Dort pro babičku
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme vejce s cukrem a horkou vodou, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva. Vlejeme na plech asi 25x30 cm vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušleháme vejce s cukrem a horkou vodou, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva. Vlejeme na plech asi 25x30 cm vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě na 180…
Nejprve z povoleného (změklého) másla, žloutků a cukrů vyšleháme nadýchanou pěnu, do které opatrně vmícháme obě mouky. Směs je podstatně řidší než na klasické linecké…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme opatrně horkou vodu. Postupně přisypeme sypké suroviny (mouku se sodou a kakao) a střídavě přidáváme s olejem. Nakonec zlehka …
V misce smícháme všechny sypké suroviny s čokoládou nakrájenou na kostičky.V kastůlku rozpustíme tuk.Dále do misky přidáme mléko, vejce a rozpuštěný vlahý tuk a vše…
4 bílky ušleháme s cukrem do tuha, pak přidáme postupně žloutky, olej a mouku a vše ušleháme. Vlijeme do dortové formy, kterou vymažeme olejem a vysypeme moukou.Upečeme…
Oddělíme žloutky od bílků. Ve větší míse, elektrickým šlehačem, ušleháme bílky na tuhý sníh. Postupně zašleháváme cukr a žloutky,přidáme olej a mouku s kypřícím práškem…
Korpus: Vyšleháme bílky se špetkou soli, postupně přidáme cukr a šleháme do ztuhnutí - tvoří se pevné špičky. Přidáme olej, žloutek po žloutku a nakonec zamícháme mouku.…
Nápadité řezy, které využívají jako součást receptu oblíbené sušenky. Ty spolu a pudinkovou sladkou a krémovou vrstvou tvoří vizuální i chuťový efekt a posunují…
Kulatou pečící formu o průměru cca 20 cm vymažeme tukem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Jablka posypeme polovinou cukru, pokapeme…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej a mouku prosátou s kakaem, důkladně promícháme a naneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeným tukem. Pečeme 8…
Vyšleháme bílky na tuhý sníh a uschováme jej na chvíli do ledničky. Ušleháme 6 žloutků, cukr a olej do pěny, přisypeme mouku a kakao a nakonec vmícháme sníh z bílků.…
Hříšně dobré cukroví, co by nemělo na svátečním stole chybět, to jsou truffle. Tyto čokoládové lanýže dostaly svůj název podle těch vzácných houbových, které svým tvarem…
Snadné ořechové rohlíčky si můžete připravit snadno a velmi rychle. Těsto se peče ve formičkách, takže odpadá práce s tvarováním. Plnit je můžete Nutellou, takže ani…
Zmizí u vás taky nejdříve z tácu s cukrovím plněné košíčky? A ochutnali jste už ty, které jsou plněné dobrým vanilkovým krémem s Nutellou? Pokud ne, vyzkoušejte si je…
Za nedělní oběd se určitě hodí vymazlený moučník. Což třeba zkusit tyto řezy s pudinkovým jahodovým krémem a čokoládovou polevou? Není zdaleka tak složitý, jak se na…
Věděli jste, že medovník je tradiční pochoutka z Gruzie? Postupem času si ale i u nás vydobyl své čestné místo a stal se jedním z nejoblíbenějších dezertů.
Kdo má rád nepečené cukroví, jistě ocení recept na rumové špičky. Na základnu z piškotů nanášíme krém, který voní po rumu a vlašských oříšcích. Po ztuhnutí špičky ještě…
Cukroví patří mezi nejsladší vánoční tradice. Jeho pečení a zdobení sice vyžaduje dost času a energie, ale výsledek stojí za to. Pokud máte doma malé nezbedníky, kteří…
Nápadné, sněhově bílé cukroví božské chuti. I tak by se daly nazvat křehké bílkové tyčinky, plněné čokoládovým krémem, které se v ústech doslova rozplývají. Příprava je…
Bílkové rohlíčky patří mezi klasiku vánočního pečení. Jsou sice pracné, ale zcela jistě nebudete námahy litovat. Pro snadnější nanášení čokoládové polevy nechte chvilku…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Pak pomalu zašleháme ve vodní lázni rozpuštěnou, vychladlou čokoládu. Přisypeme na několikrát směs…
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme žloutky. Pak pomalu zašleháme ve vodní lázni rozpuštěnou, vychladlou čokoládu. Přisypeme na několikrát směs…
Středozemní kuchyně: Jak si doma připravit dokonalý gyros jako z řecké taverny? Pomůže cibule!
Sylvie z Peče celá země: Proklínala jsem se za to, že jsem na vlastní svatbu pekla pro šedesát lidí, vzpomíná se smíchem
Jak na ty nejlepší francouzské brambory? Co nejtenčí plátky brambor jsou základ, chuť vylepší tučná smetana i správná směs koření