Čočka se znojemskou chutí
Recept ještě nebyl hodnocenJste milovníci kyselých okurek, znojemské omáčky, ale rádi byste zkusili něco nového? Tak tenhle recept na okurkově kyselou čočku je právě pro vás. Přidáním uzeného masa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jste milovníci kyselých okurek, znojemské omáčky, ale rádi byste zkusili něco nového? Tak tenhle recept na okurkově kyselou čočku je právě pro vás. Přidáním uzeného masa…
Čočka je pro naše tělo velmi prospěšná. Pokud ji nechcete připravovat jen tradičně na kyselo, vyzkoušejte tuto variantu s kořenovou zeleninou a zakysanou smetanou. Je…
Vyzkoušejte čočku připravit i jinak než na kyselo. Čočka spolu s rozškvařenou slaninou a česnekem, provoněná tymiánem, promíchaná s trochou rajského protlaku, chutná…
Vařená čočka je v naší kuchyni velmi oblíbené a tradiční jídlo. Nakyselo, s okurkem vejcem nebo špekáčkem je stálicí. Vyzkoušejte ji však nezvykle dochutit červenou…
Podzim je jako stvořený pro syté a vydatné polévky. Netradiční kombinace králičího vývaru s čočkou a uzeninou vás překvapí svou lahodnou chutí a pochutná si celá rodina.…
Přes noc namočenou čočku uvaříme do poloměkka v osolené vodě (nesléváme). Na olivovém oleji zpěníme v hlubší pánvi nadrobno pokrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme…
Preplachnutu sosovicu a na kocky nakrajane ocistene zemiaky varim v cca 2 l osolenej vode a s bobkovym listom.Udenu slaninu rozskvarim na tuku a pridam na platky…
Propláchnutou čočku uvaříme v lehce osolené vodě doměkka. Scedíme ji, necháme okapat, dáme do mísy, přidáme sůl, olej a necháme stát.Olivy překrojíme na polviny, sýr…
Čočku namočíme a v téže vodě uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat a dáme do mísy.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené jablko a nadrobno nakrájená…
Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme garam masalu a…
Vývar po uvaření uzených kostí či masa scedíme, přidáme čočku, fazole i krupky, houby (není třeba namáčet předem, vaří se dostatečně dlouho), vmícháme papriku a podle…
Čočku namočíme na 2 hodiny do teplé vody.Klobásy nakrájíme na slabá kolečka, cibuli na kostičky.Cibuli osmahneme do zlatova, přidáme klobásky a asi 5 minut restujeme,…
Propláchlou čočku na dvě hodiny namočíme. Po této době ji zalijeme vývarem, přidáme jednu celou cibuli, sůl, bobkové listy a dvě kuličky nového koření. Vše přivedeme k…
Předem namočenou čočku uvaříme s plátky česneku, půlkou cibule, novým kořením a petrželkou doměkka.Zatímco se nám čočka vaří, na rozehřátém olivovém oleji na pánvi…
Nahrubo nastrouhanou mrkev a celer orestujeme na másle.Zaprášíme moukou.Přidáme česnek a brambory (případně uzeniny) a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (cca…
Čočku namočíme den předem ve vodě. Cibuli, mrkev a pórek nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme protlak a osmahneme. Toto přidáme k namočené čočce a vaříme 45 min. Asi…
Čočku přebereme, opereme a uvaříme doměkka. Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriky, slaninu a oloupané na kousky nakrájené klobásy…
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout. Na lžíci oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pohanku a krátce opražíme. Přilijeme…
Přebranou čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou, přidáme 1 bobkový list a necháme alespoň 2 hodiny namočenou.Pak vodu slijeme, čočku zalijeme 1,25 l čerstvé vody a…
Rýži a čočku smícháme, důkladně propereme a necháme stát hodinu ve studené vodě (můžeme nechat i přes noc, potom je příprava kratší). Poté slijeme a necháme okapat. Do…
Žlutou čočku uvaříme podle návodu. Nenamáčíme. V druhé nádobě uvaříme v zeleninovém vývaru pokrájené brambory, cibuli, jarní cibulku nebo pórek, celer a mrkev.Vaříme…
Večer předem čočku namočíme do dostatečného množství vody. Přidáme nové koření a bobkový list. Ráno vypijeme kafíčko, slijeme vodu z čočky. Proč? Udělejte to, čočka ve…
Vločky předem namočíme, nejméně na hodinu. Hrnek čočky rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme druhý hrnek celé čočky.Dále přidáme sůl, pepř, oregano, hořčici, kečup,…
Čočku předem alespoň na 2 hodiny namočíme a ve stejné nesolené vodě ji mírným varem uvaříme téměř do měkka. Když už je na skus téměř měkká, přidáme Kunovjanku i s…
Což takhle dát si špenát? Je ale lepší použít čerstvý, nebo stačí mražený?
Deset tipů na ty nejlepší vanilkové rohlíčky: Máslo místo margarínu, správně připravená mouka a vychytávka se žloutkem
Zelňačka podle topmodelky Heidi Klum: Překvapí mletým masem, chilli omáčkou i konzervou rajčat, chuť je ovšem jedinečná