon, rajčata a kečup, necháme přejít varem a…
Cizrnu dáme do kastrůlku, přidáme jedlou sodu a necháme ji asi 20 minut povařit doměkka.Scedíme vodu a ještě vlažnou ji nasypeme do mixéru, podlijeme vodou a pomalu…
Namočenou cizrnu uvařte doměkka. Oloupaný česnek rozmáčkněte plochou nože a nasekejte. V pánvi rozehřejte olej, osmahněte osolená, opepřená a moukou poprášená prsa.…
Cizrnu si namočíme, nejlépe přes noc. Pak ji cca 1 hodinu vaříme. Když je měkká, scedíme ji, necháme vychladit, dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na…
Cizrnu slijeme, nechame okapat a nasypeme na rozpalenou panev, kde jsme rozpustili trochu masla. Prohrejeme, pridame omyty, osuseny a natrhany spenat, koreni(jakekoliv…
Oloupanou cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme koření, necháme rozvonět a zalijeme připravenou rajčatovou směsí.Přivedeme k…
Nejdříve si připravíme všechny ingredience - cibulku nakrájíme nadrobno, zeleninovou kostku vložíme do 500ml teplé vody, cizrnu rozdělíme na 2 části - 1.polovinu…
Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť. Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno…
Cizrnu umyjeme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Přendáme ji do tlakového hrnce, zalijeme…
Ponorným mixérem rozmixujeme cizrnu i s nálevem a se šťávou z pomeranče. Přidáme 2 lžíce medu a znovu promixujeme, směs zřídne. Dále přidáme vařenou červenou řepu a opět…
Konzervu cizrny vysypeme do vhodné nádoby a rozmixujeme se lžící smetany tyčovým mixérem. Do směsi přidáme vegetu-(kdo vysloveně nemůže, použije sůl podle chuti), 1…
Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo šťouchadlem. Osmaženou…
Dříve, než začneme vařit polévku, připravíme kořeněnou cizrnu. Zapneme troubu na 220 °C. Slijeme a propláchneme cizrnu, osušíme ji papírovou utěrkou a odstraníme…