Orechovo šlehačková dorta
Recept ještě nebyl hodnocenRúru predhrejeme na 175 stupňov, plynová stupeň 2. Mäkké maslo, cukor žĺtky nastrúhané orechy , škoricu a štipku soli vymiešame elektrickým šľahačom. Piškóty vložíme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rúru predhrejeme na 175 stupňov, plynová stupeň 2. Mäkké maslo, cukor žĺtky nastrúhané orechy , škoricu a štipku soli vymiešame elektrickým šľahačom. Piškóty vložíme do…
Nejdříve si vymažeme a vysypeme dortovou formu. Dáme předehřát troubu tak na 170°C. Pak ve šlehači dáme vyšlehat bílky, do nich přidáme třetinu cukru, pak postupně…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do polotuha, všleháme cukr a vyšleháme do pevného sněhu. Všleháme střídavě žloutky a olej, vmícháme mouku s kakaem. Korpus upečeme…
Piškot: Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Mandle a moučkový cukr smícháme s 2 vejci. Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme…
Všechny přísady na těsto smícháme, stačí projet metličkou, nemusíme šlehat dlouze. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 min na 180…
Vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do husté pěny s přidáním vody, potom přidáme olej, který zlehka zašleháme. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kávou. …
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe…
piškotový korpus: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny a postupně přimícháme zbylé suroviny. Pečeme při 160-170 stupních do růžova. Čokoládový krém: Cukr,čokoládu…
Všechny suroviny spojíme v těsto, které necháme odpočinout. Vyválíme a vykrájíme oválky a upečeme ve vyhřáté troubě při 160°c. Tvary spojíme máslovým krémem a polijeme…
Medové těsto s perníkovým kořením je základ pro sladké voňavé perníčky. Někdo pak přibarvuje těsto kakaem. V tomto receptu do těsta ještě navíc nastrouháme čokoládu.…
Piškot: Vše smícháme dohromady a dáme péct v kulaté dortové formě do předehřáté trouby na 180 stupňů. Čokoládu si nalámeme do misky na kostičky a smetanu s máslem…
Klasické linecké těsto má všestranné využití a neodmyslitelně patří k vánocům. Většinou z těsta vykrájíme požadované tvary a spojíme pikantní marmeládou. V našem receptu…
Den předem si připravíme pařížský krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření směs odstavíme. Do horké zamícháme nalámanou čokoládu a…
Mouku, vejce a zbytek přísad smícháme a vytvoříme hladké těstíčko. Meruňky vypeckujeme a rozpůlíme. Meruňky namáčíme do těstíčka a smažíme z obou stran. Hotové dáme na…
Jednoduché vánoční cukroví, které zvládnou upéct i začátečníci. Do těsta se přidávají nastrouhané oblíbené Horalky, takže výsledná chuť je oříšková. Cukroví je skvělé,…
Nejdříve rozpustíme máslo, rozmačkáme sušenky v míse a smícháme dohromady.Formu na dort vyložíme pečicím papírem a dáme na něj sušenky s máslem. Hezky rozprostřeme,…
Nejdříve rozpustíme máslo, rozmačkáme sušenky v míse a smícháme dohromady.Formu na dort vyložíme pečicím papírem a dáme na něj sušenky s máslem. Hezky rozprostřeme,…
Cukroví ve tvaru myšek by bylo ideální pro děti, kdyby v něm nebyl rum. Pokud chcete myšky podávat hlavně dětem, rum nahraďte rumovým aroma rozmíchaným v trošce vody…
Vánoční cukroví, nesoucí jméno po francouzské metropoli - to jsou pařížské rohlíčky, které si podle tohoto receptu můžete upéct i vy. Křehké těsto, luxusní krém, a to…
Pokud jste milovníci perníkových příchutí, zastavte se u tohoto receptu. Z karamelových sušenek, másla medu a toho nejvoňavějšího koření si můžete připravit nepečené…
Toto roztomilé cukroví, také též nazývané Kokosová očka je ozdobou každého svátečního stolu. Pokud nejste milovníci čokolády, je možné do vyhloubených důlků vkládat džem…
Těsto: Šlehačem vyšleháme do hladké pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a minerálku. Po lžičkách vmícháme olej.V jiné nádobě smícháme prosátou mouku, kypřicí prášek,…
Kokosky a linecké, to jsou dva druhy cukroví, které by neměli na svátečním stole chybět. A co takhle je spojit? Z lineckého těsta uděláme základ, na který marmeládou…
Jednoduché nepečené cukroví, které krásně voní, připravíme z perníku na strouhání. Stačí ho nakrájet na plátky, namočit do rumu a rozpuštěné hořké čokolády a na závěr…
Co jedl Karel Čapek? Miloval tlučený štrúdl, jeho specialitou byly smažené špenátové palačinky
Maléry v kuchyni: Náprava přesolené polévky, zakaleného vývaru i "zdrclé" omáčky podle postupů našich babiček
Jak připravit dětem luštěniny? Vsaďte na atraktivní vzhled a bylinky proti bolení bříška