Salát s cizrnou a čočkou
Recept ještě nebyl hodnocenDo velké mísy dáme nakrájenou zeleninu a promícháme.Olej, ocet, med, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru vyšleháme dohladka. Zálivku ochutnáme a podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do velké mísy dáme nakrájenou zeleninu a promícháme.Olej, ocet, med, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru vyšleháme dohladka. Zálivku ochutnáme a podle…
Čočku přeberte, zbavte nečistot a propláchněte ji vodou. V hrnci na sádle nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, krátce zarestujte,…
Čočku propláchneme, na dvě hodiny namočíme ve vodě bez soli.Čočku uvaříme doměkka, nakonec přidáme půl skleničky Moravanky i s nálevem a ještě cca 5 minut povaříme.…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme hodinu namáčet. V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně krájenou cibuli. Přidáme protlak, společně orestujeme,…
Na tuku osmahneme cibuli do růžova, přidáme slitou a propláchnutou čočku, orestujeme a zalijeme vývarem nebo vodou asi 1 cm nad čočku a přidáme snítku tymiánu.…
Den předem dáme čočku do hrnce, napustíme vodu a čočku propereme. Potom vodu vylijeme a znovu napustíme novou vodu. Znovu propereme. Takto čočku propereme několikrát (já…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Každý den přemýšlíte nad tím, jakou polévku uvařit? Inspirace není nikdy dost a proto tu pro vás máme tento recept. Jednoduchá polévka z čočky, která ji přirozeně…
Tento pokrm kombinuje výživné látky a bohaté chutě. Čočka, plná bílkovin a vlákniny, se mísí s osvěžujícími kousky mrkve a jemností póru. A k tomu přidáme krémové,…
Poctivou polévku, která zasytí a zahřeje, můžeme podávat kdykoliv. Kapusta dodá polévce krásnou barvu, čočka je plná bílkovin i vlákniny. Kvalitní klobása a koření…
Jídla z čočky jsou mnohdy nedoceněným zdrojem kvalitních bílkovin. Připravte ji chutně a zcela jinak, než tradičně “nakyselo”. Můžete pohladit chuťové buňky i navnadit…
Skvělá, nutričně vydatná luštěninová polévka dokáže nahradit i oběd, či večeři. Čočka je uvařená za chvilku a dochucení je též dílem pár minut. Můžete zkusit obměnu,…
Skvělý čočkový salát s fialovou cibulí a vejci musíte vyzkoušet. Je zjemněný zakysanou smetanou a plný bílkovin. Nechte ho alespoň pár hodin odležet v lednici, aby se…
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka. Zvlášť uvaříme rýži.Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvičce ji rozškvaříme, poté přidáme drobně nakrájenou cibuli a…
Čočkové ragů : Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, koř. zeleninu na kostičky. V hlubší pánvy orestujeme cibuli s česnekem.…
V tomto receptu ochutnáme netradiční kombinaci chřestu, brambor, čočky a vajec. Pečený chřest a brambory podáváme s vařenou čočkou, rozdrobenými vařenými vejci a…
Ke zbylé uvařené čočce přidáme nakrájené okurky, na kolečka nekrájenou cibuli, na kostičky nakrájený salám, trochu pepře a trochu oleje. Ochutíme octem a podle chuti…
Čočku propláchneme a na 20minut namočíme do studené vody. Poté opět propláchneme a dáme do hrnce s uzeným vývarem. Přidáme rozmarýn, pepř a slabým varem vaříme cca…
Prebratú umytú šošovicu uvaríme s bobkovým listom, ku koncu osolíme. Mrkvu očistíme a na hrubo nastrúhame, kapustu prekrájame, cibuľu pokrájame na polmesiačiky. Všetko…
Čočku namočíme a necháme přes noc nebo alespoň dvě hodiny nabobtnat. Na oleji osmahneme cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev, masožrouti mohou přidat nakrájenou klobásu.…
Čočku den dopředu namočíme, poté uvaříme. Na drobno nakrájíme cibuli, kterou přidáme na rozehřátý olej na pánvi. Přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, opečeme.…
Vopred namočenú šošovicu uvaríme do polomäkka, pridáme na kocky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme a uvaríme do mäkka. Vlejeme šťavu s kapustou a povaríme 10 min. …
Přebrané ovesné vločky spaříme trochou vroucí vody a mezitím osmahneme pokrájené cibule na oleji. Jakmile začnou cibule chytat zlatou barvu, přihodíme k nim…
Čočku přebereme, propláchneme a na 1 hodinu namočíme. Poté v té samé vodě uvaříme do měkka. Na pánvi zpěníme cibulku dozlatova, zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody a…
Farmářka Alena Jalůvková radí: Kam v lednici dávat vajíčka a jak se chránit před salmonelou? Zásadní je ocet!
Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá
Jak připravit vepřovou pečeni s houbami a majoránkou? Maso musí být 2 hodiny naložené v bylinkách a chuť dodá i správný pepř