Zmrzlina Margotka
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbenou sójovou tyčinku Margot si můžete vychutnat i ve formě zmrzliny. Zmrzlinu připravíte jednoduše ze smetany, jogurtu a nastrouhané tyčinky Margot. Zmrzlina díky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oblíbenou sójovou tyčinku Margot si můžete vychutnat i ve formě zmrzliny. Zmrzlinu připravíte jednoduše ze smetany, jogurtu a nastrouhané tyčinky Margot. Zmrzlina díky…
Je to sice kalorická bomba v podobě tučného tvarohu a smetany, ale kdo by nezhřešil, když je to tak dobré! Jemný piškot ochucený rumem se rozplývá na jazyku a šlehačka s…
Tento krásný dort připravíme ze dvou druhů korpusů, jeden ochutíme strouhanou kokosovou tyčinkou a kakaem. Pokapeme je rumem, potřeme směsí z lesního ovoce a pařížským…
Kakaový korpus potřeme lehkým krémem z jogurtu a rostlinné šlehačky. Krém dochutíme strouhanou čokoládou a sójovou tyčinkou Margot. Na závěr celý dort posypeme…
Všetky suroviny spolu zamiešame(margotku postrúhame).pečieme a po upečení polejeme rozpustenov čokoládov,ktoru rozpustíme nad parou a pridáme do nej trocha oleja alebo…
na korpus: Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 180g) a vyšleháme do husta. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 180g cukru, můžeme přidat pár kapek esence.…
Čokoládu a jablko nastrouháme nahrubo a dáme do mísy s moukou, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a kakaem. Přidáme cukr, olej, smetanu, vejce, citronovou šťávu a…
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, vlažné mléko, olej a nakonec nastr. margotku a oříšky. Dobře promícháme těsto vlijeme do tukem…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku s práškem, mléko vlažné, olej, Margotku i oříšky. Polovinu těsta dáme do formy, zaprášíme kakaem a přidáme zbytek těsta. Pečeme…
Vyšleháme vejce s máslem ,cukrem ,přidáme mléko,poté ostatní sypké suroviny a nakonec nastrouhanou čokoládu. Plníme do 3/4 do formiček a pečeme při 180 stupních cca 15…
Vše smíchat, vlít na vymaštěný plech a vysypaný, upéct ve středně teplé troubě. * Polevu umíchat a potřít nahoru
Všechny suroviny (kromě kakaa a nastrouhané čokolády) ušleháme dohromady, nastrouhanou čokoládu vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho…
V kastrůlku si ohřejeme mléko, vsypeme želatinu, metličkou promícháme a necháme chvíli nabobtnat. Mezitím odebereme stranou na pozdější dozdobení pár kousků ananasu a…
V kastrůlku si ohřejeme mléko, vsypeme želatinu, metličkou promícháme a necháme chvíli nabobtnat. Mezitím odebereme stranou na pozdější dozdobení pár kousků ananasu a…
Jablka oloupeme a nastrouháme. Vmíse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, nastrouhanou Margotku, šlehačku, mléko a olej. Vše pořádně promícháme, nakonec…
Smetanu vyšleháme do tuha. Margotku nastrouháme do mísy, přidáme vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Poté vmícháme šlehačku, pokrájené banány a…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Přidáme žloutky a trochu prošleháme na pomalém stupni. Dále přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a směs těsta zlehka…
Vyšleháme 5 bílků v tuhý sníh, v další míse vyšleháme 5 žloutků s cukrem, přidáme hrnek oleje a rozmačkané banány, promixujeme, přidáme mouku a prášek do pečiva,…
Upečený korpus prokrojíme, dáme vrstvu bílého krému, vrstvu piškotů, banány, vrstvu kávového krému, přikryjeme vrchním dílem a necháme ztuhnout. Zdobíme dle fantazie…
Piškoty potřeme marmeládou a slepíme. Do každého poháru dáme 3 dvojice. Broskve oloupeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, zasypeme 5 lžicemi cukru a podlejeme…
Troubu zapneme na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do jedné mísy z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do tuhého krému, přidáme1/4 sněhu…
Dortovou formu (průměr 23cm) vyložíme alobalem. Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle (vymačkáme štávu) a vyložíme s nimi dortovou formu.Posypeme…
Povolenou Heru ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáváme postupně vajíčka a stále šleháme. Pak přidat oříškový likér se šlehačkou, pak pomalu mouku s práškem do pečiva,…
Světlé těsto: Všechny uvedené suroviny zpracujeme v těsto (konzistence jako linecké)necháme hodinu odpočinout. Tmavé těsto: Margotku nastrouháme na struhadle a smícháme…
Bezmasá jídla: Čočkové karbanátky jsou skvělou náhradou těch masových, voní čerstvými bylinkami a jsou jednoduché
Domácí rajčatový protlak je báječnou možností, jak zpracovat rajčata a uchovat si jejich chuť až do zimy
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k Vánocům: Vyrobit si ho doma je hračka a stojí to jen pár korun