Medovníkové pláty z žitné mouky (měkké)
Recept ještě nebyl hodnocenMouku smíchám se lžičkou sody (sodu dát do mouky, nikoli do těsta, kde už bude vejce nebo máslo), kakao a změklé (nikoli tekuté) máslo, přidám celé vejce a skořici a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mouku smíchám se lžičkou sody (sodu dát do mouky, nikoli do těsta, kde už bude vejce nebo máslo), kakao a změklé (nikoli tekuté) máslo, přidám celé vejce a skořici a…
Najprv pripravím korpusy. Vajcia s cukrom vymiešam do peny, múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam a preosejem do cesta a opatrne vmiešam. Plech 27x37 cm, vysteliem…
Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujeme jen nahrubo a zůstanou nám malé kousky švestek.Piškoty a…
Na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme 1/3 smetany, špetku soli. Po rozpuštění másla vmícháme 6 g čaje Matcha a pořádně promícháme. V horké lázni rozpustíme 300 g bílé…
Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky…
Mousse z bílé čokolády: Do trochy mléka dáme nabobtnat želatinu, zbytek přivedeme k varu.Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu nalijeme do horkého…
Vodu se solí ohřejeme, přidáme na kousky nakrájený tuk a zahříváme, až je voda horká a tuk rozptýlený. Najednou vsypeme prosetou mouku, teplotu snížíme na minimum a…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, opatrně zašleháme rum a zahustíme mletými piškoty. Pokud je hmota příliš řídká a úlky se trhají, přidáme piškoty. Na krém…
Připravte si menší nízký plech, vystlaný pečícím papírem.V horké lázni společně rozpusťte hořkou a mléčnou čokoládu dohladka, směs nalijte na plech a rozetřete do…
Čokoládu nasekáme na menší kousky. Želatinu namočíme do studené vody. Mléko zahřejeme, stáhneme z ohně a do horkého přidáme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda…
Čokoládu nasekáme na menší kousky. Želatinu namočíme do studené vody. Mléko zahřejeme, stáhneme z ohně a do horkého přidáme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda…
Když listy sbíráte tak jako já v hustém lese, není třeba je před použitím omývat. Pokud však nemáte jinou možnost, než natrhat je v parku podél tříproudové silnice,…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme alespoň 3h v chladu odpočinout. Pak vyválíme placku a vykrajujeme kolečka. Upečená, vychladlá kolečka slepíme kokosovým…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme plech s pečícím papírem.Máslo a cukr vyšleháme do pěny, přidáme vejce, vanilkový extrakt, promícháme. Jako poslední…
Mouku prosejeme společně s práškem do pečiva, přidáme vše ostatní, zamícháme vařečkou a 3/4 těsta nandáme do košíčků. Pak na těsto položíme dílky mandarinkového kompotu…
Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany společně s mátou. Po chvilce máta…
Vejce, cukr, mícháme a přiléváme olej. Potom přidáme mouku s práškem. Hotové je to jako těsto, děláme kuličky malé, pečeme při 200°c asi 10-15 min. Studené vyškrabeme…
Nejdříve si uvaříme ve vodě do měkka brambory, které po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle a připravíme si´pak do misky. Zatím oba druhy čokolády nastrouháme k…
Nejprve si připravíme piškot na srdíčka: Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a…
Na vychladlý dortový korpus rovnoměrně natřeme světlý krém (mascarpone utřeme s cukry a přidáme ušlehanou smetanu se ztužovačem a vše promícháme), potřeme i boky dortu.…
Rozehřejeme máslo + kakao + veškerý cukr.Po vychlazení přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva a žloutky. Následně pomalu přidáme vyšlehaný sníh.Nalijeme do dortové…
Po upečení a vychladnutí, naplníme, potáhneme, dozdobíme.
Čokoládu nasekáme nožem na malé kostičky a 60 g si odložíme stranou. V jedné míse smícháme mouku se sodou, kypřícím práškem a 140 g nasekané čokolády.Ve druhé míse…
9 nejlepších mrkvových moučníků: Upečte si skvělé mrkvové řezy nebo šátečky bez cukru!
Dokonalá domácí nutella: Připravíte si klasiku z lískových oříšků nebo verzi s bílou čokoládou?
Malinová panna cotta: Italský smetanový dezert s jemnou chutí vanilky lehce zvládnete, stačí správně použít želatinu